Отговори
# 105
Добро утро, момичета.Дано денят днес  е слънчев.
Да питам , за стоките в Асда при размерите, First size и  Tiny baby какво означава?И приемат ли български карти?

Има табличка, която може да те ориентира, но са доста малки, Тiny е за бебчета, родени по-мънички, и няма да ти вършат дълго време работа, защото бебетата растат всеки месец по 1 кг и по 2-3 см, може и повече.
повечето от нас поръчвахме къс ръкав за 0-3м и някой с дълъг за първите дни, а останалото с дълъг за 3-6м

Ето линка да видиш размерчетата:

http://direct.asda.com/on/demandware.store/Sites-ASDA-Site/defau … 410&width=550

Не приемат БГ карти мисля, ние поръчваме чрез посредник-Gab Сo,

# 106
# 107
Здравейте мами!  Hug  Simple Smile
mmmmm, и мен досега на всяка консултация ме гледат на видеозон без да плащам, но то наистина си зависи от доктора, както и другите са писали.
А за Facebook и аз да кажа - постоянно съм там.

# 108
  • София
Привет тумбачета Simple Smile , днес е и моят ден от месеца.

На мен Русе ми се размина - снощи съвсем малко прокървих, но се изплаших и ходихме до Шейново, казаха ми, че съм се преуморила и трябва да лежа. Изписаха ми Магнерот 3х2 и Папаверин 3х2 . Сега съм по-добре .
Пепси, и аз съм в готовност Simple Smile .
Хубав и усмихнат ден момичета .

# 109
 txtloves (вместо запис, че не съм ви чела)

# 110
Момичета, тези дни си мисля за раждането и дали някой тати ще присъства на раждането на детенцето му?
Какво е мнението ви за присъствието на таткото в родилната зала?
Моя е страхлив и не бих му го причинила, отделно, че съм секцио и няма да се вижда нищо, както и няма да имам нужда някой да ме успокоява, но мамите с естествено раждане какво мислят?

И сега се сещам, че то време не остана, идва един хубав празник-Великден, а много майчета сте факири в готвене- то не бяха сладкиши, закуски и т.н Дайте идеи за великденски вкусотийки, ама леснички, хей, все пак трябва да не  се натоварваме много...

Ще украсявате ли къщата, аз май тези дни ще се пробвам да го свърша това. За месене на козунаци- мнее, ще си купим готов, хем лесно, хем сигурно. Не съм по месенето никак.
То и май ще отлетим малко на юг, при мама, там центъра е много готин, кафенца много, много е приятно за разходки с деца.

Ох, май нямам търпение да идва вече.

# 111
alexova нашият татко иска да присъства,обаче май няма да го допуснат.Такива правила имало в нашето АГ.Аз засега съм с естествено раждене,дано и така си остане,но не знам дали бих се чувствала по-добре ако мъжо е там.Все пак не е много красива гледка - кръв,плаценти ала бала...
Аз пък нямам силни болки в гърба,да не кажа,че почти нямам.През нощта само проблем имам със спането,схващам се някак и се връткам постоянно ту на ляво ту на дясно....
 Hug Hug Hug Hug Hug така ми е готино,че става топло навън...кефф

# 112
  • Бургас
alexova, както и да раждам моя мъж няма да присъства.Той самия няма да иска.Много му знае устата по принцип, ама е страхлив.Дори и насила да го накарам да дойде (което няма да направя) само ще ме изнервя още повече, защото ще се паникьоса.Но ако някой татко има желание и не се притеснява не виждам лошо.

За Великден почти нищо няма да приготвям.Свекъра ми е именник, както и сина ми де и винаги на този ден сме в тях.Ще направя питка, ще занеса и яйца, някаква салата и това е.Свекърва ми се оправя с обяда.На втория ден сме в майка ми, където пак не нося почти нищо, защото и тя се е приготвила.

# 113
  • София
Здравейте!

Аз бях уговорила нашия тати да присъства на раждането , но се отказах , не е за такива неща той. И как се зарадва само като му казах че съм се отказала  Mr. Green  А много ми се искаше да си имам някой близък до мен  Sad  но......

За ВЕЛИКДЕН  правим ето тези сладки :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23585.msg1238995 с децата стават лесно вкусни са и е много забавно да ги украсяваме. Последно правихме сърчица за св. Валентин

# 114
Ако пускат в АГ-то задължително ще присъства моя (дори ако трябва да си платим). Аз смятам, че е прекрасна гледка раждането на нов живот. Не бих го ощетила.
В крайна сметка заедно сме го правили, защо само аз да присъствам на първите му глътки въздух?
Това че аз имам физиологията да го износя, не означава, че той няма да е съпричастен с рождението му. Моя мъж ми е помагал за всичко за Сашко.
Къпал е хранил е и е сменял памперси всеки път е споменавал, че съжалява че не е видял как се е появил на бял свят.
Изгледал е всички филмчета в Ютуб и е прочел всичко за това  Joy Знае повече и от мен.... Но това си е до личност. Познавам и мъже, които се местят в другата стая и смятат, че ще се занимават с бебето като започне да ги разбира като му говорят. Други ги е страх...Хора различни.
Раждането на сина ми обаче беше чудо. Затаих дъх в очакване да изплаче, нямах търпение да видя очите му. Усещането се помни за цял живот...бих искала да го споделя, а не да го разказвам после  Peace

# 115
Валя,   bouquet

Ааааа... за изпускането писах отдавна - един път НЯКОЙ ми скочи на пикочния мехур през нощта... е... напиках си се... Иначе редовно се изпускам при кихане, повръщане, кашляне... от 1-2 капки до повечко...

също така не ми се пишка, докато съм седнала... и като се изправя - хоооп... много ми се пишка...

за ръката на тати - определено и нашия хубостник не риташе баща си като си сложи ръката... нормално... не е свикнало на промяната на натиска, температурата... и аз бях малко разочарована, че мъжа е нетърпелив... Айде, стига сме го притеснявали... И започнах да му показвам, като ми се мърда корема... как подскача и шава и на него му стана любопитно и започна да си държи ръката по-дълго... и започна да го усеща Simple Smile явно всички имат нужда от привикване Simple Smile

за мъжа в родилна зала - САМО ако той поиска и вие сте сигурна в него... ама те така или иначе не искат повечето... така че, И това чудо ще си остане само за нас... Моя мъж не показва много емоциите си... така че май не ми трябва в залата... пък и така ще се съсредоточа да не ме боли толкова и т.н.
Но ако мъжа ви иска... в повечето болници дават вече тази опция... и стува стотина лева.. не е толкова страшно като цена... само да не те задължават да си избираш и екип, защото тогава е повечко пари... както в Тина Киркова има опция водно раждане, струва 250 лв, доооста приемливо, но трябва да дадеш и 900 лв за избор на екип Simple Smile

за фейс... Елена Симеонова с една морска снимка със слънчеви очила съм и шарена кърпа... нахилена Simple Smile

за Великден... всяка година меся козунаци, защото тестата, които замеся бухват много (ама ако някой ме накара да направя компот или конфитюр, ще съжалява много...  Joy ) и много обичам да боядисвам яйца, дори и мам супер любима техника - парче памук, колккото да се увие цяло яйце - капвам бои в синхронни цветове и увивам, постисквам го малко, за да се залепи хубаво и да се разнесе боята, като гледам да има и дипли по памука, за да има и шарка от деформация... стават... безумно красиви. и боядисвам едноцветни по едно от всеки цвят и няколко червени. След това всички яйца се намазват с мазен памук с олио... стават супер. Тази година не знам дали и как и къде ще меся... много ми се меси, но е страшно уморително.. еле па сега. Но ще видим, като наближи още малко Simple Smile А и на баба ми все не й се занимава, все заради мен се събираме да месим... аз за това и правя всичко... щом жената не иска вече, значи няма сили и желание, а козунак се прави само с желание и викове по мъжете, дето влизат и излизат от кухнята Laughing Как все тогава дядо ми решава да ОТИДЕ ДО ТЕРАСАТА, защото виното трябвало да се стопли за довечера... хихихихих, баба ми много му се сърди, а той все мрънка, че и сестра му едно време го е гонила и майка му... а те, светла им памет правеха страаашни козунаци... не знам защо им отнемаше 24 часа за 3-4 козунака, то и маята втасваше бавно... ама бяха майсторки Simple Smile

Но ако не се заема с цялата хамалогия... ще направя едни козуначени кифлички и пак ще минем Simple Smile

# 116
  • С-я

надявам се всичко да е наред и да нямаш поводи за тревоги.

# 117
Здравейте мили мами........моя мъж няма никакво желание да присъства на раждането.Но това си е негово решение. newsm12
  И аз чакам Великден с нетърпение.Ние единя ден ще сме на гости на мойте родители,който са в провинцията(близо до София),а на следващия ден ще сме в родителите на мъжа ми.Аз нищо не подготвям,само яйца  им нося,каквато е традицията.Ако има нужда помагам на място newsm10.
  Мили мами много ми изтръпват ръцете,доки ми преписа Магнерот,следвам схемата по който ми е казал да го пия,но ръцете пак си ми изтръпват.На 22.03. съм на ЖК и ще му кажа.
 Много се радвам че пролетта вече чука на вратите ни. newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Отивам да си направя спаначена супичка, че нещо мн изгладнях  chef newsm64
  Приятен и слънчев ден на всички:)

# 118
  • Пловдив
Момичета, много сте писали, а и нова темичка има- браво на вас!
Връщам се да ви чета от старата, за да наваксам , но преди това да помоля Валя за  едно newsm30 с розови гащички, т. е. сложи ми моля едно розаво щъркелче, у нас сте си имаме още една госпожица   newsm44

# 119
За Великден - на първия празничен ден ние се събираме с роднини на мъжа ми, печем агне (пълнено агънце), което по мои правила задължително върви с бяла агнешка супа за предястие, таратор, зелена салата, зелени люти чушлета с оцет и чесън. Козунаци меси свекърва ми в по-големи количества, но и аз си правя - по рецептата, която ползвам, ми се получават три средно големи. Това е нашето меню. Е, и яйцата, разбира се. За по-малко хора може да се запече само едно агнешко бутче, много върви с цели пресни картофи около него, а е и фасулска работа приготвянето му. Задължително преди обяд, след като сме заредили печеното, ходим до някой манастир - близо до нас са Черепишкият манастир и Седемте престола.
alexova, може ли да ми изпратиш на лични координати на Gab Co?

Общи условия

Активация на акаунт