Отговори
# 555
Nataliiiiiii , ако не се лъжа , ти в МД ще раждаш, нали? При кой лекар ?

Да в Майчин дом ще раждам секцио при д-р Бейлерян,която ми следи бремеността.

# 556
Аз чета това за бременността http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=17  .Считаме че сме навършили 29 и сме подкарали 30 седмица.

# 557
  • София
При първата ми бременност и аз твърдо бях решила да НЕ давам никави пари за раждане / нали съм здр.осигурена/.
Отидох в МД след една седмица пренасяне, приехаме и ми назначиха секцио за след 10 дни  #Crazy
В последствие позната акушерка там дойде при мен да чуе тоновете, които не бяха добри /според нея/  newsm78 , свали ме в предродилна, дежурния лекар каза: Не, тя няма родова дейност, нито разкритие, нито контракции, Няма да оперирам. Та след малко жената дойде и директно ме попита дали няма да дам някой лев на доктора, че да ме оперира. Под притеснението, че тоновете на бебето не са добре , какво можех да отговоря, та същата нощ в 00,07 часа се роди синът ми.
За това реших, че вторият път е по-добре поне аз да реша при кой ще раждам ,като така и така ще давам пари.
Относно теглото на бебетата, всичко е много относително.Първия път в началото на 9 мес. ми казаха, че е почти под минимума около 2000 гр, а в края на същия прогнозираха 4400  #Crazy . Роди се 3850, така че не се притеснявайте от сега за такива работи!  Hug

# 558
Счупих си стъклената чиния и естетсвено стана на сол, не мога да измеря диаметъра и за това ми трябва. В момента ми седи като паметник, а толкова свикнах с такава печка.

вземи си колелцата отдолу, нали има едно обръче с колелца... така най-точно ще можеш да си купиш... защото има голяма вероятност да няма ТОЧНО за твоя самсунг.. аз като търсих за нашата и се оказа, че в магазините в околността (живеем до Пиротски - фул с такива магазини) има само 4 вида чинии... НИТО ЕДНА за нашата микровълнова... и приспособихме една, дето от време на време прескача. Но си вземи този обръч, защото има вариант нещо да пречи на колелцата...

# 559
И аз се връщам от посещение при лекарката ,при която ще раждам.Нашият бебочко пък е с дупенцето надолу ,но тя каза ,че има време да се обърне.Дори ми каза ,че не е хубаво от сега да се нагласи с главицата надолу.И милото е 1000гр.Все като чета вашите как са по-големи се шашкам .. Blush Но интересно ходя при трима лекари - един за ЖК, един дето ще ме изражда, и един за 3д/4д и всеки ми казва,че доколкото им се случвало в практиката - бебочко трябва да се рои живот и здраве точно началото на юни.

# 560

Танче, Марету, обадих се и има места за 20 април, 13ч само. Позволих си да ви запиша и вас.

Ок?

И аз съм ОК  Hug БЛАГОДАРЯ ТИ! Ама как става записването защото аз не си спомням дали съм давала трите имена във форума.

Като се обадих и казаха, че има място за 20 само, дадох моите две и на марету, а теб не можах да те открия в бързината в списъка и те записаха като Таня. Така, че на 20 април, в 12.30  ще се чакаме пред Втора градска.

За Пигис- има копплекти за изписване на  марката Бебетто, 69 лв, с пелена, боди, панталонче, гащеризон , ръкавички и още нещо, едните варианти са бели с едно пате, очертано в синьо, розово или бежаво, а другите са изцяло в синьо, розово или май зелено беше, пак с пате,но апликация и в друг цвят. Имаше един по-голям, с повече неща, но 129 лв.

Комплекти с обиколници пак няколко варианта,но станиците са от тези късите и много пухкави, имаше и 1,2 вида с по-широки и тънки, но всичко върви над 130 лв. Трябва да си ги видиш. Сладки са,но за мен са си доста скъпи.

да се похваля, не купих розови бутилки на ТТ, че нещо не им се изкефих с тези цветенца, а се загледах по една на Нуби, та ще помисля, но от салиопе си взех едно блузонче, става за тумбаци и е от памук. Само 25 лв. Стои като рокля,  скоро ще му дойде реда и на него, навън е страшна жега, макар, че почна да се заоблачава вече..

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 16:15 от alexova

# 561
  • София

Танче, Марету, обадих се и има места за 20 април, 13ч само. Позволих си да ви запиша и вас.

Ок?

И аз съм ОК  Hug БЛАГОДАРЯ ТИ! Ама как става записването защото аз не си спомням дали съм давала трите имена във форума.

Като се обадих и казаха, че има място за 20 само, дадох моите две и на марету, а теб не можах да те открия в бързината в списъка и те записаха като Таня. Така, че на 20 април, в 12.30  ще се чакаме пред Втора градска.

ДОБРЕ СУПЕР ! Grinning

# 562
в Токуда С или БЕЗ избор на лекар, по здравна каса, нормално раждане, плащаш 2100 лв.... Ето точно за това няма да отида да раждам там. Защото без да пестим пари и да се ограничаваме в капризите си тези дни толкова похарчихме за ремонт на спаля (+ бебешка стая) и коридор.. ама гипсокартон, плочки, ламинати, дрън-дрън и още нещо, заедно с труда на хората...

Не обсъждам дали имам или нямам парите - пари се намират... всички го знаем това... Но аз предпочитам да не го давам в болница, а в магазин - я за дрешки, я за обзавеждане, я за подаръци... Това пак всеки си го преценява де...

А и лекарката, която ме следи не изражда вече... няма какво да направя. Тя отначалото каза, че в зависимост от бременността ми ми пропръчва - МД - Райчева, Дяволов, Токуда - Лазарова, Шейново - не запомних име...

Сега, последно като бях на преглед ми каза - ходи си във Втора градка, много добри отзиви има за нея, пък и нали ти е близо... Ходи Simple Smile

Значи когато не се предвиждат усложнения няма значение при кой раждаш... А ако изникне проблемче - всичко е в ръцете на съдбата Simple Smile

# 563
  • С-я
аз пък съм на мнение, че за раждането точно не бива да се скъпим. защото с дрехи или без дрехи- все тя. ама ако стане зян? всеки си прави сметката, все пак. всеки си има свои приоритети.

# 564
Значи когато не се предвиждат усложнения няма значение при кой раждаш... А ако изникне проблемче - всичко е в ръцете на съдбата Simple Smile
newsm10
Но аз имам доверие на лекарите в тази болница, за това няма да плащам. А ти защо да не си във Втора градска, та тя ти е под носа! Нещо не разбирам.

# 565
е във втора градска де... живот и здраве Simple Smile

еми, Поли, що да давам ТОЛКОВа пари, като мога да не давам... или поне да е по-малко... идеята ми беше, че в Токуда ми е скъпо, но ако само там мога да родя безпроблемно, ще намеря не 2100, ами 21000...

разбирате ли ме сега...

# 566
Това с даването и недаването на пари за раждане , е като спора с количките- от 300 или 1300 . Всеки има различни възможности и разбирания за този ден. Друг е въпроса, че след като се осигуряваме НЕ ТРЯБВА  да плащаме отделно, ама на......такава ни е системата .

# 567
И аз съм на мнение, че стане ли проблем и да си дал 2000 и да не си дал шансовете са в ръцете на съдбата.
Моя приятелка  беше с болки от 3, 4 месец, наблюдава я доктор в Токуда, за всяка консултация си плащаше като поп. Роди по-ранко и бебето  беше мъничко, и въпреки че се изръси над 2000 лв за раждане, консултации и престой там, след това я преместиха по спешност в МД, защото в Токуда нямали достатъчно кувиози и милата ревеше , че и е мизерно, че никой не и обръща внимание и т.н

Мога да я разпитам за подробности ако държите, че минаха 2 години вече от тогава.

Така, че  момичета, молете се всичко да мине по вода, които са си решили, че ще им е по-спокойно като си изберат екип, ок. Който ще се остави в ръцете на докторите на смяна, също ок. Това си е решение на всеки от нас.

Аз нямам доктор, на който да се доверя, на чужди впечатления не мога да се доверя отново, защото всеки си има лично мнение и свои изисквания. На всеки доктор са му се случвали и кофти раждания, и винаги може да му се случат.

Пожелава ви да имате късмет и всичко да мине леко и безпроблемно. Останалото е личен избор, не ГАРАНЦИЯ!!!!!

# 568
абе, слушала съм истории и за доктори, на които плащаш и не се появяват, докато не родиш...

има всякакви истории...

детето на мъжа ми, понеже е било на болна жена, са им казали, че майката я изписват, но бебето не... и ще им се обадят да им кажат кога да дойдат да си го вземат. Обаче моя мъж е супер бунтар и изобщо не е позволил дума повече да се каже, извел си и жената и детето, карали се, били се, ужас! После един негов познат му казват същото (жената е била без проблеми) и те оставят детето. След 2 дни им казват, че детето е починало...

След това давали докторката по ТВ... кел файда...

така че страшни истории можем да си говорим до утре... и да треперим като есенни листа и т.н.

Въпросът е какъв ще е нашият случай и избор.
Никога не съм се скъпила за собствения си лукс, пък камо ли ще го направя за лукса на детето си... НО ако има неща, които за мен не са част от удобствата, а един вид влизат в графа "излишни" - много е вероятно да си останат там Simple Smile
Токуда за мен е в графа излишни... и то точно заради парите. Ще ми дадат лукс 2-3 дни, който най-вероятно няма да ми е необходим, защото ще съм на седмото небе от щастие, че гледам крачетата и ръчичките, дето толкова ме подритват сега и ако може само за малко да ги видя и да ги пипна, после да си се прибират пак на топло Simple Smile ама... ще чакам де Simple Smile

За това и съм се спряла на Втора градска - всички казват, че отношението е добро към родилките, чисто е. ДА, бих си платила за стая със самостоятелна тоалетна... точно защото не се скъпя! Но да платя, за да раждам при Пенчо, който не познавам, и той не ме познава... по-скоро НЕ. Тоест... това е като да ходиш и да търсиш най-добрият шивач в града, при положение, че ти трябва да ти се смени ципа на панталона. НО АКО ЗНАЕШ, че може да има усложнения или пък се притесняваш... - намираш най-добрия и си спокоен Simple Smile а всичко ПАК е в ръцете на съдбата... (допълвам, че моят случай е такъв, че АГ ми вече не изражда... а естествено, че бих си платила за избор на доктор и да избера АГ, дето ме следи от началото, че и от преди това... ПРОСТО моят случай е, че нямам доктор, който АЗ да предпочета!)

Пожелавам на всички, отиващи само за смяна на цип, да им се смени безпроблемно и да не се окаже, че имат нужда от друго... и се надявам и при мен да е така... това е просто.

# 569
2100 за раждане и на мен ми се виждат страшно много вьв варненския Майчин дом ,който е частна болница секциото е 1000 лв а нормално раждане 600-700 в зависимост от упойката.Това с направление.

Общи условия

Активация на акаунт