Отговори
# 570
аз платих 900 за малката кукла, а сега ще платя 1200 и ако искат още толкова ще им дам! В никакъв случай няма да се оставя на НИКОЙ В НАШИЯ ГРАД, ако ще и 5000 да ми искат на другото място, ноооооооо това си е моят избор! Всеки трябва да реши за себе си, и ако за мен 1200 не влизат в графа "излишни" вижда се има хора за които влизат  Hug Hug С предното раждане взех на заем за да си платя, сега имам! Не съжалявам нито за секунда  че съм взела заем! познавам поне 30 жени, които не искат 2-ро дете защото сложиха за себе си тази графа (без да обиждам някой разбира се   bouquet) И защото раждането е най страшния им спомен! Но това не означава в никакъв случай че при всички е така, просто аз живея в малък град в който услугите (дори и тези от които ти зависи живота) са забравени, професионализъм ЛИПСВА, обноски липсват и всичко е на ниво 19-ти век

# 571
То и в големия град не се знае на какьв кеф ще е доктора и дали няма да е нещо препил предната вечер.Както и да е чувала сьм за жени отишли и родили прекрасно при доктор,който се случи но сьм чувала и много по-страшни неща и точно в този момент не ми се ще да разчитам на кьсмета си но все пак си е вьпрос на личен избор и на вьзможности  затова и не си позволявам да давам акьли.

# 572
  • София
Ще ми дадат лукс 2-3 дни, който най-вероятно няма да ми е необходим, защото ще съм на седмото небе от щастие, че гледам крачетата и ръчичките, дето толкова ме подритват сега и ако може само за малко да ги видя и да ги пипна, после да си се прибират пак на топло Simple Smile ама... ще чакам де Simple Smile

Точно така е Мила  Hug Като видиш мъничето То става целия свят за теб и незабелязваш малките неудобства.

# 573
Да се похваля, купих си чиния за микровълновата (от Пиротска), разходих се и до НОИ, ходих до Пигис, след това до Джъмбо и Вис Виталис. Определено Виталис ми хареса, купих много хубаво боди, имаше страхотни неща и не са скъпи. Избрах и количката си най-накрая Nauch Malibu   Peace
Взех и една много хубава играчка!
Чудя се само за комплекта . Продавачката каза, че кутията за стерилизация на помпата може да се ползва и за шишетата> Дайте мнение.
Ще изчакам още малко и отивам да пазарувам.
За раждането съм се насочила към Шейново и се надявам всичко да е наред, няма да плащам!!!

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 07:15 от Lorkaa

# 574
Този сайт Конти правят ли и доставки до София?

# 575
Смилянова, 1200 ми се струва по-човешко от 2100...

И ПАК КАЗВАМ - 2100 БЕЗ ГАРАНЦИИ ЗА НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Просто ми се вижда много за раждане без гаранции и без усложнения...

Но имайте предвид следното - ако моята АГ ми е казала - препоръчвам ти Лазарова, а вие сте следени от ХХХ (не знам др. име в Токуда), това НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ХХХ Е ЛОШ ДОКТОР... и в същия ред на мисли - това, че сме повече за Втора градска не значи, че в Токуда е лошо или само ти искат парите, без да дават.

Навсякъде има готини пичове доктори, които се държат добре с теб, но са с две леви ръце, както има и злобни, шибани, гадни лекарки, дето те псуват и те бият едва ли не по коридора, обаче те израждат перфектно... Навсякъде има поне един добър специалист и поне един пияница... Както и винаги може големия пич да е професионалиста едновременно, както и тъпата злоба да е с 2 ръце в г**а... А може тази сутрин детето да й/му е скъсало нервите с подутите си сливици, с това, че е блъснало колата или Бог знае какво и пак духом да не е в родилна зала...

Само че станаха много "Ами, ако"-та...

НИКОЙ не може да ме убеди, че ме чака лошо, опасно и болезнено раждане, ако не си платя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Еее, Лорка, ти си отхвърлила бая неща за кратко време... Браво! този стерилизатор е като кутия, демек можеш и просто да сложиш вътре НЕЩО, което да се стерилизира... не е нужно да има определено място за него... да, те са ги направили специално за еди-какво-си, за да ни е по-удобно и да не се балтаем (аз тъй кат гледам тази кутия даже няма означения, така че каквото сложиш - и гуменото пате, дето бебето ти ще обича да дъвче най-много, просто ще си го стерилизира... и това е!)

# 576
    Николови Всеки има различни възможности и разбирания за този ден. Друг е въпроса, че след като се осигуряваме НЕ ТРЯБВА  да плащаме отделно, ама на......такава ни е системата.
 Всеки има различни възможности и разбирания за този ден,но даването на пари си го направихме ние и то е от години,а не че системата ни е такава(това са глупости).Това е същото като с образованието, като с шофьорските книжки и т.н..........само и единствено ние си го допускаме и приемаме, а не системата ни.Това е моето мнение.Приятна вечер на всички и спокойна вечер и нощ newsm10

# 577
ама ние, осигурявайки се НЕ ПЛАЩАМЕ за раждане - нито за нормално, нито за секцио при нужда. Държавата ни позволява да родим където ни е удобно, стига да сме осигурявани и да имаме направление. Това е. Влизаш, раждаш и излизаш.

САМО ЧЕ - болниците ни дават правото да предпочетем при кой специалист да родим, като всяка болница си иска такса, защото ще ангажираш екипа й в извън работно време... все едно извънредни. А ние защо ще си изберем да сме при Х, а не при Y.. си е наша работа.

Колкото до рушветите... това е като с полицаите... аз никога не съм давала пари на ченге, и никога не са ми искали... просто от километър се вижда, че аз не мога да поискам да си платя (изобщо не знам какво да им кажа...)... а те защо не са ми искали... де да знам. Или АКТ, или ме пускат по живо по здраво, като второто е по-често Simple Smile

Съгласна съм, че ние, клиентите, сме си направили тази практика ежедневие - да ни изнудват.

Колкото частните болници... те са кото частните училища. Аз съм учила в частно училище. просто родителите преценяват, че искат детето им да се отгледа/роди в по-приятна, луксозна, ако щете, среда... и това е - имат-дават. Аз отидох в частно училище, защото обещаваха билингвално обучение, обещаваха, че всички излизаме със сертификат Кембридж за английски език и подготвени да вземем и САТ и Тайфел... Е... Нито тези неща станаха, нито преподавателите бяха най-добрите преподаватели. Да, бяха най-добрите специалисти в областите си, но историчката беше гид в историческия муззей, всичко знаеше жената, разказваше безкрайно увлекателно, ама НИКЪФ ПОДХОД, да не говорим да запишеш нещо от репликите й, за да го запомниш Simple Smile

А специалистите в частните болници отиват там, за да им се плати повечко и за да работят с по-нова техника, за да се занимават с по-... привлекателни клиенти (примерно в Токуда предполагам, че циганките, раждащи 15-то парче месо или са кът, или изобщо ги няма) Simple Smile

Айде, отивам да досготвя Simple Smile

# 578
Честити рожденници на Кали и на мама заек! Да ви слушкат и да помагат!!

Днес излязох по задачки в най-голямата жега- така прегрях, все едно навън е 40 градуса Embarassed При условие, че бях само по тениска с къс ръкав. Сигурно е от бременността, а като се стопли още не знам как ще я карам Rolling Eyes Търсих си обувки за сватбата, не си намерих, но си купих едни маратонки Grinning
Платих и данъка на колата- на който от Варна му се налага да плаща местни данъци, мога да кажа къде ходих аз и нямаше никакви хора- на ул.Кап.Райчо, където се пресича с ул.Под Игото. Близо е до Мол Варна. Има каса за битови сметки и данъци, вземат малка комисионна- на мен за 30 лв. данък ми взеха 0,34 лв. Иначе първо ходих до Изчислителния център, помогнах на една баба да си изтегли номер и като видях- чакащи на опашка 300 души Shocked и се отказах.

Записах се за деня на отворените врати в Окръжна на 25.03, нямаше места, но като им казах колко съм бременна, се смилиха да ме запишат Mr. Green- някоя варненска мама ще ходи ли?

Да слагам ли пак анкета за заглавието на новата тема newsm78 ако някой има още предложения за заглавия, ще поизчакам до към 10 тази вечер.
Smilianova помня казвала си, че си се мазала с крем п/в стрии на Мустела- как би определила, дали мирише хубаво? Чудя се дали да не си купя, че май ще ме почват стриите вече Confused

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 19:32 от valq_

# 579
Момичета, и по-скоро тези от вас, които вече са минали по този път, кога бебето се обръща с главичката надолу?

# 580
Аз родих без да дам 1 лев. Отидох при който е на смяна. Не само това, ами понеже раждах дълго се смениха смените. Раждането ми не беше леко и дори имаше шанс да загубим бебето. Всички, повтарям, всички лекари и акушери, които бяха на смяна се занимаваха с мен и бяха плътно на главата ми. Не виждам какво бих получила повече, ако бях платила. Така че, дами, ако искате да се уговаряте, направете го, ако не искате - бъдете спокойни, няма да ви зарежат Simple Smile .

# 581
Момичета, и по-скоро тези от вас, които вече са минали по този път, кога бебето се обръща с главичката надолу?

Може и в последния момент да го направи стига да има място. При мен не стана, бебето уж голямо, аз с тесен таз и лекаря каза , че няма шанс да стане, защото няма място. Но точно незнам от кога може, сега постоянно се връткат, но до кога могат незнам.

Има и разни гимнастики за обръщане, можеш да пробваш.

# 582
  • Варна
Колкото до рушветите... това е като с полицаите... аз никога не съм давала пари на ченге, и никога не са ми искали... просто от километър се вижда, че аз не мога да поискам да си платя (изобщо не знам какво да им кажа...)... а те защо не са ми искали... де да знам. Или АКТ, или ме пускат по живо по здраво, като второто е по-често Simple Smile
И аз си мислех, че няма да мога да си обърна езика и да предложа рушвет, казвах че никога няма и да дам, но какво се получи. Спират ме (за привишена скорост,виновна съм, бях изключила от скорост и си върви колата) и само като ми казаха 2 месеца без книжка  ooooh!, лошо ми стана и ей така като не знаех какво да казвам и как да разбера, че ми искат парички, много бързо ги разбрах каква е работата. Вторият път вече си личеше, че спират за пари, пътя Златните-Варна, 50 коли в минута и точно моя хвана радара, че и с 12 км над допустимото, я бях само с 5км, ама нищо пак си платих, чакаха ей такива като мен - шматки.
Та по въпроса с раждането, както майка ми работи там, пак ще си избера лекар и ще му дам някой лев. Като се знам какъв съм кърък и реша да раждам без избор на лекар, ще ми се падне най-големия касапин (има и такива). С избора си на лекар ще бъда и по-спокойна, а това неминуемо ще се отрази и на самото разждане.

Този сайт Конти правят ли и доставки до София?
Правят, да.  Peace

# 583
Хахаха, Пепси, аз с полицаите съм безмилостна! Взеха ми книжката за 6 месеца, защото не спрях на полицаи, който ме спираха без да има за какво и точно като бързах много. Бяха си редовни полицаи... чакахме КАТ, заплашваха ме с белезници, с пистолети, палки... наричаха ме кифла... изобщо беше много забавно... и в двете посоки! Ченгетата се държаха селски, аз бях желязна... тъпанари, никога няма да им дам пари! Ако искат да ме пуснат - ОК, ако не - да пишат... изтърпявам си в момента 6-те месеца, май трябва да изтичат сега, или да са изтекли Simple Smile и ме чака проверовъчен... Обичам да има закони, да са смислени и да се спазват... Simple Smile

Айде, гледаме Биг Брадър... поредната простотия, поредното издевателство над институцията "семейство"... просто не мога да разбера - хората и без това си се прее*ават един друг...

ама - щом са влезнали и са се подали на схемата... да си сърбат попарата Simple Smile

# 584
  • Варна
Уауууу, 6 месеца без книжка, много интересно е било.  Joy
И аз прехвърлям на Биг брадър, много кофти схема са направили, бедни-богати, пак на парите са заложили...  ooooh!, че и деца намесиха...

Общи условия

Активация на акаунт