Отговори
# 135
  • Пловдив
За присъствието на таткото по време на раждане - не мисля, че нашия татко ще издържи подобна гледка, а и честно казано не съм говорила с него затова. При първото раждане не съм се и сетила да ви кажа за такава опция, но пък ще проуча как стои въпроса и какво смята - знам ли дали няма да ме изненада? Определено ще съм много по-спокойна, ако е до мене, но както той си реши - не мога да го накарам насила.

И аз така. Мислех си да го питам, че нали мисля да раждам в Окръжна в Пловдив, а там няма проблем с присъствието на таткото. Но пък като го знам, милия, как от кръв му прилошава... Tired Мисля се ако иска и ако може да бъде само в предродилна, а на самото раждане да не присъства... Thinking Има още време.

За Великден ще направя великденски курабии. Има едни дето ги продават по магазините - нещо от този сорт стават. Grinning Имам мерак да направя и козунак, обаче никога досега не съм правила и се притеснявам. И яйца обичам да боядисвам - вече съм си взела бои (поне 4 вида са Mr. Green), разни лепенки и поставки, и още мисля да взема Mr. Green.
Снощи снаха ми ми каза, че бременна не трябвало да боядисва яйца. Поредната бабина деветина предполагам. Някой да е чувал за това? Thinking

И аз се включих във Фейса. Peace

# 136
момичета, ако има скъсяване на шийката на матката вижда ли се на видеозона и боли ли, че това изтръпване в областта на срамната кост ниско долу ме притеснява и цял си мисля да не е свързано с разкритие.Бебка я усещам ниско, но ние сме си седалищно от отдавна.Постоянно го мисля, не е точно болка, но е някакъв дискомфорт, полудях, а до края има още толкова...

# 137

Снощи снаха ми ми каза, че бременна не трябвало да боядисва яйца. Поредната бабина деветина предполагам. Някой да е чувал за това? Thinking

Ха сега пък!!! Изненада ме с това ... Аз ще взема да се обадя на мойта баба да си я питам има ли нещо вярно в това ...

# 138
И аз съм чувала подобно нещо...,че бременна не бива да боядисва яйца.Ама защо не знам..

# 139
Вижте какво намерих в друг бебешки форум цък!
Май наистина тази година ще пропуснем боядисването на яйца... поне тези, които вярват на такива суеверия Simple Smile

# 140
Здравейте, сладурки!
На всички с някакви болежки - бързо да ви минават!  Hug Гърба и мен ме боли ужасно, във вторник направо ми се ревеше в края на работния ден.  Confused

За Великден - ще боядисаме яйца с малката и евентуално, ако съм на кеф, ще замеся някое козуначено руло в машината за хляб. У нас те се тачат повече от козунаците.  Peace

За присъствието на таткото по време на раждането - поне моят мъж със сигурност няма да е там. Нито е страхлив, нито ме е срам от нещо, но е такъв професор и разбирач от всичко, че сигурно ще почне да дава акъл и на мен, и на медицинския персонал кой какво трябва да прави.  hahaha Предпочитам да си спестя нервите.

Боядисвала съм яйца предишната бременност и ей ме на - нищичко не ми стана!  Hug

Иветка, сигурна съм, че просто ти се намества гръбнака и прешлените заради изместения център на тежестта, но ако толкова се притесняваш, иди да те погледнат. Аз също изпитвам понякога болка в тази област, а и доскоро краката на малкото май бяха точно върху шийката и имах чувстото, че ще му изскочат отдолу, но нямам скъсяване или разкритие. Peace

Вчера бях на преглед. Бебокът продължава да си е 100 % мъж. Застанал е много странно. Нали преди ви бях споменала, че съм с двурога матка? Та сега главата му е в единия рог, тялото напречно в по-широката част на матката, а краката в другия рог.  Laughing Направо ми стана жал колко му е тясно. Доки спомена, че малко изостава - с около седмица, но това не ме притеснява въобще, важното е, че се развива. Малко вероятно е да успее да се обърне оттук нататък, хем става по-едър, хем му е тясно в тази разделена матка, но ако успее да се завърти главично, доки е съгласен да опитаме нормално раждане! Много съм щастлива!  Grinning Пак не ми изписа никакви витамини, а си спомням, че предишната бременност по това време пиех зимафлуор. Някоя от вас взима ли го?

И още едно питане имам - как стои въпросът с бременността и морбилите? В неделя сме на дестки рожден ден, но ме предупредиха, че едно от децата е било контактно с болен, а не е ваксинирано. Сигурно ще отида, а пък ще стоя по-далече от детето.  Sunglasses

# 141
  • Пловдив
milkuz за морбилите- ако ти си ги изкарала като дете няма опасност сега да се заразиш.
За боядисването на яйца- не съм чувала такова нещо, но аз така или иначе ще го пропусна.
Оф, момичета , не спират да ми звънят от работа да ме питат за нещо. Чувствам се все едно съм там.   Sad Поне крясъците на шефката си спестявам, пък и като знам, че заплатите от началото на годината са почти равни на болничния, не съжалявам, че излязох в болничен.

# 142
Ха сега пък ново 20 - за това с боядисването на яйцата имам впредвид!!! То наистина бабините деветини са много ама, знам ли дали да вярвам на всичко  newsm78

# 143
  • Бургас
Това за яйцата е поредната глупост.Не се обременявайте с такива бабини деветини въобще. Naughty И предната бременност боядисвах и сега пак ще.

Милкуз, зимафлор не съм пила нито преди, нито сега.За него има много противоречиви мнения и ще си го спестя.А за морбили - не знам, мен ме е страх.Майка ми помни, че съм карала две шарки, но кои не знае. Rolling Eyes

# 144
Ау сега като спомена milkuz, докторът дето ми води ЖК-то ми каза ,че с няколко дни назад било бебочето и аз много се притесних да му се невиди.Мисля,че той нещо се обърка зщото : аз ходя на видеозон и прегледи при друг лекар,който ще ме изражда.И по ехографа и по всичко си върви точно ама точно по секундите дори.Занесох му данни от 27 г.с. и 6 дни,но вече бях в 28 и 4 дни като ги занесох и той смята смята и каза,че съм назад с една седмица...ужас!! мисля,че се обърка нещо с датите той...защото аз по бабешката броих дните по календара и точно си ми излизат.

# 145
  • София
Пуууу колко много сте изписали само до като се наобядва човек. Всички ли вече сте решили къде и как ще раждате - такова впечатление ми направихте  newsm78 ?
За таткото в залата - на мен ми се иска, ама на него не му стиска. Опитах още при първото раждане да го придумам, той почти отстъпи, ама ме вкараха за секцио, така че му се размина. За второто обаче е категоричен, че няма да дойде, а ще чака радостна вест отвън.
За яйцата - боядисвах си и при първата бременност - няма никакви последствия, ще си боядисвам и тази. От както сме семейни меся козунак - само на Великден, че да ми оценят най-добре труда /иначе ако е ежедневие - забравят да кажат и мерси/. Тази година обаче за първи път ще бъдем на Плевен при майка ми и баща ми - та може би козунака ще остане за след Великден.
ОФФФФ малко дълго стана, ама тогава да ви питам като даже вече пазарувате, решили ли сте как ще се казват бебчетата?

# 146
И аз чух това,че бременни не е хубаво да боядисват яйца ама ще видим...Тая година има много мераклии да вършат моята работа,тъй че може и да повярвам на тази деветина! Joy
Диди,къде ходиш в тва смотано и студено време навън? #CrazyКак може да е толкова скапано,а уж слънце щеше да има....

# 147
kali_diankova , незнам за другите, ама ние с татито бяхме измислили имената преди да знаем пола. Като разбрахме , че ще е момче вече окончателно решихме......което беше доста отдавна  Rolling Eyes

# 148
Аре пък сега ново двайсе, да не се боядисвали яйца, айдееее, ще боядисвам не ами и на корема ще си го отъркам най-красивото яйце Rolling Eyes

# 149
ОФФФФ малко дълго стана, ама тогава да ви питам като даже вече пазарувате, решили ли сте как ще се казват бебчетата?
Аз съм от тези дето не пазаруват.Докато не се роди, няма да купя нищо, ще капарирам това, което съм си харесала, ще го покажа на таткото и със списъка по магазините да обикаля.Името едва онзи ден го решихме категорично, трудно достигнахме до единодушие.Не трябвало да се казва името разбрах, ама аз си го казах на по-близките.

Ох, изядох 4 принцеси преди малко, и нещо се оглеждам още, трябва да се спра, а ми е много трудно вече Cry Sad

Общи условия

Активация на акаунт