Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 752
  • 835
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
zahar4e83,сама не може да платиш здравните-търси фирма,която да те назначи на работа
ако не намериш-за безработните е предвидено социалон майчинство 100 лв за една година,ако доходът ти е равен или по-малък от 350 лв бруто

Здравейте, имам 2 въпроса.

Ще ми спрат ли майчинството, ако започна работна сега на 4ч?-в момента си в 410 те дни и може да работиш само на граждански и да си взимаш обезщетението. Имам договор в друга фирма на 8ч?
Мога ли да си прехвърля майчинството на майка ми, която е пенсионер по болест и да започна работа и, ако да какво е нужно?-докато си в 410 те дни не може да прехвърлиш на баба.друга пречка е ,че тя трябва да работи

Благодаря.

# 646
  • Ловеч
zahar4e83,сама не може да платиш здравните-търси фирма,която да те назначи на работа
ако не намериш-за безработните е предвидено социалон майчинство 100 лв за една година,ако доходът ти е равен или по-малък от 350 лв бруто

Здравейте, имам 2 въпроса.

Ще ми спрат ли майчинството, ако започна работна сега на 4ч?-в момента си в 410 те дни и може да работиш само на граждански и да си взимаш обезщетението. Имам договор в друга фирма на 8ч?
Мога ли да си прехвърля майчинството на майка ми, която е пенсионер по болест и да започна работа и, ако да какво е нужно?-докато си в 410 те дни не може да прехвърлиш на баба.друга пречка е ,че тя трябва да работи

Благодаря.

Благодаря за бързия отговор.
А всъщтност 410 дена кога са започнали - след болничният от родилното или този от педиатърката на детето ?

# 647
  • Пловдив

А всъщтност 410 дена кога са започнали - след болничният от родилното или този от педиатърката на детето ?

започват от първия ден на 45 дневния ти болничен преди термин
като влезееш в отпуска за гледане на дете до 2 г /240 те лв/,може да прехвърлиш на бабата,но тя трябва да работи

сега може да прехвърлиш на таткото само

# 648
  • Ловеч

започват от първия ден на 45 дневния ти болничен преди термин
като влезееш в отпуска за гледане на дете до 2 г /240 те лв/,може да прехвърлиш на бабата,но тя трябва да работи

сега може да прехвърлиш на таткото само

Ясно, благодаря.
Не ме устройва.

# 649
Отново имам въпрос-отпускът на бащата за раждане на дете бях питала и ми бяхте отговорили, че ще бъде отразено плащането в НОИ, но дали ще бъде отразено като документ, че е внесен ?Понеже сега влязох и видях, че осигуровките за месец август са внесени за съпруга ми, но когато вляза да видя представени документи ми пише, че липсват данни? Дали не са ги представили документите от работодателя или просто не се отразява по същия начин като болничния в НОИ?
Благодаря ти, Елфита, за всички отговори и
че ни помагаш толкова! Hug

# 650
  • Пловдив
отразява се като декларация /нали е попълнил прил 13/ -точно където гледаш за болничните ще излезе тези дни

# 651
Zdraveite,v momenta sam v 4etvartiq mesec bremenna i zapo4nah vtora rabota,no do sega imam 1 mesec bez plateni osigurovki mejdu dvete raboti,parvo iskam da pitam dali kadeto v momenta zapo4nah rabota,ako skoro razberat 4e sam bremenna,dali imat pravo da me izgonqt? i vtoro iskam da pitam dali s tova prekasvane na rabota za 1 mesec 6te moga posle da vzimam mai4instvo za 2 godini po 240lv?

# 652
  • Пловдив
Zdraveite,v momenta sam v 4etvartiq mesec bremenna i zapo4nah vtora rabota,no do sega imam 1 mesec bez plateni osigurovki mejdu dvete raboti,parvo iskam da pitam dali kadeto v momenta zapo4nah rabota,ako skoro razberat 4e sam bremenna,dali imat pravo da me izgonqt?-да,може да те освободят по време на изпитателния ти срок i vtoro iskam da pitam dali s tova prekasvane na rabota za 1 mesec 6te moga posle da vzimam mai4instvo za 2 godini po 240lv?-ще взимаш 2 г майчинство,ако имаш необходимия стаж-12 м през целия си живот.самото прекъсване не е проблем

# 653
Mersi ,za tezi otgovori.Bih iskala da popitam za kakav izpitatelen srok stava duma,za parvite tri meseci li ili dokato me odobrqt predi da podpi6a kakavto i da e dogovor?Za6toto,ako e za parvite tri meseci moje da stane kasno ,tai kato 6te sam ve4e v 7-miq mesec i nqma kak da razberat daje sami o6te v 5-6 mesec ot bremennosta mi.Kakvo da pravq?

# 654
  • Пловдив
Mersi ,za tezi otgovori.Bih iskala da popitam za kakav izpitatelen srok stava duma,za parvite tri meseci li ili dokato me odobrqt predi da podpi6a kakavto i da e dogovor?-за изпитателния срок,който ти е по договора-прочети си го,след този изпитателен срок договора ти става постоянен Za6toto,ako e za parvite tri meseci moje da stane kasno ,tai kato 6te sam ve4e v 7-miq mesec i nqma kak da razberat daje sami o6te v 5-6 mesec ot bremennosta mi.Kakvo da pravq?-чакаш да ти мине изпитателния срок.след като ти стане договора постоянен представи бележка от лекаря за състоянието ти,за да нямаш проблеми.ако към момента на издаване на 45 дневния ти си на работа ще взимаш 2 г майчинство

# 655
Здравейте, момичета! Моля ви да ми помогнете, ако сте наясно. Бременна съм в 4 г.с. Осигурявам се на 1400 лв от 10 месеца. 214 лв е разликата, която плащам аз и съответно чистите пари, които взимам са 1186 лв. Интересува ме ако излезна в болничен колко пари ще взимам и ако не излезна - ще взимам ли повече? И също така по време на болничния колко ще получавам? Благодаря предварително. Чудя се как ще е най-изгодно за мен.

# 656
Razbiram,no mislq 4e moje da me izgonqt sled 3-4 sedmici ,tai kato 6te mi proli4i i 6te raberat togava.Iskam da kaja 4e sled 3-4 sedmici ,6te razberat 4e sam brermenna po korema i moje da me izgonqt,a togava 6te sam v 5 mesec i posle nqma koi da me vzeme na nova rabota,togava kakvo da pravq?

# 657
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Моля ви да ми помогнете, ако сте наясно. Бременна съм в 4 г.с. Осигурявам се на 1400 лв от 10 месеца. 214 лв е разликата, която плащам аз и съответно чистите пари, които взимам са 1186 лв. Интересува ме ако излезна в болничен колко пари ще взимам-1100 лв и ако не излезна - ще взимам ли повече?-не,няма да взимаш повече-едно и също е .като влезеш в 12-13 г.с. си вземи болничен и така докрая-ще спестиш от осигуровките,а обезщетението ти няма да се намали  И също така по време на болничния колко ще получавам?-пак 1100 лв Благодаря предварително. Чудя се как ще е най-изгодно за мен.

Razbiram,no mislq 4e moje da me izgonqt sled 3-4 sedmici ,tai kato 6te mi proli4i i 6te raberat togava.Iskam da kaja 4e sled 3-4 sedmici ,6te razberat 4e sam brermenna po korema i moje da me izgonqt,a togava 6te sam v 5 mesec i posle nqma koi da me vzeme na nova rabota,togava kakvo da pravq?

търсиш друга работа,та дори фиктивно
ако не успееш и си безработна,имаш право на социално майчинство 100 лв за една година,ако доходът ти е 350 лв бруто

# 658
Здравейте, момичета! Моля ви да ми помогнете, ако сте наясно. Бременна съм в 4 г.с. Осигурявам се на 1400 лв от 10 месеца. 214 лв е разликата, която плащам аз и съответно чистите пари, които взимам са 1186 лв. Интересува ме ако излезна в болничен колко пари ще взимам-1100 лв и ако не излезна - ще взимам ли повече?-не,няма да взимаш повече-едно и също е .като влезеш в 12-13 г.с. си вземи болничен и така докрая-ще спестиш от осигуровките,а обезщетението ти няма да се намали  И също така по време на болничния колко ще получавам?-пак 1100 лв Благодаря предварително. Чудя се как ще е най-изгодно за мен.

Много, много ти благодаря за изчерпателната информация. Искам само да попитам не се ли взима 90% от заплатата, когато родиш и излезнеш майчинство? Защото 90% от 1400лв биха били 1260 лв. Или ако излезна болничен биха се намалили до 1100 лв. Не съм сигурна, че успях да разбера 100% какво имаш предвид. И при болничен и без полничен ако ще взимам 1100 лв, то по-добре тогава да си излезна болничен.

# 659
  • Пловдив
при никакви обстоятелства не може да взимаш 90 процента от брутото /сравнява се среднодневно нето със 90 процента от брутото ти-нетото ти е по-малко/
болничния преди термина не ти намалява обезщетението.и да не взимаш болничен пак ще ти е толкова обезщетението от 45 дневния нататък 1100 лв

Общи условия

Активация на акаунт