Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 744
  • 835
  •   1
Отговори
# 630
  • на Земята
Аз имам още един въпрос.  Излизам в 45 дневен на 3.10..Малката тръгва на ясла на 4.10.Счетоводителката ни ще подаде документите около 22.10 в НОИ. ОТ яслата може и по рано да подадат информация,а тогава НОИ още няма да са уведомени за второто ми майчинство.В такъв случай проблем ли е това?

# 631
  • Пловдив
Аз имам още един въпрос.  Излизам в 45 дневен на 3.10..Малката тръгва на ясла на 4.10.Счетоводителката ни ще подаде документите около 22.10 в НОИ. ОТ яслата може и по рано да подадат информация,а тогава НОИ още няма да са уведомени за второто ми майчинство.В такъв случай проблем ли е това?

няма как за месеци октомри да подадат преди да е свършил месеца-даже доста след това го правят
няма да имаш проблем

# 632
  • на Земята
Ако не си ти ,не знам  bouquet  Добре ,че имаш търпение и помагаш на всички.Благодаря от сърце!  Hug

# 633
Здравейте отново.Искам да попитам за 15дневния отпуск за раждане на дете на таткото.Дали се отразява в сайта на нои, както болничните и по същия начин ли се внася? В смисъл до 2дни след внасяне на осигуровките?

# 634
  • Пловдив
Здравейте отново.Искам да попитам за 15дневния отпуск за раждане на дете на таткото.Дали се отразява в сайта на нои, както болничните и по същия начин ли се внася? В смисъл до 2дни след внасяне на осигуровките?

да,същото е като болничните

# 635
# 636
Здравейте,
Искам да попитам и аз.Има ли лимит на болничните за бременност за 1 календарна година? Има ли някакви допълнителни изисквания да си рискова бременност или само сЛКК комисия се дава болничен. Моля дайте ми подробности.
Благодаря предварително.

# 637
  • Пловдив
Здравейте,
Искам да попитам и аз.Има ли лимит на болничните за бременност за 1 календарна година? Има ли някакви допълнителни изисквания да си рискова бременност или само сЛКК комисия се дава болничен. Моля дайте ми подробности.
Благодаря предварително.

имаш право на 180 каленадрни дни болничен
ако имаш нужда от още ще ти издаде ТЕЛК
няма специални изисквания за риск бременност-ЛКК  ще ти издава болничните

# 638
Имаш предвид, че е тези 180 дни се издават с ЛКК, а не от АГ специалиста?.Притеснява ме това, че ако е ЛКК може да не ти дадат болничен за бременност ако не си рискова...
Мерси.

# 639
  • Пловдив
Имаш предвид, че е тези 180 дни се издават с ЛКК, а не от АГ специалиста?да,от ЛКК.Притеснява ме това, че ако е ЛКК може да не ти дадат болничен за бременност ако не си рискова...-да,може да не ти дадат-пробваш.Аг то те насочва към ЛКК с някаква диагноза
Мерси.

# 640
Благодаря ти Елфита,
Това означава, че ако ти откажат трябва да работиш до 45 дена преди термина,нали? Или да си вземеш болничен по общо заболяване от другаде( ако можем разбира се).
Мерси.

# 641
  • Пловдив
Благодаря ти Елфита,
Това означава, че ако ти откажат трябва да работиш до 45 дена преди термина,нали?-да Или да си вземеш болничен по общо заболяване от другаде( ако можем разбира се).-може и така
Мерси.

# 642
здравейте,искам да попитам имам син на 4 годинки,и сега забременях с второ и съм в втория месец,но тази документация няма край,как стои въпроса с осигуряването,аз имам само здравни осигуровки,но не и социални,а и не работя и нямам трудов договор,какво следва по нататък.Трябва ли да си платя социални осигуровки за да получавам майчинство две години?

# 643
здравейте,искам да попитам имам син на 4 годинки,и сега забременях с второ и съм в втория месец,но тази документация няма край,как стои въпроса с осигуряването,аз имам само здравни осигуровки,но не и социални,а и не работя и нямам трудов договор,какво следва по нататък.Трябва ли да си платя социални осигуровки за да получавам майчинство две години?
Към началната дата на болничния за 45 дни трябва да си социално осигурена. Може на постоянен трудов договор и ли като самоосигуряващо се лице на висок %.

# 644
  • Ловеч
Здравейте, имам 2 въпроса.

Ще ми спрат ли майчинството, ако започна работна сега на 4ч? Имам договор в друга фирма на 8ч?
Мога ли да си прехвърля майчинството на майка ми, която е пенсионер по болест и да започна работа и, ако да какво е нужно?

Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт