Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 727
  • 835
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
до 5 септември е трябвало да получиш парите от 1 до 18 август
тези 98 лв са за дните от 19 до 30 август според мен

извади си пик и виж на сайта на НОИ плащанията ти
също пиши мейл на НОИ-като посочиш егн,зашо нямаш превод за дните 1-18 август

# 676
Elfita, много благодаря за бързите и компетентни отговори.

# 677
  • Варна
Здравейте! Термина ми  е по изчисления на гинеколожката 15 Юни, а по мой 21 Май. Още е много рано да се каже кога ще е точно , но как да си сметна коя ще ми е базата за майчинските? Другото, което ме интересува, ако  изляза в болничен , тъй като не се чувствам добре ( в момента съм в 2 месец) ще гледам да изляза болничен след като навърша пълни 3 месеца, колко ще ми е болничния до раждане и след това майчинските. Като данните ми са следните:
Април'10 - 741.85лв бруто
Май-706.90лв
Юни'10 - 760.55лв
Юли'10 - 1832.10лв
Август'10 - 1973.83лв
Септември'10 - 1983.20
Октомври'10 -около 1900лв
От 01 ноември мисля да си пусна болничен. Има ли смисъл да продължавам да стоя на работа заради доплащането ми за майчинските или болничния ми няма да окаже толкова голямо значение.?Доплащам в момвнта за 1200лв - 461лв на месец. Моля Ви помогнете ми да се ориентирам. Благодаря Ви предварително

# 678
Да подосаждам отново по темата за 15дневния отпуск за раждане на дете на бащата.Бях питала къде да проверя-разбрах, сайта на нои, също като болничните, по същия начин се изчислява-добре. Само че фирмата ,в която работи съпруга ми чак преди няколко дни изплати осигуровките за август месец.Да, ама като вляза на представени документи ми изписва, че няма такива за това лице.Уж внесени в понеделник, ама на мен като ми ги внесат веднага излизат в сайта! Та се чудя има ли срок за внасяне и има ли последствия ако не ги внесе фирмата работодател?

# 679
  • София
осигуровките за 600 лв са 226.74     лева
ще се приспадат ли 150 те лв от работадетеля,ако да-ще плащаш 170.06     лева

трудно е да се каже дали си заслужава,по принцип-да,но сега пуснаха слуха,че ще има промяна за бъдещети майки-периода щял да бъде по-голям от 12 м
но няма нищо сигурно

Благодаря

# 680
  • Пловдив
Да подосаждам отново по темата за 15дневния отпуск за раждане на дете на бащата.Бях питала къде да проверя-разбрах, сайта на нои, също като болничните, по същия начин се изчислява-добре. Само че фирмата ,в която работи съпруга ми чак преди няколко дни изплати осигуровките за август месец.Да, ама като вляза на представени документи ми изписва, че няма такива за това лице.Уж внесени в понеделник, ама на мен като ми ги внесат веднага излизат в сайта! Та се чудя има ли срок за внасяне и има ли последствия ако не ги внесе фирмата работодател?

док се внасят след внасянето на осигуровките за съответние месец
ако док са внесени понеделник,тези дни ще ти излезе
питай дали дали са внесли документите

# 681

док се внасят след внасянето на осигуровките за съответние месец
ако док са внесени понеделник,тези дни ще ти излезе
питай дали дали са внесли документите

Осигуровките ги внесоха миналата седмица, ако не се лъжа към сряда.Съпруга ми попита за документите и му казаха, че в понеделник са ги внесли,та затова се чудя лъжат ли го или просто в нои не са го отразили.Но при мен веднага излиза като има внесен документ.Затова и питах за срокове.

# 682
  • Пловдив
срока за внасяне е 2 дни след осигуровките

тези дни трябва да ти излезе декбарацията за бащинството

# 683
срока за внасяне е 2 дни след осигуровките

тези дни трябва да ти излезе декбарацията за бащинството

Ами дано, че още малко и за Коледа ще ги получим тия пари...от август месец.
Мерси, Елфита!

# 684
  • Пловдив
Здравейте! Термина ми  е по изчисления на гинеколожката 15 Юни, а по мой 21 Май. Още е много рано да се каже кога ще е точно , но как да си сметна коя ще ми е базата за майчинските?-базата се определя според 45 дневния ти.лекарят ще издаде 45 дневния според неговия термин и базата ти е май10-април11 Другото, което ме интересува, ако  изляза в болничен , тъй като не се чувствам добре ( в момента съм в 2 месец) ще гледам да изляза болничен след като навърша пълни 3 месеца, колко ще ми е болничния-1150 лв до раждане и след това майчинските-1100 лв,,ако не излизаш в болничен и работиш докрая 1300 лв . Като данните ми са следните:
Април'10 - 741.85лв бруто
Май-706.90лв
Юни'10 - 760.55лв
Юли'10 - 1832.10лв
Август'10 - 1973.83лв
Септември'10 - 1983.20
Октомври'10 -около 1900лв
От 01 ноември мисля да си пусна болничен. Има ли смисъл да продължавам да стоя на работа заради доплащането ми за майчинските или болничния ми няма да окаже толкова голямо значение-болничния ти оказва влияние,защото в 6 те месеца имаш осигуряване на по-ниска сума.?Доплащам в момвнта за 1200лв - 461лв на месец. Моля Ви помогнете ми да се ориентирам. Благодаря Ви предварително

# 685
  • Варна
Елфита, благодаря ти много за отговора, тоест разлика ще имам в майчинските около 200лв ако съм в болничен от сега или ако си остана на работа ще вземам с 200лв повече. Исках да знам, колко ще ми е разликата, за да реша струва ли си при условие, че  не ми е добре да стоя на работа или да изляза в болничен. Благодаря ти отнова, огромна помощ си ми ! Хубава вечер ти желая !

# 686
  • Пловдив
sisi___,при положение,че не ти е добре излез болничен.Парите не са най-важни

# 687
Моля за съвет! От 1 година и 2 месеца съм безработна. По принцип преди това имам почти 9 години трудов стаж. В момента съм бременна във вторият месец. Внасям си сама здравни осигуровки, но социални не. Ще получа ли някакво майчинство и какво? Трябва ли да започна да се осигурявам върху някаква заплата и ако е така това ще промени ли нещо? Няма кого да попитам друг.........
За да получаваш майчинство трябва да си назначена на трудов договор към датата на издаване на 45-дневния болничен преди термин.
Ако не си на трудов договор и отговаряте на изискванията на социалните, ще получаваш 100 лв до навършване на детето на 1 годинка.

# 688
Zdraveite!Imam problem,ot dva meseca ne sam si polu4avala mai4instvoto poradi nevnasqni osigorovki ot strana na rabotodatelq.Interesuvame ako me sakratqt ot rabota i otida na borsata 6te vzimam li sa6toto obez6tetenie....deteto mi e na godinka.

# 689
  • Пловдив
Zdraveite!Imam problem,ot dva meseca ne sam si polu4avala mai4instvoto poradi nevnasqni osigorovki ot strana na rabotodatelq.Interesuvame ako me sakratqt ot rabota i otida na borsata 6te vzimam li sa6toto obez6tetenie....deteto mi e na godinka.

ако те съкратят,ще взимаш 60 процента от брутния ти доход 9 м назад т.е може и да е повече от 240 лв-зависи какво си взимала първата година
друг вариант ти е да започнеш фиктивно в друга фирма и така да взимаш 240 лв до 2 г на детето-това след борсата

Общи условия

Активация на акаунт