Примерна схема за захранване - 24

• 25 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
 Thinking Аз за четка и паста за сега не се и замислям, освен евентуално по време на къпане да почнем да си играем ... иначе тя яде практически непрекъснато, тоест през много малки интервали в малки количества, и миенето след всяко хранене е мит! Да не говорим че обикаля непрекъснато, "опознава" света и ... освен да почна и с четката да я гоня  Mr. Green че с лъжицата отдавна го правя.

Stelfy, той хляба с мая се меси докато тестото стане хомогенно, жилаво, отделя се от ръката и се е образувал хубав глутенов скелет. Тогава се вдига добре при втасването и изпичането и не стават големи дупчиците, а равномерни.  newsm78 ама не можах да ти схвана въпроса нещо ...

За зърнените като количество не се притеснявай  Mr. Green все пак според същия тоя списък, който ти даде, имаш 80г хляб, 15г брашно, 8г макаронени изделия, 15г зърнени храни, 8г ориз, и не забравяй че се предвижда и 10г захар + 10г мед/ала бала, които ако не даваш - също би трябвало да приравниш към зърнени или към зеленчуци (картоф) ... така че всъщност са ви много малко зърнените, ако гледаш тая схема! Хляба, макароните брашното са все от пшеница, нали? Зърнени пък включва според обяснението под схемата пшеница на зърна, овесени ядки ... Това, че са разбити така количествата, означава просто че са такива българските традиции и съответо като се прави "меню" първо се съобразява с традициите  Mr. Green нали се сещаш, че в подобен списък в Япония ще фигурира предимно ориз?

newsm78 Аз по-скоро се чудя как ще достигна такива количества в близките години ...

# 196
  • София
Мерси за успокоението за зърнените.

А за месенето имах предвид - има ли някаква реална причина (технологическа или от гледна точка на вкус или друго) тестото за хляб да изисква месене. Щото точно хляб с мая правих и просто разбърках съставките да се смесят (без да меся по класическия начин и да го чакам да става жилаво и отделящо се), после тестото втасваше супер дълго време - примерно 4 часа (и беше хипер лепкаво, направо не ставаше за пипане). Но все пак удвои обема си и хляба се вдигна като се изпече. И на вкус си беше нормален хляб, нищо странно? Може би тук таме да е имало малко по-големи дупчици от другаде, ама нищо фрапиращо и в структурата и вида му.

И ако можеше да се избегне момента с месенето щях да правя домашен хляб много редовно. Хляба за който говоря според рецептата се води "хляб без месене" не съм пробвала да не меся хляб, за който не се споменава да не се меси:)

Та затова питам - какво ако за всеки хляб просто си разбърквам продуктите и го чакам да втаса сто часа, но пък избягвам месенето? Нещо (апокалиптично) ще се случи ли? Sunglasses

(Нищо че ще има малко сколиоза на гръбнака в глутеновия си скелет.)

# 197
А капки против кариес давате ли Thinking?
На нас ни ги предписа педка още на 20 ден.

# 198
Какви са тези капки против кариес?
И защо се дават още от 20-ия ден?Недоумявам newsm78.Че то още зъби няма бебето.
Не са ми изписвали такива,но нямаше и да ги давам ако бяха.
Да не би да е този препарат с флуор.Май имаше някаква тема за такива добавки.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424482.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451103.0

# 199
Как захранвате с картофено пюре, ако нямате зеленчуци домашно произвадство?
И за морковите се чудя - знам, че са турски, а картофите от Египет. Затова още умувам дали оризова каша да дам първо, тя поне е чиста, или пюре от такива зеленчуци. По принцип не искам да започвам с готови пюрета. 

# 200
  • София
Ами никак - аз давах чисто само домашен картоф, който уж е по-"чист"... Нямам вяра на тези от пазара. Оризовата каша е добър избор за начало, или пък готово монокомпонентно пюре.
Зимафлуор и на нас ни изписа педиатърката, но някак с особено мнение. И аз, понеже съм мяркала какви полемики се водят за ползата/вредата, реших да не давам...

# 201
Ами да за Зимафлуор става въпрос, и аз го взех и  го давах в продължение на около 2 мес , но спрях и не мисля да давам пак Naughty та  за това попитах

# 202
Зимафлоур и на нас ни даде педиатъра. Тук в ДЕ е стандарт, но при нас дори и през лятото няма толкова слънце като в БГ. Давах го сега през зимата 1-2 пъти седмично, а не всеки ден.  

Още не съм започнала да мия зъбките, но мисля скоро да започвам. Насочила съм се към пастата на Веледа, това е и козметиката, която ползваме.

# 203
Как захранвате с картофено пюре, ако нямате зеленчуци домашно произвадство?
И за морковите се чудя - знам, че са турски, а картофите от Египет. Затова още умувам дали оризова каша да дам първо, тя поне е чиста, или пюре от такива зеленчуци. По принцип не искам да започвам с готови пюрета. 

Точно моркови и картофи могат да се намерят българско производство по всяко време на годината, във всяка точка на БГ. Продължително съхраняваните при това НЕ съдържат големи количества нитрати независимо как са отглеждани, за всички пестициди карантинният срок е преминал, така че са абсолютно безопасни.

# 204
Момичета,какви са ви отзивите за Активия?
Дали мога да давам от него?
Мисля,че е по-хубаво от Боженци.....

# 205
Момичета,какви са ви отзивите за Активия?
Дали мога да давам от него?
Мисля,че е по-хубаво от Боженци.....

По-скоро не  Naughty В активиа има какво ли не. Мое мнение  Peace

# 206
  • София
И аз Активията и въобще Данонските продукти не ги приемам за точно кисело мляко...  Аз, когато ядях краве мляко, си купувах на ЕлБи - нямам някаква по-специална информация, просто се надявам, че те, като лицензирани доставчици на оригинална закваска, няма да се излагат...

# 207
И аз съм против Активията.харесвам БИО кисело мляко на Хармония.

# 208
Активията за възрастен е о.к., но за бебе далеч не ми се вижда подходяща.

# 209
Активията за възрастен е о.к., но за бебе далеч не ми се вижда подходяща.
Peace

Зимафлоур и на нас ни даде педиатъра.
Naughty Naughty Naughty аз не го давам, според мен е излишно

Общи условия

Активация на акаунт