Примерна схема за захранване - 24

• 25 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, давам елда вече цяла седмица и ми се ще да разнообразя менюто като редувам през ден с др каша, но каква да е тя, моля дайде съвет, ориза го изключвам, понеже сме склонни към запичане, кашата може да е млечна, но предпо4итам с АМ, чета 4е просото се харесвало доста, но пък какви хранителни стойности внася в организма?! И още един въпрос, понеже пове4ето месни пюрета съдържат царевично нишесте, трябва ли да  се въведе царевицата отделно по стандартния начин?
Пробвали ли сте течните каши на Нестле с АМ?

# 346
Ами за просото можеш да прочетеш много лесно в нета, ето напр. тук:
http://gotvach.bg/n7-5250-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE
Да, трябва да въведеш царевицата първо,а после да даваш такива пюрета.

# 347
За бурканчетата е за навършена възраст със сигурност  Peace И аз така го разбирам сега сме на 7 ама почти станахме на 8 месеца
Има хора, които казват на 8 месеца а то тъкмо направило 7  Peace Това май е мания за растеж  Mr. Green

# 348
Здравейте! Започнах да ви чета, но изчитане нямата, та направо на въпроса.
Искам тази седмица да започна с въвеждането на месото. До сега сме въвели
зеленчуци и плодове. Голяма част от пюретата си ги правя. Та в тази връзка
разполагам с домашно заешко месо. Мислите ли за удачно да започна
въвеждането на месото с него, а не с пилешко?

# 349
Да, удачно е Simple Smile
Между другото, на първа страница има линкове с конкретни теми, а в следващата тема ще се добади и един много полезенк линк, съдържащ всичкото инфо накуп, систематизирано - така че няма да има нужда да се изчитат всичко страници на темата (което е наистина трудоемко).

# 350
Благодаря, .:.Stef.:!
Наистина е трудоемко, въпреки голямото ми желание. Бях погледнала и линковете преди да попитам. Идеята в новата тема всичко да е систематизирано ще улесни много майки тук.  Peace

# 351
  • Варна
dilandii, при все че се захранваме вече два месеца, сме много далеч от идеята за някакъв твърд режим. Именно чрез захранването се опитвам да създавам такъв, като гледам да давам обедното и следобедното хранене горе-долу в еднакви часове, и въпреки това те варират от 12 до 13:30 и от 16 до 18 ...

В момента сме в преходен период на преминаване от три спанета на две, така че ми е доста трудно. Преди спеше едно малко сънче предиобяд, а сега се опитва да издържи до обяд без да спи. Събужда се в 9 и към 12 -12:30 е вече доста крива, а пък точно е взело да става време за обяд.  И тъй като пък не върви да я приспивам гладна, давам й да суче и после давам обяда след един час, като се събуди. Обаче ако вземе да спи по-дълго време, тогава съвсем се измества и т.н. С втория сън пак е проблем, защото се уморява към 18 часа, спи до 19 - 19:30 и после може да се кокори до никое време... Не знам как да се организираме.

nellinka, виж това: http://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/ Мисля, че доста добре е систематизирано. Абсолютно невероятно е това да не се кърми докато се въвежда глутен, нещо друго си чела.
Не знам по какъв повод питаш, но според някои американски педиатри се започва с оризова каша на 6 месеца и веднага след това се преминава на глутенова каша, най-често овесена. Аз все пак реших да си изчакам до навършване на 9 месеца.

За сиренето, моето мнение е, че 8 месеца е рано, ако бебето е захранено на навършени 6 месеца, 6 и нещо. Ако е захранено на 4 и половина, 5, тогава може би да. Просто има основни храни, през които трябва да се мине и ще се наложи да се изместят те заради него. По моята схема се получава в началото на 10 месец.

Сладурана_83, ако имаш желание да кърмиш по-дълго, не трябва да въвеждаш още едно хранене, след като детето ти даже няма навършени 6 месеца, а точно обратното - трябва да намалиш количеството на твърдата храна. В противен случай, кърмата ти ще започне да намалява още по-бързо.

Dendy, просото е добър вариант, а може и кашата на Милупа ориз и царевица, но пък тя пак е с ориз. Друг вариант е направо да започваш глутена, но не знам какви са ти плановете за захранването като цяло. Овесената каша разхлабва.
Ако месото, което се съдържа в месното пюре е въведено, тогава може с царевичното нишесте в него да се въведе царевицата, аз така си го представям.

Bibsy, няма никакъв проблем да започнеш със заешко.

Във връзка със систематизирането на информацията, започнах да правя и списък с пюретата, които не съдържат сол и захар и са възможно най-изчистени, както и с кое пюре какво може да се въведе. Също и за кашите. Ако и вие разполагате с подобна информация и желаете да я споделите, може да ми пишете на лични.

# 352
Благодаря ти, kеit ! Колко пъти в седмицата е добре да се предлага месо и в какво количество?

# 353
Кейт - ние сме в същата ситуация от 2 дни, все едно аз съм описвала спането и храненето ви...Днес направих следното: преди да заспи в 12, дадох пюре, но хапна половината...След като се събуди - в 2 - дадох останалото. Сега в 4 дадох каша и в 5 заспа. Довечера ще заспи сигурно към 9 и нещо. И аз не искам да го приспивам по-късно от 6, защото вечерта не се знае доколко ще откара Crazy

Бибси - месо можеш да предлагаш и всеки ден, и през ден, зависи о тпредпочитанието ти. Ако даваш през ден - в деня без месо даваш жълтък (ако си го въвела вече) заедно със зеленчуковото пюре. Можеш да правиш и 1 ден пауза от месо (ако даваш всеки ден).

# 354
Аз кашата с просо освен с плод я правих и с масло и сирене, вместо попара. Нали става?  Thinking

# 355
Аз кашата с просо освен с плод я правих и с масло и сирене, вместо попара. Нали става?  Thinking
И аз така правя Simple Smile

# 356
Като се започне въвеждането на глутена, м/у отделните глутенови зърна въвеждате ли други неща или ги давате непосредствено едно след друго?

# 357
с масло и сирене всииичко става  Peace Peace WinkАз правя каквото се сетя, става и нормално просо на зърна, а в оня линк,дето го пуснха вчера за просото пише,че ако искате да е кремообразното просото се добавя постоянно по малко вода като изври и се бърка и явно така умеква и става кашесто WinkЩе пробвам тия дни

# 358
Като се започне въвеждането на глутена, м/у отделните глутенови зърна въвеждате ли други неща или ги давате непосредствено едно след друго?

Аз лично въвеждах по нещичко между отделните култури с глутен, защото много бях изостанала с въвеждането по принцип.
Някъде съм чела /мисля, че в записките на Косе Босе/, че между отделните глутенови храни се прави 15 дни пауза.
Аз съм правила по около 10-на дни.

# 359
И аз правх такава пауза , след овеса даже по-голяма 2 седмици и тогава въведох нещо др. преди следв. глутенов продукт Wink

Общи условия

Активация на акаунт