Примерна схема за захранване - 24

• 25 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Аз днес давах ябълка с извара на Овко. В съдържанието пише, че съдържа и овесени ядки. А иначе си има надпис НЕ съдържа глутен. За мен не е проблем-давам глутен, но аз някой, които не е въвел глутена. И аз нямам думи как си пишат етикетите.........

# 406
О, радвайте се, че сега поне вече е задължително слагането на поне някакъв етикет/стикер на български.
Когато купувах пюрета/каши за Кати преди 5 г., нямаше нито един вносен продукт, на които на нашенски да му пишеше състава.
С мъжа ми ходехме с българо-английския речник на пазар.  ooooh!
Лично аз бих се обадила на вносителите на Плазмон и бих пуснала жалба в Комисията за защита на потребителите.
campanula е видяла, но колко ли други майки не са!

# 407
  • Видин
Не съм давала овес още, но май това ще стане тия дни  Rolling Eyes
От разхлабващите плодове само круша не съм дала. Нищо не ще това дете  ooooh! Даваш му лъжичката, слагаш нещото в устата и не иска да си я затвори и да преглътне. Седи си така с отворена уста докато не изтече от слюнката  ooooh! Tired
Щеше ми се да вкарам трето твърдо хранене с плодово пюре, ама нцъ. Ака едни пластелинови акита, и то на 2 дни веднъж  Tired
Днес купих някакъв чай на Хип - детски, е няма такава гадост. Как смърди не е истина  Tired И той разбира се, не го хареса  ooooh! Ще има да пия детски чай до откат  Crazy
А надписите няма да ги коментирам. Когато нещо ме притеснява чета и на английски, ако има такъв  Peace

# 408
Момичета - имам неотворена кутия от връхчетата, на моята си пише - пшенично брашно, съдържа глутен - явно е правиописна грешка, или и аз не знам какво Rolling Eyes

Иначе и аз мислех да пиша за Плазмоновите бишкоти наскоро, потресох се - продават ми ги за бебешки бишкоти, уж меки, уж с незнам си какъв състав - като погледнах после в интернет (щото ми дадоха само опаковка сива, без кутия) - директно си ги излапах аз. Че то нищо бебешко няма в тези бишкоти - съставът им е потресаващ, твърдостта им - хрупаха ми като камъни, сигурно Ивайло щеше да се задави за секунди (а уж се размеквали от слюнката и били идеални за дъвчене и чесане на венците).

Гунди - добре ли е това качване за 2 месеца? Мен ок ми се струва Grinning
Зори - крушата си е разхлабваща, може да ви подейства. От кашите - давала ли си просо? То определено си е не разхлабващо, ами раздрискващо (при нас де).

# 409
  • София
Благодаря ви за отговорите за маслото!
За царевицата и пшеницата и аз останах така  Shocked, много хубаво, ами ако някой го купи за дете с непоносимост към глутена?! Това си плаче за разгласяване, ако ще и някаква грешка в серията да е!
Просото наистина може да се пробва, аз не мога да разбера доколко разхлабващо действа, защото го давам с банан, но вече няколко мами го похвалиха.  Peace

# 410
  • Пловдив
 .:.Stef.:.  аз редовно давам от бишкотите на Плазмон. Опаковката ми е оранджева. Незнам дали да като тези които ти си взела, но на мен състава ми харесва. Твърди са наистина, но за дъщеря ми това не е проблем, а се топят в устата и досега не се е задавяла с тях. Просто споделям.  Hug Много й харесват и си ги гризка без проблем.
И връхета давам и така пише-пшенично брашно и ......... съдържа глутен. Защо да е правописна грешка. Тук според мен са лепнали правилния етикет.

# 411
Франческа, да ама като не е имало етикети на бг, поне не е имало грешки-каквото пише такова си е Wink
Стеф, незнам на мен ми се стори дибре, понеже той напоследък не хапва кой знае колко и си мислех че и толкова няма да е наддал Laughing-тежи 9680 гр, висок 75 см, нека кажат др. майки колко са им големи децата на около тая възръст? newsm78
В крайна сметка кога доло горе изчезва сутрешното пиене на мляко и детето си става направо за зкуска-аз не виждам шанс това скоро да стане у дома...и какво ще правя като мине на прясно мляко, не мога да ставам чак като се разплаче да му го топля и давам, а не мога и да го наглася от вечерта до леглото??? newsm78 newsm78

# 412
Стеф, и Алекс се дави с всякакви парченца плодове - само банан и ябълка съм пробвала де. И бисквитка на Хип предлагам, уж да си гризка, ама и за това няма особено желание - не знам как и кога трябва да започне да дъвче, а вече  имаме 2 зъбчета. А за храненията - за справка- при нас е подобно - сутрин каша със сирене  и масло, наобед зеленчуково или месно пюре, но в 4-5 следобед давам само плодово пюре и чак към 7 давам каша. Към 9 я кърмя и дохранвам с 100 мл АМ. Иначе през деня я кърмя 2-3 пъти, когато преценя - зависи кога е яла и спала.
Искам да питам и за кус кус - на Плазмон ли трябва да търся или може и друга марка.
Не съм ви чела в последно време и може да се включвам малко неподготвена. 

# 413
Лина прима - днес пробвах да дам следобед плод с АМ, и кашата към 7, да видим как ще сме тази вечер...За дъвченето - явно си е индивидуално, със или без зъбчета те правят опити за дъвчене и успяват, но по различно време Simple Smile Хич не смятам да го насилвам, но ще пробвам периодично с парченца (но много ме е страх като се задави, уф) -пюрето иначе го дъвчи сериозно, ама то какво има да мус е дъвчи на него Laughing
Кус кус можеш да вземеш всякакъв, стига да си въвела глутена.
Цункай Алекс от мен Heart Eyes Скоро се прибирам в Плд и ще се видим Heart Eyes

Нина - да не би нещо да не са били  в ред нашите бишкоти...толкова твърди бяха и си искаха бая дъвкане Thinking
Иначе, идеята на обърканите етикети е, че на моята и твоята кутия си пише нормално, но има партиди с объркан етикет, според който връхчетата нямат глутен, а пък всъщност си имат.

Гунди - аз не съм показателен пример за тегло и ръст спрямо възраст, нека другите мами се включат...Иначе относно закуската и млякото - всяко дете по различно време си спира млякото, отказва АМ-то или пък минава на друг вид мляко. Ти всъщност искаш това сутрешно хранене в 6 да отпадне, или...?

# 414
Благодаря, Стеф  Hug И аз ще се радвам да се видим, като си дойдеш  Hug
А за наддаването - ние за месец и нещо бяхме пораснали 3см, а на тегло нищо.

# 415
  • вече Пловдив
тежи 9680 гр, висок 75 см, нека кажат др. майки колко са им големи децата на около тая възръст? newsm78
В крайна сметка кога доло горе изчезва сутрешното пиене на мляко и детето си става направо за зкуска
Гунди, Бела на 10 месеца тежеше 9960 гр и беше висока 75 см.
За млякото, тя доскоро не пропускаше ранното сутрешно мляко - дали в 5,6 или 6,30 задължително си пиеше по 210 мл. От около 10 дни обаче се буди около 8-8,30 (вчера даже в 9,30  #Crazy) и затова давам 100 мл АМ и малко попара или каша със сирене и масло.

# 416
  • София
Гунди, а той сам ли се буди или ти го будиш за ранното мляко? Щото имам една позната дето до година и нещо тя си будеше детето за мляко и в един момент се светнала че може и без това и спряла - детето не протестирало.

Стеф, Голдън карнивал и Зеленко - мерси че се включихте по моя казус със сменения режим (сори ако изпускам някой).
Голдън, точно така направих - предложих закуската много по-рано и действително я прие, така че сега успешно вмествам и закуската и обеда в сутрешното будуване, хем по-добре ми се разпределя деня, а и малко се измества обедното спане напред, така че има по-малко будни часове следобеда и не е кисел вечер Peace
Зеленко, защо да ми съчувстваш? Аз нищо не правя пряко волята на сина ми, обаче действително предприемам някакви неща (които считам за полезни или удобни), но само до там, докъдето поддаде Grinning Ако поддаде - екстра, ако не - значи не е готов още, спирам и опитвам след време Peace

# 417
Стелфи, аз съм неадекватна някъде до към 10 ч. Heart Eyes а и дори да не бях не бих си причинила сама бедата да го будя аз, аз всяка сутрин -като тая-се надявам,че все пак ще изкара до към 8-9 часа и като се събуди аз ще стана и ще му направя нормална храна, но той все се събужда най-късно в 7 и иска мляякоооооо smile3514
Стеф, ами да надявах се да започне да изчезва това мляко понеже племеницата ми, която е доста по -ящна на тая възръст вече си ставаше и направо си закусваше храна....затова ми е чудно.
Ваня, аз също намалих доста ам сутрин-пие към 140 мл, което е доооста по-малко от вечерното мляко, но се чудя дали да не го намаля и ще ...по скоро постепенно да го намалявам newsm78

# 418
Стеф, Нина, при връхчетата всичко май си е ок. Става въпрос за перлите на Плазмон - там стана издънката. И то не да е лепнат етикет на български, ами преводът на БГ си фигурира на оригиналната опаковка. Смятам да драсна мейл да вносителя на Плазмон и до Комисията за защита на потребителя. В случая по-страшното е, че може да се подведе майка на дете с непоносимост към глутена.

# 419
Здравейте,захраних дъщеря си на 6 месеца,отначало всичко тръгна добре
прояви интерес към предложената й храна. Напоследък каквото и да й дам
хапва 2-3 лъжички и отказва категорично повече. Аз реших,че няма да я
насилвам да й пъхам лъжицата или да й давам пюрето с шише  Rolling Eyes
От плодовите пюрета харесва само и единствено ябълката.
Вчера й отворих ябълка-праскова-банан и едвам,едвам няколко лъжички изяде.
Следвам правилата - давам й пюрето след 30-40 мин кърмене, дори някой път
и след по-дълго време и пак не иска.
Какво да правя?
Дали да й дам малко почивка 2-3 дни и да си остане само на кърмене
и после пак да пробвам?
Ако някой е имал подобни случаи,кажете ми как сте постъпвали.
Благодаря ви предварително!  Hug

Аз публикувах нова тема, но gundie ме покани да дойда тук и все пак си написах въпроса  Wink

Общи условия

Активация на акаунт