Примерна схема за захранване - 24

• 25 110
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • в ябълковата градина
Моля за помощ, имам един въпрос:
бебето ми е на 5м и 10 дни и днес го захраних с пюре от сини сливи.
Нали се почва с 2-3 лъжички и всеки ден ще увеличавам с още 2-3 лъжички,
докато стигне 60гр.
След това ще мина на круша, та крушата също ли да я започна с 2-3 лъжички
или направо с 60 гр?

Мерси много предварително!

# 496
Моля за помощ, имам един въпрос:
бебето ми е на 5м и 10 дни и днес го захраних с пюре от сини сливи.
Нали се почва с 2-3 лъжички и всеки ден ще увеличавам с още 2-3 лъжички,
докато стигне 60гр.
След това ще мина на круша, та крушата също ли да я започна с 2-3 лъжички
или направо с 60 гр?

Мерси много предварително!
Всичко ново започвай с по 2-3 лъжички.

# 497
Имам въпросче, купих пюре на Ганчев от круша Уилямс, но в съдържанието пише: круша Уилямс-80%, сок от ябълка, оризово нишесте, вит С, вода, може ли да се каже,че ако го давам 3 дни ще съм въвела ориза  newsm78?

newsm78 За мен няма да си го въвела с примерно 2-3 г оризово нишесте ... По принцип алергените са в обвивката, която при нишестето е тотално отстранена.

missence, честит рожден ден на малкия голям мъж!

# 498
  • в ябълковата градина
Мерси много Кампанула!

# 499
мерси bibona, значи оризова каша, с която мисля да започвам да храня, трябва да я въвеждам като всяка нова храна, а само с вода ли да я приготвям или да добавям кърма?

# 500
DeiziL, щом не си въвела ориза, давай оризовата каша като нова храна. Може да я правиш и по двата начина. Аз я правя с вода и добавям плодово пюре, като преди/след това си кърмя.

# 501
campanula  мерси   bouquet

# 502
Здравейте момичета!
Тоя моя компютър ще ме пъбърка... пак беше развален и като го оправиха не можах да вляза в нито един форум и писма по мейла не ми пращаше при нови отговори и изобщо..... Ей сега техника си тръгна - какво му прави не знам  но още веднъж развали ли се ще го хвърля... Както и да е - радвам се че най-накрая ви открих пак и се връщам да чета.
Иначе вече започнах второто месце но не знам защо реших да е телешко  newsm78 ама е домашно и докато го сваря а после и пасирането......... ужас! Не знам дали ще го доведа до край че ми дотяга. Преди сезмица някъде на бебка й излезнаха някви пъпки и личната каза че били от храна но тогава нищо ново не й давах - възможно ли е наистина? Аз мислех че нещо я е нахапало че на крачето две пъпки, на коремчето две пъпки, една под брадичката и една на ръчичката. В началото бяха червени петънца но после се напълниха с течност и стояха твърди. Още не са минали съвсим но отшумяват. Личното каза да не се тревожа но....
Ох пак се улях - връщам се да чета  Hug

# 503
Добро утро, задава се прекрасен ден!  Hug

mamadesi2 не се притеснявай за обрива, а найстина провери в стаята където спи малката и в леглото и завивките и дори дали няма някое паяче, точно паяче. Малкия племенник точно по този начин му се бяха появили някакви пъпки, а то се оказа, че в леглото му имало паяк /да кажеш,че хората не чистят, но гадинките все намират начин да ни изненадат  Mr. Green/. Може да спреш да даваш и от храната, с която си хранила в този период за няколко дни, но каквото и да е ще мине  Hug.
Хайде приятни разходки

# 504
Момичета, аз пак с въпрос: при реакция към домашно пилешко месо - как точно се проявява или има различни начини?

# 505
  • София
Здравейте, дойде и моят ред да се запиша в тази тема. Реших да започна с безмлечните каши - засега давам оризовата на Милупа, а днес видях, че има доста видове на Хип. Та въпросът ми е давали ли сте от кашите на Хип, хубави ли са, добре ли се получават като консистенция?
И един сигурно глупав въпрос - като започна следващата каша как се процедира, към вече въведената добавям една-две лъжички от новата и постепенно увеличавам ли?

# 506
  • София
s0nic, ако даваш от раличен вид зърно (примерно елда след ориза) първо добавяш по няколко лъжички към предходната каша. Но ако е пак оризова, но примерно с някакъв плод който си въвела тогава не е нужно. (всъщност не съм сигурна дали има безмлечни с плод newsm78). Разбира се може да решиш да процедираш и по-смело.

А аз да попитам, дайте идея за закуска на бебе на почти 9 месеца като изключим попарата, че не я обича. Не знам дали може два пъти каша на ден.Вие как мислите?

# 507
s0nic, аз лично съм много доволна от безмлечните каши на Хипп, пробвала съм ги всичките (дъщеря ми обаче предпочита плодовите и вече само от тях купувам). Предимствата им са че не са подсладени по никакъв начин (нито захар, нито глюкоза/фруктоза или каквото и да било), НЕ са хидролизирани (за разлика от Фризо и Нестле например), тоест доста натурални са. За консистенция не мога да кажа, понеже аз всички каши ги разтварям в кърма, а тогава проблем с разтварянето (на студено) няма, или поне до сега не ми се е случвало.  Crazy Честно казано с удоволствие дояждам кашите на дъщеря ми ...

# 508
  • София
sadlady, bibona, благодаря за отговорите! А след ориза мога ли да въведа просото или то е по-късно?

# 509
А след ориза мога ли да въведа просото или то е по-късно?

Можеш. Последователността на въвеждане на зърнените храни е препоръчителна, не задължителна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт