Примерна схема за захранване - 24

• 25 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря за отговорите за кус-куса и лещата! Ще се поогледам из "човешките" магазини явно... Wink
dilandii, не знам дали си прочела това например, може би ще те поориентира...

# 181
  • not found
dilandii , ако си решила да започнеш захранването напр. с тиква даваш 10 дни тиква , после продължаваш напр. тиква с картоф 3-5 дни и така всяка следваща храна. Всеки нов вид храна се въвежда 10 дни ,поне аз така правих  Peace Почивки не съм правила . За плодовите пюрета имаш 2 варианта : 1) да въведеш 2-ро хранене ,което се препоръчва да е минимум месец след първото и 2)да смесиш зеленчук с плод .
Аз направих така - месец давах само зеленчукови пюрета , след това въведох месо , около месец и половина след започване на захранването въведох 2-ро хранене , което беше каша , като въведох кашата заедно с нея започнах да въвеждам плодове  Peace

# 182
  • София
Бибона, опитвам се да мия зъбките с детска четка (накрайник Ненедент и нали вече е с цели 4 зъба - с етап 2 на Пижън) и паста Ненедент. Не винаги ми дава, правя го по време на къпането и после му давам четката сам да си я дъвче. Не мисля, че правим нещо ефективно, но се внушавам, че свиква по мъничко.

# 183
dilandii , ако си решила да започнеш захранването напр. с тиква даваш 10 дни тиква , после продължаваш напр. тиква с картоф 3-5 дни и така всяка следваща храна. Всеки нов вид храна се въвежда 10 дни ,поне аз така правих  Peace Почивки не съм правила . За плодовите пюрета имаш 2 варианта : 1) да въведеш 2-ро хранене ,което се препоръчва да е минимум месец след първото и 2)да смесиш зеленчук с плод .
Аз направих така - месец давах само зеленчукови пюрета , след това въведох месо , около месец и половина след започване на захранването въведох 2-ро хранене , което беше каша , като въведох кашата заедно с нея започнах да въвеждам плодове  Peace

Golden Carnival,благодаря ти за отговора,ама пак нещо не съм наясно.Доколкото разбрах 10 дни след тиквата си въвела двукомпонентно пюре,а тука 4ета,4е с тях трябва да се из4ака? newsm78Абе накрая ще взема да си го захраня както дойде без да спазвам нищо,то направо луда станах... Shocked

# 184
dilandii , няма проблем да се даде двукомпонентно пюре, ако вече си въвела единия зеленчук в него. След като въведеш и втория мовеш да дадеш дори 3 наведнъж (двата вече въведени и 2-3 лъжички от новия). И така с всеки нов можеш да правиш различни комбинации, стига от новата храна да даваш от начало само по малко и постепенно да увеличаваш. На мен 10 дни ми се виждат много. Можеш първия зеленчук да въведеш и за 7 дни, а следващите и по 4-5 дни.

А за зъбите, и аз ги мия с четка и паста Ненедент вечер след като си изпие млякото. Мия не само израсналите зъбчета, но почиствам и венците, а и езика, доколкото мога.

# 185
Когато реших, че е време да мия зъбките на баткото - паста WELEDA /био продукти, без флуор, става дори за ядене, подходяща за 0+/. Бебо има само 2 зъба и е много див, така че не виждам скоро да почнем с процедури за зъбките...

# 186
Лимец (динкел) и спелта едно и също ли е или не?

# 187
Ами динкел е спелта на немски, а дали значи и лимец, това не знам...

# 188
  • Силистра
Здравейте!
Имам следния въпрос, породен от сайта за захранването на Кейт / благодаря ти   bouquet/, когато се приготвя пюре от сварен, пасиран и замразен зеленчук/ плод как се действа? В смисъл как за размразя на водна баня  newsm78?

# 189
Агнешко, а и каквато и да е мръвка е хубаво да е от задното бутче, защото там е най много чистото филе без жили и мазнини.

еее разгеле! Благодаря за инфото!  Hug

Missence: защо да си закъсняла за агнешкото?

Кис. мляко още не давам, но пробвах 2 вечери да й дам и си облиза пръстите - ей така чисто. Може би защото беше домашно и наистина великолепно. После естествено се появиха малко пъпчици и до 10м няма да давам (както и трябва). Вие кога започнахте да давате кис. мляко?

# 190
  • София
Аз до зъбите не съм опряла също, че са малко на брой, а и с хилядите нощни сучения много не виждам смисъл. Пък и ще го почакам още малко да стане повече човек и да му стане интересно, защото понастоящем е и невъзможно да му правя такива процедури. Обаче вече 2 четки имам купени, едната като концепция много искам да ви я похваля:

Дългата четка е интересната в случая - накрайника служи за "родителски контрол", по-точно той е там, за да бъде държан от родителя, който навигира движенията на цялата четка, докато детето си държи нормалната дръжка - и така хем едновременно, хем самостоятелно се усвояват движенията за почистване на зъбите. Супер идея според мен, освен това е наистина удобно и интуитивно!

Бибона, ако много се тревожиш за заспиването заедно с шише мляко можеш да се консултираш в подфорума "Детска стоматология" във зъболекарския форум за пациенти: http://patient.zabolekar.info/viewforum.php?f=14&sid=22ab44c … b4477d4e70a3e5a71

Гунди, ако имаш интерес мога да препиша от книгите ми примерни закуски и следобедни закуски, да не се притесняваш че даваш само каша? Би могла и да напишеш в Гугъл "детска кухня" и да разгледаш менютата на кухните.

Анелия Златанова - днес направих просо с царевичен грис и овесени ядки, както ти написа - много вкусно стана наистина:)

Пък аз напоследък правя една "гурме попара", която представлява: 1 вафлена кора Био Бамбини, 1 био сухарче без корите, добавка мултизърнена или овесена каша, така че общо трите неща правят 20 грама, 1 лъжичка АМ, масло, сирене и плодово пюре круша, ябълка, праскова, банан (или някаква комбинация от тях, вкл. може сурови) и това се излапва за отрицателно време Mr. Green

И 3 малко странични въпроса имам:
1. защо тестото за хляб трябва да се меси? От блога на Еспа взех рецепти за 2 вида хляб без месене (само продължително втасване с мая) и не мога да открия разлика с месения хляб?

2. нещо не излизат сметките за количествата зърнени храни  според таблиците? Т.е. кашите нали се водят зърнени? И една пълна доза е 20 грама. Сутрин за "попарата" пак толкова отиват. А в таблиците за от 1 до 3 години пише "зърнени - 15 г/ден Shocked" Пише и хляб - 80г, брашно 20г (нещо такова, не съм сигурна), варива - пак около тая цифра.
Ако не давам хляб и варива мога ли спокойно да си давам другите зърнени в обема който ги давам понастоящем  - общо 40-50 грама? Rolling Eyes

3. За майките с едно по-голямо дете, които вече са минали на 3-4 хранения дневно: Значи. Теоретично след годинката се преминава към 4 кратно хранене на 4 часа (с равни по обем порции). Обаче ако детето става в 7:30 сутринта и си ляга в 20:30 и закусва в 8, няма как да има 4 хранения през 4 часа просто! Аз се консултирах с Хедра по този казус и тя ми предлага 3 основни хранения + следобедната закуска да е нещо по-леко и нискокалорично, за да може да се изяде цялата вечеря после. Примерно 8 закуска, 12 обяд, 16 лека следобедна, 19 - 19:30 вечеря. В това има логика и изглежда удобно и приложимо, само че се притеснявам дали ако едното (от препоръчителните 4) хранене е намалено дали ще си набавя нужните калории за деня? ooooh! Вие как сте ги разпределили храненията?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:22 от Stelfy

# 191
Имам като четката влявко, но само с гумени накрайници на Мам - специално за чесане и гризане. Дръжката по средата съответно е и за бебо да държи, и тя е от гума и също става за гризкане. До другия вид ще има да почакаме, че още сме беззъби  Mr. Green

# 192

Баткото беше с тези две четки в началото. Идеята за родителски контрол е добра, но при нас не проработи...  И до сега - или сам се мие, или аз... Хванем ли и двамата четката почва едно дърпане и борба ...

# 193
Стелфи, миенето на зъбките не зависи от броя им. Препоръчва се да се започне дори преди да са изникнали първите, най-вече за да придобие детето полезен навик. Ето един линк по въпроса: http://www.babycenter.com/0_how-to-care-for-your-babys-gums-and- … ging-teeth_126.bc

# 194
Когато реших, че е време да мия зъбките на баткото - паста WELEDA /био продукти, без флуор, става дори за ядене, подходяща за 0+/. Бебо има само 2 зъба и е много див, така че не виждам скоро да почнем с процедури за зъбките...
Peace Peace Изцяло съм за паста без флуор и ние даже ползваме такава, на билкова основа и си мислех дали и тя дори не е подходяща и за малкия човек? newsm78 Но благодаря за инфото за тая ще я имам предвид, моят син също е много див и никак не обича да му се прави нещо и се чудя кога да почна със зъбите от скоро са доста newsm78

Общи условия

Активация на акаунт