Примерна схема за захранване - 24

• 25 165
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Добър ден, и при нас има промяна на графика, а и всеки ден нещо се промяна, та ще видим.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички и на мен! Почерпете се  party023
Да сте свежи като пролетта и  да носите красотата на цветята!    bouquet 

# 316
Зеленото, Много ценна информация  bouquet Hug Hug
Само да добавя ,че омега- 3 мастни киселини се съдържат в голямо количество и в лененото семе и мисля, че за деца на нашата възръст не е проблем да се дава, аз купувам переодично хляб от Слънце Луна с ленено семе и отделно съм си купила и се каня да слагам в домашен хляб Wink

# 317
Стелфи - сукане рано сутринта, закуска в 9, обяд в 12, каша в 4, вечеря в 8. Обеден сън - след обедното хапване. Как ти се струва?

# 318
Stelfy, и моята госпожица рано отказа втория сън и наистина докато се пренастроят нещата е пълен хаос. Заспиваше ми по обед и проспиваше обяда. После пък цял ден дивее. А няма смисъл /и не искаше/ да спи пак късно следобед и т.н. Идеята е постепенно за започнат да издържат до към 14ч. и тогава да имат 1 дълъг, качествен сън. Сега вече сме така.  bowuu  При това положение първата част на деня, до следобедния сън, е по-дълга при нас, естествено. Simple Smile Да, най-неприятното е, че трябва да се вместят 3 хранения преди съня, а когато той идва по-рано, е трудничко.  Много ядене се събира за кратък интервал, а и често се случваше много да й се спи вече и беше изнервена, не искаше да яде обяда. Установих обаче, че може да не се спазва твърдо интервала от 3 часа. Поне при моето дете виждам, че е по-гладна и хапва с повече желание сутрин. Така че мисля, че закуската може да се предложи и по-рано от 3тия час след млякото, може би дори то вече не ги държи достатъчно сити и са склонни да закусват и по-рано. Макар че и аз съм давала обяд късно - 14ч, че и 15ч. - всичко зависи от съня. Дълго време кашата ни беше в 18ч. То и сега долу-горе е така, де. Добрата новина е, че както при повечето бебешорски казуси, и това е период и ще отмине. Laughing  Peace

# 319
Здравейте,сигурно много сте писали по този въпрос,но тъй като нямам време да търся искам да попитам:
Кога се въвежда глутена,коя възраст е най подходяща и как се въвежда точно,защото чувам най-различни мнения,дори и лекарите са с противоречиви мнения.Аз лично смятам да го въведа към средата на 6-тия месец,но с какво се започва най-напред и по колко се дава.....А и някъде бях чела,че не трябвало да се кърми,докъто се въвежда глутена newsm78

# 320
  • Видин
А и някъде бях чела,че не трябвало да се кърми,докъто се въвежда глутена newsm78
Joy Скоро по-голяма глупост не бях чела  ooooh!
Глутен можеш да въведеш с каша, с пюре, в което има глутен или с попара, в която има хляб. Общо взето изборът е твой. Срещала съм информация, че може между 6-9 месец. Аз лично все още не съм го въвела. Ще се помотая още седмица, две и го давам  Peace
Моето детище спи по 3 пъти на ден, като пропуска спането само преди къпане и последното хранене  Peace Храниме се на 3 часа с кърма, а когато има пюре или каша - яде 3.5 часа след него/нея  Peace Поспива си доволно между храненията като новородено  Joy

# 321
А и някъде бях чела,че не трябвало да се кърми,докъто се въвежда глутена newsm78
Joy Скоро по-голяма глупост не бях чела  ooooh!
Глутен можеш да въведеш с каша, с пюре, в което има глутен или с попара, в която има хляб. Общо взето изборът е твой. Срещала съм информация, че може между 6-9 месец. Аз лично все още не съм го въвела. Ще се помотая още седмица, две и го давам  Peace
Да и аз доста се зачудих с това за кърменето,ама реших все пак да питам,да не аз да не съм в час нещо.....
Само че някъде бях чела,че има някаква схема и например първо трябва да се дават каши или пюрета,садържащи овес,после ръж,после ечемик мисля че беше и най-накрая пшеница?

# 322
  • Видин
Според съветите на Косе Босе глутенът се въвежда в последователност овес>>ръж>>ечемик>>пшеница

Лично аз обаче няма да я спазя тази схема  Peace Не е задължително да е в този ред  Hug
Аз имах успех и с чиста каша от просо  newsm44 Значи няма да давам всеки ден елда  Whistling

# 323
Ами аз от кога разправям колко е вкусна кашата от просо, ама имаше едни коментари за него,че било храна за животни и тъй да е вкусно е и просото на зърна е вкусно Wink Wink Peace

# 324
  • Видин
Да, то е ясно, че е вкусно, но си мислех, че само елда признава чиста. И просото с нея я смесих, пък то се оказа че и чисто просо харесва  Crazy
Както и да е, спирам се, че всеки пост е мой  Sick

# 325
Ами аз от кога разправям колко е вкусна кашата от просо, ама имаше едни коментари за него,че било храна за животни и тъй да е вкусно е и просото на зърна е вкусно Wink Wink Peace

А и аз давам такава каша и то отдавна. Нищо, че коментара, че мислех, че само папагалите го ядат беше мой  Mr. Green
Аз да попитам рано ли е за сиренцето? Чудя се какво да въведа сега, но съм решила да изчакам още малко с глутена...давах месо и яйце...

# 326
alegoria,абе изчакай още маалко със сиренето...какво си въвела? Едвали няма нищо за въвеждане?
Аманита-не само твой е всеки пост, от мен едва ли може да се уредиш много....А давала ли си каша грис на Милупа, също много вкусна-има царевица и ориз в нея  Hug

# 327
 Mr. Green То и моя коментар беше такъв, ама й предложих просо, заради химичния му състав - с него в момента "разреждам" каши на Слънчо. Обаче овеса повече й харесваше.

# 328
И аз скоро намерих каша с просо на Био Бамбини. И бях питала с какво я комбинирате. Наистина е много ароматна и се яде вкъщи. Heart Eyes

# 329
  • София
честит имен ден и от мен на цветенцата!!
Просо ние ядем на Babylove, след като Хип-ското изчезна. Комбинирам с плодови пюрета.
За глутена и кърменето - точно обратното е, по-малка е вероятността за непоносимост,  ако се кърми при въвеждането му... И 6 месеца според мен е раничко, поне 7-8.

Общи условия

Активация на акаунт