Примерна схема за захранване - 24

• 25 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Въведох жълтъка преди месото. Но когато въвеждах първото месо 5 поредни дни не давах жълтък.

Дуети с извара съм взимала на Гербер и Литъл Бий.. на 8 месеца и 12 дни за пръв път съм дала.

# 661
Здравейте,
виждам, че повечето тук следват съветите на Косе Босе. Интересно ми е тя (предполагам, че е тя Simple Smile) лекар ли е или просто си е направила проучвания и е систематизирала информация? В интерес на истината повечето съвети ми изглеждат доста логични, може би има малко крайности, като точен грамаж и т.н. Стана ми наистина любопитно как точно ги е определила тези правила.

Поздрави и следя темата с интерес   Hug

# 662
Здравейте,
аз съм нова във форума, но от доста време преглеждам публикациите. Майка ми ми даде тефтерче с начина, по който ме е захранвала. Аз обаче реших да направя свой блог и там да опиша как захранвам дъщеря си. Искам да споделя опита си и с вас. http://zdravka-nenova.blogspot.com/p/blog-page.html Там освен полезни съвети, съм поместила и рецепти, които давам да детето. Ще се радвам да прочета мненията ви.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 13:32 от ZdravkaEN

# 663
ZdravkaEN  И на мен ми е интересно какво ще кажат мамчетата за даването на риба и прясно масло от шестия месец /видях, че имаш рецепта за риба с картофи/, аз си мислех, че са алергенни и трябва да се отложат за по-късно  Thinking

# 664
М да... определено мисля, че рибата е за по-големи бебета. Моята госпожица опита риба на навършени 11 месеца и то в микроскопични количества, защото още на 10 м. отказа пюретата.
Масло давам от 10 месец, но не е прясно... тук не мога да се изкажа... лично аз обаче не бих рискувала с такова и то в 6 месец. Peace

# 665
Яна, инфото зе месото е от блога на Септемврийските мами, чийто линк вече ти е дала Диланди. Сигурно сте обядвали вече, но да си кажа - аз бих давала само жълтък 4 дена без месо.

Редакция: Като видях Тони, та се сетих, че и аз искам да благодаря на Аманита за линка!

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 14:51 от campanula

# 666
Между другото, не знам дали сте я срещали тази темичка, но ми се струва адски полезна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458003.0

Аманита, благодаря ти за този линк - много ми е полезна темата!  bouquet

ЕДИТ: campanula, благодаря - аз пък като те прочетох теб си поправих една грешка от бързане. Embarassed

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:41 от Tony_st

# 667
Здравейте,
виждам, че повечето тук следват съветите на Косе Босе. Интересно ми е тя (предполагам, че е тя Simple Smile) лекар ли е или просто си е направила проучвания и е систематизирала информация? В интерес на истината повечето съвети ми изглеждат доста логични, може би има малко крайности, като точен грамаж и т.н. Стана ми наистина любопитно как точно ги е определила тези правила.

Поздрави и следя темата с интерес   Hug

Хаха, това питах и аз самата преди доста седмици, но тогава никой не можда да ми отговори аджеба каква е Косе Босе.  Laughing Но май доста хора намираме съветите й за логични и се допитваме до писаниците й  Mr. Green

Благодаря за двата отговора за жълтъка!   bouquet Вече обядвахме и ще си й давам 4 дни само жълтък, без месно пюре.

# 668
  • на последния етаж
Момичета, здравейте отново!

Нашето захранване върви, макар и с бааавни темпове... След като 12 дни Яна яде тиква (и едва последните 2-3 започна да "отваря" уста), от вчера е на картоф - засега стиска уста и недоволства... Смятам да я мъча с картоф още 4-5 дни, а след това морков, пащърнак и евентуално броколи. Питането ми е: прясна глава броколи ли да взема или да се ориентирам към замразени? Или пък въобще да се откажа от идеята за броколи по това време и да минавам нататък? Смятам след зеленчуците да прибавя ориз - но как точно се прави и в каква пропорция (трябва да е бял доколкото разбирам - има ли значение марка?). Засега приготвям храната на пара благодарение на една много удобна за мен Беаба. Благодаря ви още веднъж за помощта!

# 669
Не я познавам КОсе Босе,но мисля,че жената просто много е чела и е решила да събере прочетеното в на едно място.Затова пише: ..Има мнение от 6м...и от ...месеца за даване на една храна.Тоест срещала  различна е инфомация в различните източници за захранването с определен продукт.

# 670
Луничка, според мен остави броколито за по-нататък. Оризът ти ли смяташ да си го готвиш? Ако да, не мога да помогна със съвет. Аз ползвах готова оризова каша.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 18:59 от campanula

# 671
  • на последния етаж
Мислех след като съм въвела 4-5 зеленчука да прибавя ориз (със зеленчук/ци) и след това - преминавам към оризовата каша...

# 672
Аз съм варила ориз с вече въведени зеленчуци... Най-обикновен ориз, какъвто си харесам по опаковката в магазина за нашите манджи съм ползвала.  Peace

# 673

Дуети с извара съм взимала на Гербер и Литъл Бий.. на 8 месеца и 12 дни за пръв път съм дала.

Бубичка, може ли да споделиш пюрето с извара на Литъл Бий дали е чисто - в смисъл да е само плод+извара, или има и захар, мляко и др. подобни?

# 674
  • Видин
campanula, имам извара с банан и ябълка пред мен. Съдържанието е : 51% плодове (30% ябълков сок,11% ябълки, 10% банан,лимонов сок), вода, 14% извара,пълномаслено мляко,царевично нишесте, захар,смлян ориз, витамин С.
Аз го дадох от немайкъде за да прояде плодове, но не се получи номера...
Радвам се, че ви харесва линка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт