ГОЛЯМ проблем с ноктите на ръцете

• 49 278
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
При мен със сигурност не е от лака, защото писах вече, че не се лакирам изобщо Peace Сигурно 3 пъти в годината съм с лак на ноктите. Иначе не се лакирам не защото започват да се белят самите нокти и с тях и лака, а просто самия лак въобще не се задържа на ноктите ми. Винаги е било така, по-мазна плочка ли имам, не знам какво е, но факт. И на маникюристка съм ходила няколко пъти да ме лакират професионално - с основи, топ лакове, работи, лака беше ОПИ и пак същата работа. В моя случай пак казвам знам, че сама съм си виновна - травмирам ноктите още от матрицата с избутването и растат на вълнички, люспят се и така... да не изброявам пак. Ако спра с мойте агресивни намеси (за сега уж съм спряла) ще си израстнат едни нормални нокти без да се чупят. На всичкото отгоре със всичкия си глупав акъл съм на същото дередже и с ноктите на краката ooooh! И там същата работа.

# 76
  • София
Amra, не е тая работа само от махането на кожички. Аз също по едно време ги стържех, бутах и режех с разни касапски инструменти, но не се отрази на ноктите по друг начин освен чрез видимите вълни където съм дълбала по-дълбоко с ножчето  Laughing А лак и аз не носех преди защото ми падаше не след 2 дни, а след 2 часа. Буквално. Започваше да пада на големи люспи. Сега ми държи по 6-7 дни, понякога и повече. Просто здрави нокти = здрав лак

# 77
Amra, не е тая работа само от махането на кожички. Аз също по едно време ги стържех, бутах и режех с разни касапски инструменти, но не се отрази на ноктите по друг начин освен чрез видимите вълни където съм дълбала по-дълбоко с ножчето  Laughing А лак и аз не носех преди защото ми падаше не след 2 дни, а след 2 часа. Буквално. Започваше да пада на големи люспи. Сега ми държи по 6-7 дни, понякога и повече. Просто здрави нокти = здрав лак
Ммм...може и така да е Simple Smile, не знам, не съм си правила този експеримент да оставя ноктите с неизбутани кожики за повече от месец нааай-много, за да разбера това ли е причината. Просто съдя например по ноктите на краката, че допреди да започна и там да бутам кожичките си бяха нормални. Вълните, причинени от травмиращото избутване + дълбокото полиране на нокътя по принуда при мен дават тези лоши резултати. Ще си взема заздравителя при първа възможност и ще пиша как ми се отразява. Питала съм няколко дерматолози и две маникюристки да не би да се дължи на нещо по-сериозно, например вътрешен проблем, но след като има разказах какво сама си причинявам бяха категорични всички, че е само от това.

# 78
tinta,мога да ти кажа откъде си взех моят заздравител. И мен, ме няма изобщо в on-line пазаруването. Взех го от една аптака на Витошка,те са две на една фирма,но забравих името,на цената от  21.19. Като тръгнеш от НДК посока Съдебната,от дясната страна е едната,а другата е на ъгъла на Слоунска и Витошка!

# 79
Аз се борих със същото цял живот,що мазила,кремове, бабини рецепти мазах.И най-скъпия лак не се задържаше  повече от ден.
Минах на ноктопластика  и  изритах срама,че  съм била с ужасни нокти.

# 80
Аз се борих със същото цял живот,що мазила,кремове, бабини рецепти мазах.И най-скъпия лак не се задържаше  повече от ден.
Минах на ноктопластика  и  изритах срама,че  съм била с ужасни нокти.
И това мни е минавало през ума, но аз лично харесвам естествените неща, а ноктопластиката не е такава. По-хубаво от естественото няма. А и много момичета казват, че ноктите отдолу са ужасни след махането на ноктопластиката, даже по-зле от преди. С очите си съм виждала много лоши картинки след махане на ноктопластики, гелове и т.н.

# 81
  • София
Ноктопластиката е добър вариант ако можеш да си позволиш да я поддържаш редовно. Аз съм носила преди години. Не е кой знае какъв лош ефекта върху ноктите отдолу, но предполагам, че зависи и от кадърността на маникюриста. Трябва обаче да си отделяш максимум на всеки 2 седмици по час и половина в салона и немалка сума за поддръжка

# 82
tinta,мога да ти кажа откъде си взех моят заздравител. И мен, ме няма изобщо в on-line пазаруването. Взех го от една аптака на Витошка,те са две на една фирма,но забравих името,на цената от  21.19. Като тръгнеш от НДК посока Съдебната,от дясната страна е едната,а другата е на ъгъла на Слоунска и Витошка!
Благодаря ти *LV*   bouquet ще се възползвам от иформацията  Peace

# 83
При мен със сигурност не е от лака, защото писах вече, че не се лакирам изобщо Peace Сигурно 3 пъти в годината съм с лак на ноктите. Иначе не се лакирам не защото започват да се белят самите нокти и с тях и лака, а просто самия лак въобще не се задържа на ноктите ми. Винаги е било така, по-мазна плочка ли имам, не знам какво е, но факт.

Да, това оказва влияние. Единствения път когато съм ходила на маникюристка, тя ми каза че имам суха плочка и лака ще ми държи дълго. И наистина така беше - държа 10 дни. Накрая вече бяха израстнали отгоре ноктите и затова го изтрих. Но тогава не ми се разслояваха толкова. Close

А ти мажеш ли ги с някакви кремове за ръце/нокти? Може би трябва да им слагаш нещо за отнемане на мазнината преди да се лакираш. Но не знам дали така няма да станат по-малко еластични и съответно по-чупливи.

# 84

А ти мажеш ли ги с някакви кремове за ръце/нокти? Може би трябва да им слагаш нещо за отнемане на мазнината преди да се лакираш. Но не знам дали така няма да станат по-малко еластични и съответно по-чупливи.

Simple Smile Да, мажа ги редовно всяка вечер преди лягане с крем за ръце или с някакво масло. Но преди да се лакирам не ползвам обезмаслител за нокти, ако това питаш, защото четох някъде, че дехидратирали ноктите и така ставали даже още по-чупливи. Но понеже аз така или иначе се лакирам веднъж на високосна година Laughing мога да си позволя да сложа такъв обезмаслител, за да ми е по-траен лака, но досега не съм го правила. Интересното е, че на краката лакът ми може да трае с месеци, докато не реша сама да го изтрия Thinking, а си мия краката по няколко пъти на ден.

# 85
Определено ще я пробвам и аз тази Мавала - при мен от 3 месеца някъде положението е нетърпимо - така ми се бели горния слой на ноктите... ужасно е. Почна първо само на палците, а сега вече е на всички пръсти, при положение, че ползвам и заздравители за нокти и масло на Икаров. Изобщо не мога да си пусна маникюр, а преди ми беше такъв хубав. Аз даже бях започнала да се притеснявам да не съм болна нещо, но като чета явно е масов проблем, та ще спра да се вкарвам във филми.

# 86

Simple Smile Да, мажа ги редовно всяка вечер преди лягане с крем за ръце или с някакво масло. Но преди да се лакирам не ползвам обезмаслител за нокти, ако това питаш, защото четох някъде, че дехидратирали ноктите и така ставали даже още по-чупливи. Но понеже аз така или иначе се лакирам веднъж на високосна година Laughing мога да си позволя да сложа такъв обезмаслител, за да ми е по-траен лака, но досега не съм го правила. Интересното е, че на краката лакът ми може да трае с месеци, докато не реша сама да го изтрия Thinking, а си мия краката по няколко пъти на ден.

Да,същото и при мен на краката може да откара и година Joy. Аз, също съм слагала ноктопластика,но за съжаление не я задържам.Почват да се белят цели парчета от нея и красотата ми продължава точно една седмица. Абе, много неприятно!

# 87
Цитат
С очите си съм виждала много лоши картинки след махане на ноктопластики, гелове и т.н.

И аз съм казвала така,  преувеличавайки нечий тънък нокът. Големия скептик у мене умря.Ноктите ми игллеждат напълно естествено, само 2см   не пречат,правя всичко.Свалях я в момент на голямо финансово затруднение  ноктопластиката,бяха си ми абсолютно същите мои.
Имай предвид,че е пренадут мит оная приказка за  червеите и болните ,невъзстановяващи се никога, нокти след такава процедура(най-малкото ноктите растат:))

# 88

А ако пробваш да спреш да ги мажеш с кремове? Дали пък не им идва твърде много? За обезмаслителя за пръв път чувам, че се казва така, просто предполагах, че съществува нещо подобно.  Laughing Вече ще знам. Simple Smile

# 89
И прекаленото мазане на плочката води до люпене,белене,чупене. Омазнява се още повече. Аз дори първоначално(срам ме е,но да кажа )  горда с хубави нокти,за първи път в  живота си,мажех обилно с кремове всеки ден ноктопластиката си.Брееее,  гел, лак, всичко се заолюпва има-няма на 2-ра седмица. После като казах как  грижовно мажа и увивам с ръкавици Embarassed.
Установи каква е плочката  ти-суха или мазна и тогава   предприеми адекватни мерки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт