Цьолиакия-тема 5

• 53 830
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Ами то с това променливо време и тези вируси (личния каза, че точно този с ангината бил актуален) - какво да очакваш.
Стомахчето оправях с Хидрасек. И ние 3-4 дни държахме Т, то докато не се махне възпалението от гърлото, все си има Т. Този компрес с изварата - много добре се отрази, сякаш издърпва от гърлото огъня.  Peace А и меркуриуса - дето Рози препоръча, добре му подейства.

Гери и аз взимам (рядко) от тези смески. Основно съм взимала царевица, грах и зел. фасул (замраз.) на Бондюел и Летен микс на Ла Жардин. И аз знам, че са само замразени зеленчуци и реакция не е имало досега. А и е видно, че няма брашно по тях.  Peace Сякаш на Бондюел са най-качествени.  Peace
А пък консерви никакви не смея да давам, защото в тях със сигурност има разни стабилизатори и консерванти. Вие давали ли сте? А и на вкус са ми доста по-неприятни.

# 106
# 107
И аз мисля,че замръзените зеленчуци не са проблем и бих давала,засега не съм,не ми се е налагало,и съм чувала и чела,че на Бандюел са най-хубави.Консерва съм давала само царевичка на Бандюел,никаква реакция.Но по принцип не съм сигурна,дали на този етап,след почти 2 години диета,нашите дечица ще реагират на минимални количества глутен newsm78,мисля си че по скоро не.Пък може и наистина вече да си спазваме всичко правилно,дано Praynig.Дано от тук нататък да имаме само отрицателни резултати на тестовете.По-сложно ще стане когато децата започнат да излизат сами навън,тогава ще видим,тогава ще чакаме резултатите с нетърпение....
Шоколадовите яйца и шоколадчетата на Киндер и ние ги подпукахме почти всеки ден,знае във всеки магазин къде стоят и директно отива и иска Rolling Eyes.

# 108
Момичета, днес случайно в супера се загледах в един голям калъп Пуешка шунка на GALA. Досега не я бях гледала цяла, голяма почти колкото пуйка и ИМА отметка Без глутен!!!
Купих веднага 250 грама и е много вкусна!!! Като разпитах, това е испанска шунка, внасят я в повечето по-големи магазини. Ще видя дали ще я намеря в нета, да ви я покажа.

За съжаление намерих само една българска фирма Гала и тя има също шунки и др., но вида не е този. Ако мога ще помоля в супера да ми кажат коя фирма ги внася.

# 109
Сигурно има много и нашенски ,ама като нямат отметка...Нали някой беше писал,че този сертификат,да произвеждаш безглутенови продукти и да ги обозначаваш,бил скъп и ние няма и да знаем Rolling Eyes,и ще купуваме вносните...

# 110
Честно казано цената на българските и вносните колбаси е абсолютно съпоставима. Няма кой знае каква разлика. Не знам защо така се получава, нашите ли са твърде скъпи  newsm78
И за разните кашкавали (сирена) тип Гауда и Ементал, гледам цената е доста по-ниска от някои български от типа на Маджаров.

# 111
Миленка,аз разбрах че самият сертификат е скъп,и това води до оскъпяване на продуктите.Не съм сигурна,Дари или acer го беше писала,може и на лични да е било,ще проверя назад.
Няма го,изтрила съм го,беше отдавна,но мислех че всички освен мен го знаете.Разбрах го,че на фирмата излиза скъпо,да има право да сложи такава отметка,и при положение ,че хората които търсят такива продукти са много малко,защо й е ....Не знам дали само в Б-я е така,но предполагам да.Моя братовчедка,учи в Германия,купила на Макси желирани мечета без глутен,като витамините точно,за 1.60 евро и казва,че всички безглутенови продукти,са на цената на другите,с глутен.Купила му и един огромен чипс,аз не съм искала де,но и мечетата и чипса й ги взели на летището Confused.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:50 от rozi-maxi

# 112
Знам това за сертификата, защото се бях обаждала на 2-3 фирми (вкл. за царевичното брашно и тахана). Тези, които правят котешкото езиче (не помня как се казваха, тук до София е цеха) и точно собственика ми обясни, че в отделно помещение ги прави и с оризово брашно, но не му се занимава със сертификата, че от ХЕИ режат глави и правят хиляди проверки.

Забравих да спомена, че фирмата (Биомаг) която предлагаше безглутеновите близалки вече няма да ги внася.
Вижте колко стуват мечетата на дребно в чужбина - 14 долара (21 лв.), а тук са по 29-30 лв.  Shocked
http://www.heronutritionals.com/online_store.jsp

За децата: http://www.vbox7.com/play:67ad0f51 - любима наша песничка
http://www.vbox7.com/play:2623eefa

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 16:50 от M_Nik

# 113
Момичета, в този блог има доста рецепти без глутен: http://www.wineandspices.com/bg/3/13/page/3/
Можете да намерите добри идеи, даже в някои от рецептите си пише - без глутен.

# 114
Днес моята дъщеричка стана на 1 годинка!!!Да мие жива и здрава!! bdbaloni bdbaloni hbday happy bd baloni baloni baloni baloni
Да почерпя:) cook cook beer beer smile3510 smile3510 newsm38 newsm38  party023  party023 newsm59 newsm59

# 115
Дари, да ти е жива и здрава щерката! Много хубави неща тази година и здрави дечица! Весело изкарване на цялото семейство!

# 116
Даре,да ви е честита първата годинка!Много здраве,щастливо детство и късмет й пожелавам,и на батката и на него!

# 117
Да ти е жива, здрава и да порастне много щастлива, баткото също. На тебе и таткото -  търпение да ги изгледате и много да им се радвате.

# 118
Даре, да ти е жива и здрава рожденичката. Пожелавам й щастливо и изпълнено с усмивки детство !

# 119
Да споделя, че вече 2 пъти правя шоколадови бонбони с банан вътре. Разтопявам за 1 мин. в МВ 1/2 шоколад с 1 ч.л. олио на 400 вата (разтича се и го обърквам) и потапям парченца банан в него, слагам на фолио в хладилника да стегне (бях го видяла от готварския). Наистина става много вкусно и едни лъскави бонбони. Мммм!
За малкия съответно шоколада е Киндер или Маскао без глутен. Малко по-светлички са неговите. може да стане с всякакви плодове, но да са по-меки - портокал, ягода, пъпеш, праскова...
А и за гости е супер!

Общи условия

Активация на акаунт