Цьолиакия-тема 5

• 53 827
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,ние в момента захранваме с глутен вече трети месец.Засега няма никаква реакция, юни месец трябва да и правят биопсия.При първата ни биопсия въсите ги е имало и са били със запазена височина, взехме си документа от изследването.Затова се решихме на тази стъпка пък ще видим какво ще стане.Малката беше 5 год на диета.

# 91
Биси,а вие като нямате вземана биопсия ТЕЛК помощи вземате ли ?Аз досега си мислех,че само след 100% доказване,може човек да се яви пред ТЕЛК,но вие май си вземате newsm78,и изобщо да  се сложи такава категорична диагноза.То е ясно,че е целиакия,детето си е реагирало.

# 92
Рози,приложих всички епикризи и лисчето с положителна ЕМА.Комисията видя, че в София е правен такъв тест и нямахме проблем.Дадоха ни две години.После само с една етапна епикриза от личната ни преосвидетелстваха и дадоха до навършване на 16г.После изобщо не ми е ясно как ще бъде.Ще можели да получава нещо?Нямам си на идея,но мисля да проуча.Някой, ако знае да пише.

# 93
Биси,много хубаво ,че не са ви накарали и биопсия да вземете,наистина ЕМА-та си е достатъчно показателна.Нашият педиатър ни каза,че по закон,нямат право да ни отказват ТЕЛК,до 18 годишна възраст.Нека се надяваме,ако не помощи,то  поне брашно да можем да получаваме безплатно след това,знам че това е една от целите на асоциацията.

# 94
Рози, как е Макси, оправя ли се и без антибиотика? Успех и дано не стигате до него!  Peace

Една подробна и добре обяснена статия: http://www.puls.bg/health/news/news_1550.html

# 95
Засега държим фронта Simple Smile.Току що ги пратих двамата с баща му до доктора,да го погледне,в съседния блок живее.Не му се вярваше ,че ще мине без антибиотика,да видим сега какво ще каже,вече почти не вдига температура.
Миленка,много мило че ни мислиш  bouquet!

Много по-добре бил,чак докторът се зарадвал Grinning.Продължаваме с хомеопатия.Драженцата ,които вземаме са mercurius solubilis 9 ch.,5 пъти по 3  на ден,да знаете,нас вече за 2-ри път ни лекува ангината,и Тантум Верде спрей,3-4 пъти на ден по 1 впръскване върху всяка сливица.Но не трябва едно след друго двете лекарства,Тантума е с ментол,а той пречи на хомеопатичните да действат.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 11:34 от rozi-maxi

# 96
Рози, дано сте се оправили вече  Peace
Сега ние хванахме същия вирус - ангина с налепи. Как даваш хомеопатичното, разтваряш ли във вода или под езика? Че още са малки и не знам дали могат да смучат по този начин. Ние взимахме Тонзилотрен, също хомеопатично, но на другата школа. Нямаше много ефект, а и стомахмето му на малкия се разбърка от вируса. Та сега съм се видяла в чудо, а и не иска да яде, че го боли гърлото явно.

Иначе как сте, мами и дечица? Борите ли диетата?  Hug

# 97
Миленка,не удържахме с хомеопатичното,вдигна много висока температура и се уплаших,започнахме антибиотика Sad.Показваше ,че го боли гърлото,но явно не много,апетитът му не е намалял.Макси хрупа хапченцата,забравих да питам педиатъра,дали действат така,но предполагам да,защото пък предният път пак ги хрускаше и му мина,но тогава почти не вдигаше температура.Докторът се оказа прав,този път е по-различна ангината(не знам какво точно имаше в предвид).Можех да продължа да я свалям с Ефералгана,но като прочетох какви усложнения може да станат...не посмях.Много е гаден този Зинат,голяма борба пада когато му го давам,че сутрин съм сама,почвам с уговорките,пазарим се,обещавам че като го изпие,ще купим нов Бакуган топче,сега сме на такава вълна,и пак не иска,а много им се радва,с тях лягаме и с тях ставаме Wink.Ето на тази тема попаднах за ангината
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370838.0

ако не вдига много температурата,има надежда.Дано  на вас ви се размине антибиотика Praynig!
Скорошно оздравяваше на Фили!
И за всеки случай да кажа,ако не знаеш,от хомеопат знам,че освен 15 минути преди и след хапченцата не трябва да се яде нищо,също така,кутийката да не стои близо до телефони,дистанционни,телевизори,компютри....всичко,което излъчва някакви вълни.Да не се яде или пие нищо ,съдържащо мента, чесън,кафе също,но то е за възрастните.И ако искаш,за всеки случай ги разтваряй,че да има най-голям ефект,да ви мине!

Оня ден си сипах чаша прясно мляко,със сол,така го обичам аз.Макси пожела да си вкуси и много му хареса,нямаше спиране,изпи цяла чаша и нямаше реакция  Grinning,но все пак няма да прекаляваме.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 08:48 от rozi-maxi

# 98
Да доопълня Рози за хомеопатичните-гранулките не се пипат с ръка,затова и са в такава опаковка,развърташ докато паднат нужния брой и от капачката в устата.
За ангина знам-сварен белтък,още топъл се слага на марля,увива се около гърлото и така детенце да спи цяла нощ.Да чукна на дърво не сме имали ангина,но чух това от една майка ,чието детенце се е оправило така.  bouquetБързо оздравяване на болните!

# 99
Ами за компресите - действа ни много добре - топличка извара, на гърлото, завита с плат и отгоре шалче. Също хума с малко вода (оцет за температура) - пак на гърлото. А за температурата първите дни - давах (освен Панадола) и Беладона 9 сн по 3 гранулки и също действа и на ангината. Два-три дни бяхме с 38.8 и вече поспадна и сме на чайове и компреси и хомеопатия. Че и предния антибиотик го пихме преди 2 седмици и не ми се започва. То явно и от него му падна имунитета, ама доктора настоя да го давам, след като и ушето се обади, макар че кашлицата беше овладяна. И Фили не искаше антибиотика и докато се загледа в нещо по ТВ и го мушках в устата с чаша вода в ръка.
В детските градини става много трудно да устояват с тези вируси, че непрекъснато водят децата кашлящи и след недоизкарани болести.  Close Дано сега като се оправи времето да намалеят болестите. Бързо излекуване на Макси  Peace
Последно - разтварям в течност гранулките и ги давам да ги изпие.

# 100
Макси се разболя веднага след като бихме втората ваксина за хепатит А,на следващият ден още,затова и аз си мисля,че му е паднал имунитета.Можеше и аз да продължа още поне един ден с хомеопатия,ама не ми изтърпя търпилото Tired.Успокоявам се,че ние последно пихме антибиотик,пак Зинат,август месец,поне това,но смятам като свърши  да давам нещо възстановяващо,ще питам доктора.
Миленка,аз ползвам дозаторите на Нурофена.Имам 2 още от преди 2 години останали,много са удобни,всичко с тях давам.Можеш да поискаш от някоя приятелка по-нататък,че с лъжица,къде влязло в устата,къде отвън..

# 101
И ние сме болни, от събота не мога да сваля температурата. Пада от лекарства и после пак вдига - до към 38,5. В  чудо съм се видяла. Пък и нищо не яде, само кърма, а аз нямам много, за нищо не стига. Иначе нито кашля, нито сополи, нищо друго няма. Гърлото - леко червено. От вчера давам Сумамед, но не мога да преценя дали действа, сега пак е с температура. Пък и получи разстройство от антибиотика. Ще бягам, че плаче.

# 102
И Макси получи разтройство от антибиотика Sad.Докторът каза да дам Ентерол,но не искам още едно лекарство да давам,ще му направя утре солетки и оризче,да овладеем още 2 дена,докато свърши Зината.Ние като почнахме Зината,температурата на момента спадна и не се е вдигала повече изобщо,силен си е Confused.
Дано да се оправят по-скоро децата,че си е тревога!

# 103
Здравейте. И ние бяхме болни. И с антибиотика поддържаше температура. 4 дена не можах да я смъкна под 38 градуса. След това падна от раз - все едно нищо не е било. Само дето сега май аз съм на ред Tired

# 104
Здравейте, момичета. Вчера купих замразени миксове от зеленчуци. По книжката , която ми дадоха от болницата може да ги даваме. На самите опаковки пише само дълбоко замразен микс и са изброени зеленчуците, без никакви консерванти или стабилизатори. Възможно ли е това според вас? Някои използвали ги?

Бързо оздравяване на болните дечица.

Общи условия

Активация на акаунт