Цьолиакия-тема 5

• 53 831
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Къде стеее?
Ето какво намерих за Макдоналдс: http://www.mcdonaldsmenu.info/nutrition/ourmenu.jsp - натиснете 2-рата стрелка -->
Има отметка за съдържанието на глутен!!! - за картофките - няма,
Само за картофки Уеджис - има! За сладоледа - всичкия - има!

Намерих вносителите на испанката шунка - КФМ и доколкото виждам от сайта им е тази: http://www.karol-fernandez.com/main.html - Шунка пуешко филе Иберика - при Шунки - варено-пушени.
Имат и други продукти внос от Испания, но няма къде да види човек съдържанието им.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 10:29 от M_Nik

# 121
Аз съм тук, но не мога да се вредя от детето на компютъра .Успявам набързо да прегледам какво е написано и толкова.
Сайта на макдоналдс го прегледах и май само картофите и безалкохолното стават .

# 122
Ние вече се оправихме от вируса Grinning Започнах да давам билки за апетит и сякаш прояде Grinning Днес обаче имаше малко слуз в акото, а от 4 дни давам по малко глутен. Нали е малко вероятно да е от това, как мислите? А дали е нормално малко количество слуз, или трябва да няма хич?

# 123
Мисля, че е нормално и от друга храна да има слуз, не само от глутена. При всеки човек се случва понякога. Аз например получавам от спанак и някои дразнещи храни.

# 124
Здравейте банда!
Аз съм вече леля,сестричката ми роди момченце.Май само момчета ще раждаме Simple Smile)
и ще черпя с нашия хляб Simple Smileстава чудесен
Криси качи вече е 11.900

# 125
Много хубави новини, Иле! Да ви е жив и здрав племенника!  Peace

Много се радвам за Криси, все по-здрав и да качва все повече! Важното е, че диетата действа!  Hug
Наистина страхотен хляб си произвела, по коя рецепта го сътвори и с кое брашно? Съвсем като домашния селски изглежда! Поздрави на мъжката банда!

Момичета, за да ми дадат молба за подновяване на ТЕЛК-а какви документи трябва да нося? Не казват по телефона, а то е на другия край на София и приемат само от 8-12 часа.
Достатъчна ли е старата епикриза и предишния ТЕЛК?

# 126
Благодаря ти миличка!
С брашното на Шаер-Фарина ние само него можем да ползваме заради лактозната ,
 глутеновата и оризовата зависимост.Без яйца и без млако е.
РЕЦЕПТА:
0,100мл-Вода
0,01мл-зехтин
1к.л-домашен оцет
1/2  к.л-сол
1к.л-с връх фруктоза
0,130 кг-брашно Фарина това е рецепта с 130гр БРАШНО!!!
1/3 к.л пълна-Ксантант гума
1/3-пакетче бакпулвер на Йоткер

# 127
Браво, Иле! Благодарности за рецептата!   bouquet При това е с бакпулвер, а такъв добър резултат! Ще я изпробвам непременно. И аз взимам Фарина и доста добре стават с него тестените, даже по-добре от смесеното брашно. А защо с фруктоза го правиш, а не със захар? Как е малчо сега, сигурно е живнал много! Успех и напред!  Peace

# 128

Момичета, за да ми дадат молба за подновяване на ТЕЛК-а какви документи трябва да нося? Не казват по телефона, а то е на другия край на София и приемат само от 8-12 часа.
Достатъчна ли е старата епикриза и предишния ТЕЛК?

Наскоро подновявах ТЕЛК на детето ми (но за друго заболяване). Трябваше да нося последната епикриза от болницата (ние нямахме такава скорошна) и консулт със специалист (в зависимост от заболяването - при вас предполагам, че трябва детски гастроентеролог). Peace

Иле, благодаря за рецептата! Ще я пробвам, защото дребосъка не трябва да яде мляко и яйца. Глутенът за сега не са спряли. Скоро ще постъпим в болница за да се разбере дали е цьолиакия.

Поздрави!

# 129
Миленка,много благодаря за помоща,в магазина на Шишман моя мъж е намерил и накупил доста неща,най-вече на Радост корнфлекса.   bouquet
През февруари минала година подновихме ТЕЛКА на Радост и трябваше да се подаде някаква молба,носихме и етапна епикриза от личната,преснимана здравната книжка -за да видят,че ползваме брашното и май само това.Друго не се сещам да сме представяли.Поне тук не са ни искали.Стана много бързи и продължиха ТЕЛКА ДО 16г.Грубо за 2.5г.Но имай в предвид,че Санка от Г.Оряховица са се явили в Търново и са и дали 0 процента.Носили са епикриза от Панталеева в която е пишело,че детето е напълно здраво,но си остава на диета и са им спрели паричките. #Crazy Лудост!И при обжалването са подвърдили.Така,че личната да впише непременно,че детето се нуждае от диетата и има чести проблеми.Ще пиша на Санка да се включи тук и да обясни по точно.
Лек и усмихнат ден!
Ще бягам за работа.  Mr. Green

# 130
При нас беше като при Биси-молба за преосвидетелстване по техен образец, решение от  ЛКК комисия за да не лежим в болница за нови епикризи, старото решение на ТЕЛК(вземат го ),  копие от акта за раждане, лична карта твоя за справка.
След  това си чакаш писмо в което ще те уведомят за датаза явяване и какви изследвания трябва да представиш.

# 131
Мерси, момичета!   bouquet А епикризата (новата) може ли да е от личния лекар или Панталеева (детски гастроентеролог) трябва да я даде? Сигурно в писмото ще пишат.
Че ми е притеснено Панталеева да не ни пише и на нас - добре са и да не ни пуснат.

# 132
Миленче, ако имате непредставени епикризи , даваш тях. Ние нямахме. Панталеева ни издаде етапна епикриза, но в приемната за документите за ТЕЛК ни казаха , че трябва да представим етапните епикризи(и за диабета бяхме взели етапна) на личния доктор ,които да издаде документ да се явим на ТЕЛК. Личният  издаде направление за лекарска комисия(ЛКК) .
При нас лекарската комисия бяха двама доктори, които"преписаха" етапните епикризи, подписаха се и на регистратурата ни  сложиха входящ/изходящ номер на протокола които издадоха. Не са преглеждали детето, всичко отне 10 мин в които само документите гледаха.
Може да потърсиш телефон и да им звънеш, че то май навсякъде е различно.

П.П.Панталеева ни беше написала диагнозата, обективното състояние на детето и резултата от ЕМА(-).

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 16:21 от gerganavd

# 133
Точно този отрицателен резултат на ЕМА ни бърка за пред ТЕЛКа.Децата са си на диета и затова имат отрицателен резултат,но незначи,че са се оправили.Има такава точка в закона  #2gunfire

3. Цьолиакия:
      3.1. без клинични симптоми при диетично лечение: 0 %
      3.2. цьолиакия у деца в началния стадий на лечение до нормализиране на състоянието на детския организъм или с усложнение: 50 - 70 %

# 134
Даа, и аз това точно бях гледала, да се надяваме че няма да се втелясват толкова докторите от комисията. Точно и това трябва да се обсъди на поредната среща и да се говори с д-р Панталеева. Как да се постъпва в такива случаи, дали да се пишат епикризи с някакви немного добри резултати или да се ходи направо със старата епикриза.

Общи условия

Активация на акаунт