Цьолиакия-тема 5

• 53 834
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Значи затова на мен педиатърката,от ТЕЛК ми каза,че по-нататък най-вероятно ще ни спрат помощите,а пък после нашият педиатър ме успокои,че нямат право,ама явно имат Tired.

# 136
Точно този отрицателен резултат на ЕМА ни бърка за пред ТЕЛКа.Децата са си на диета и затова имат отрицателен резултат,но незначи,че са се оправили.Има такава точка в закона  #2gunfire

3. Цьолиакия:
      3.1. без клинични симптоми при диетично лечение: 0 %
      3.2. цьолиакия у деца в началния стадий на лечение до нормализиране на състоянието на детския организъм или с усложнение: 50 - 70 %

Аз също незнаех , че стоят така нещата.

# 137
Чудя се, ако искаме на някой продукт да се впише дали съдържа глутен, към коя Комисия (за защита на потребителя?) трябва да се обърнем?
Конкретно ми се ще да се обадя за Киндерите - на всички други шоколади (а тези са за деца и би трябвало да е по-строго) е отбелязано: Може да съдържа фъстъци, соя, глутен....
Би трябвало да има някакъв контрол, особено при храните за деца, а на Киндерите дажене пише кой е вносителя  Shocked

# 138
Трети път пиша, че имам излишно брашно, ако някой има нужда да пише. Все ми го трият. Към модераторите- какво против имате, нищо не продавам!

# 139
Една от мамите беше с Целиакия, а на детенцето й отпускаха само по 6 кг. Дано се обади!

Рози, на коя мама й беше малко брашното?

Правих една Елда с лапад (спанак) - много вкусно стана! Богато на желязо.
Задушава се лапада, пресен лук и чесън (ако обичате), малко джоджен и елдата (може и гъби). Сипва се водичка и да поври до поемане на водата на слабо (15 мин.) Обърква се с 2 яйца и отгоре настърган кашкавал, запича се до розово.

# 140
Дони е с целиакия,и едното детенце,но и двете и близначета се хранят безглутеново,не може да ги раздели,само че не им отпускат по 6 кут.,а само 3 кг,може би 4 кутии.Аз й пращам,даже точно днес ще пращам пак.Но има и една мама във Варна,и тя е с близначета,тя изобщо няма протокол,те са временно на диета,на нея веднъж съм пращала.Ще й се обадя да я питам дали има нужда.acer,ще ти напиша телефонът й на лични,ако иска.
Така и така щях да й пиша на лични-Дони,вчера не успях да го пратя,но днес обезателно,така че ще го получиш в четвъртък.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 08:49 от rozi-maxi

# 141
Окей,Рози.Acer,ето има други нуждаещи се от брашно,така че пращай във Варна.Приятен ден на всички.

# 142
acer,ти нали беше от Варна или се бъркам?Все се каня да ти отговоря на един стар въпрос-откакто стана ясно,че таблетките за съдомиялната са съмнителни,купувам Калгонит гел.Скъпичък е ,но няма как,а резултатът е много добър.

# 143
От Русе съм. За съдомиялните - не знам къде се сага гела Cry

# 144
Да ви кажа туй мойто малкото, пак се е обринало по крачетата... вече не знам от какво е? Не е от Фроша-течен прах, защото пера 2-ра година с него. Дали от някои панталони не става, защото нагоре няма  newsm78 Ама го и сърби, дере се направо.

# 145
Може и от храна да е, нищо, че е само по краката. Може да дадеш малко Фенистил или каквото имаш противоалергично, за да видиш дали е алергия.

# 146
acer,гелът се слага на същото място,където и таблетките.
Миленка,нищо чудно да е от храната,или нещо в храната,не се зане къде какво има,та как да разбереш Sad.Наистина на охладените,а и май не само на тях,пилета,им  инжектирали нещо,да стоят по-големи,по-обемни,по-примамливи,все едно ги надуват.Ще ми кажат скоро какво точно и дали има глутен.Можеш да дадеш и Зиртек.

# 147
Ами втори ден давам Зиртек по 5 капки, ама си го има. А нова храна не е ял  newsm78 Освен в някоя от обичайните да са добавили нещо!? То човек на нищо не може да разчита!

# 148
Здравейте,
Миленка,съжалявам за Фили.Да не би някоя гадинка да го е нахапала?Може докато сте се разхождали някоя бълха да се е лепнала?Обрив от алергия от препарати /бях взела нов омекотител/ Радост е имала и е ситен на големи червени петна,вашия какво представлява?
Снощи ходихме до Метро и взех един горещ шоколад на др.Йоткер.Произведен в Румъния и пише,че е с царевично нишесте.
http://www.oetker.bg/oetker_bg/html/default/debi-7xjc6u.bg.html
Радост си го направи с вода и пи малко.Притесних се да няма някаква реакция.Да се надяваме,че няма да и има нищо.  Praynig

# 149
Подадох жалба към Комисята за защита на потребителя, че фирма Киндер нямат нито адрес и телефон на вносителя, нито данните за алергени, които всички други шоколади имат!

Биси, мисля че няма да има реакция, защото жената (с която говорих от фирмата) каза, че щом пише царев. нишесте - то е такова, но най-много да има лекоо прахово замърсяване в цеха (евентуално) ако там се правят и продукти с пшенично нишесте. Като само Румънците и били дали 100% гаранция за чистота на помещението от пшеница (някои от кремовете Йоткер са с пшенично нишесте).

Общи условия

Активация на акаунт