Цьолиакия-тема 5

• 53 839
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Мами,Радост ме изненада тази вечер с номинация-

http://bistrazdravkova.snimka.bg/cooking/moyat-hlyab-bez-gluten.297911.18545209

chef   bouquet

и нещо интересно
http://health.actualno.com/news_146410.html

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 23:08 от bisi.s

# 166
Е, Бистре, виж какво мило и грижовно момиче си имаш! Браво и на теб и на нея!   bouquet

Яли сте такова нещо - Какино тане и имате ли идея какво съдържа? http://www.vrt.bg/

# 167
 Здравейте мамчета, извинете ме че не се включвам редовно но нямам време. Да Ви питам някой вземал ли е от кебапчетата  на Тандем последния път в Метро видях в съдържанието да пише без глутен.  За сега аз давам само пражка шунка и филе на Тандем, сирене Маджаров и кашкавал Елена, и краве масло от немското Мегле. Незнам как ще се справиме това лято със сладоледа от сега го заглеждат. Намерих една гръцка фирма за сладолед и помолих момичето да ми даде телефон да направя запитване но тя каза че, още една майка е питала само че за непоносимос към мляко и тя обеща да направи запитване.

# 168
Биси, днес ми се обади Мария от Гоце Делчев и говорихме за сладоледите  Thinking Тя се притеснява за глюкозо-фруктозния сироп, който може (според нея) да е от глюкоза, направена от пшеница. Затова пускам няколко линка към домашни сладоледи, за който се интересува (да не търси):
http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=9133
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398053.0 - повечето рецепти се правят и без машина, а във фризера, като се бъркат поне 3 пъти през 15 -30 мин. за да се избегнат кристалите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184294.285

# 169
Да,знам Милена,аз и дадох твоя тел.С нея се чуваме по тел от доста време и се виждаме когато имат път към Плевен.Днес се заговорихме за сладоледите и тя ми каза за глюкозо-фруктозния сироп.Ох,вече незнам от какво да се пазим.Как да спазваме диета? Thinking

Арсва,ние взимаме от кебапчетата,кюфтетата,наденицата...печем на скарата и замразявам и на Радост като и се прияде си вади и в микровелето.Нямаме проблем.Имаме познат в Метро и като им докарат още пресни се обажда.

# 170
Честит празник, Герганче! Да сте живи и здрави цялото ти семейство! Свети Георги да ви закриля!   bouquet
Честит празник на всички!

Да споделя, че разговарях с една хомеопатка и тя ми обясни, че хомеопатичните на таблетки на Хийл са изцяло с царевично нишесте. Съобразени са с минимум алергени, но понеже са с доста съставки (билки), винаги да даваме пробно по 1/2 таблетка да изсмучат децата пробно - да изчакаме 12 часа и тогава по-ударните серии, които са през 1-2 часа.
Аз съм давала Хомеовокс, Тонзилотрен и Ангихил от тях - за гърло и ангина и съм доволна. Но ползваме и боаронските, който са си монопрепаратите и сякаш са по-силни и се дават 2-3 пъти дневно.
На Рози също им изписват боаронски, гледам.
Мисля си, че при всички случаи са по-добре от силните таблетки и антибиотици - нож с 2 остриета  Wink

Да споделя, че в Кауфланд има машини за сладолед по 39 лв.!!!
http://www.kaufland.bg/Nachalo/01_Aktualni_predlozhenia/001_Aktu … ica/index.jsp#top

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 11:56 от M_Nik

# 171
Честит празник и от мен,Герганче  bouquet!Носи си името със здраве!
Миленка,точно от 2-3 дена насам си говорим,че трябва вече да си купим машина за сладолед и ти даваш тази информация Grinning,благодаря  bouquet!Предполагам във всички магазини Кауфланд ще ги има,дано,ще си купим.Аз като че ли няма да рискувам с купен  Rolling Eyes,поне засега,докато още не разбира много.
Ние сме добре,днес по изключение Макси заспа,преди 4 часа и още спи... ooooh!довечера ,ще му мисля Wink.

# 172
Благодаря Ви , момичета.
За моя изненада , намерих макарони и десертчета без глутен в КАУФЛАНД(имат си знака за безглутен). Вносни са, не са на българска фирма и се намират . Пуснах предложение да отделят безглутеновите продукти на отделен щанд или поне да ги сложат при диетичните.

# 173
И аз в нашият бях казала ,помолила да заредят,но няма нищо  Sad.
В групата на майка ми на едно дете открили глисти,и то на най-чистото.Макси на няколко пъти се почесва по дупето,а снощи ми каза че му бучело.Четох че симмптомите били или никакви или дразнене в областта на ануса и по-чести изхождания,а Макси почти всеки ден ака по 2 пъти,бях писала.Може и да е от повечето движение,по-големият апетит,обаче знам ли.И се притесних.Обадих се днес на педиатъра да му кажа,че искам да пуснем изследвания,а той отговори,че няма смисъл,защото тези изследвания успявали да покажат наличие на глисти едва на 1/3 от децата с такива Shocked.каза ми направо да му дам 2 хапченца Вермокс,по 1 през 20 дена,за всеки случай,безвредни били,и аз дадох днес първото.Може и нищо да му няма,ама при всяко почесване и акане да се тревожа....
Извинявам се ,че е извън темата Peace,реших да споделя.

# 174
Те се виждат глистите на самото ако,поне така мисля че е newsm78
Рози,нищо не каза как изкарахте на почивката Hug
Яла съм сладолед направен на такава машина за сладолед и трябва да ви кажа,че сладоледа беше сто пъти по вкусен от купешките,беше направен с пресни плодове newsm53страшна вкусотия е  chef
От каква възраст започнахте да давате шоколад на вашите дечица?Аз давам на Васко,но го ограничавам по едно парченце и той си знае и си го търси..
Дано не провокирам пак нещо и да ми разтроя стомахчето Praynig

# 175
Рози, гледай изпражненията, особено сега след хапченцата, те се виждат с просто око (котката ми имаше). А може да го сърби от повечето изпотяване сега, по жегите.

Дари, след 2,5 год. дадох шоколад.
Ще изпробваме скоро машината, има рецепта само с плодове и захар, сигурно е тази, че в останалите има все сметана.

# 176
Аз дадох след 3  години от киндерите.Кръсникът й ни е на гости и й е донесал цяла торба с лакомства на Шер- включително и шоколадчета.Давам по едно от тях  на ден или по едно от киндерите.Разбира се не всеки ден.

# 177
И аз не знам с тези глисти.От приятелка бях чула,че оставила акото малко време и там започнали да пъплят.Аз оставих пълното гърне 5 часа на терасата и нищо нямаше.Докторът каза,че биха се видяли така само ако са в напреднал стадий.Днес до сега е акал 2 пъти,защо така Sad!?Или нарушаваме диетата с нещо,най-вероятно с Киндерите(няма друго с какво),или има глисти.Днес като се изака ми се видя и слуз,но не по акото а плуваше като паяжинка в урината Sad.Втълпявам ли си,въобразявам ли си,и аз не знам,ама следващото ако ще го снимам и щете нещете ще ви го покажа  Crazy,да кажете и вие как ви се струва,че вече не знам.
Ако се окаже наистина,че тези Киндери не са добри за нас,просто не ми стига ума как ще ги спираме,то ще е реване,тръшкане... Cry.Миленка,кога каза са вашите изследвания,нашите са чак септември,и вие като нас ядете почти всеки ден от тях?
Шоколадче Киндер започнах да давам може би преди 2-3 месеца,но много рядко,а от 2-3 седмици хапва почти всеки ден,т.е. Макси е бил на 2год и 7 месеца като дадох за пръв път.
Почивката изкарахме страхотно,аз доста време върху един хамак Laughing с чаша бяло вино в ръка  Blush.
Машината днес или утре отиваме да я купуваме.

# 178
Рози,може би Киндерите са наистина без глутен,но организма да реагира на шоколада,който си е алерген и самото стомахче на Макси не е готово за него..
Освен да му кажеш,че стомахчето трябва да си почине известно време и да откриеш нещо друго,което да хареса..
Дали в какаото има глутен?Ако не,другия вариант е да смениш лакомството,например ти да му направиш шоколадови бонбони и да следиш за реакция Hug
Но категорично на твое място бих спряла Киндерите няколко месеца Peace

# 179
Рози - не е ли нормално да се ака 2 пъти на ден? Аз знам, че до 3 е нормално, но не помня кой ми го е казал, не съм питала лекар.

Общи условия

Активация на акаунт