Цьолиакия-тема 5

• 53 843
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Може и да е нормално,но Макси не акаше така,веднъж на ден или на 2 дена,а сега се промени,при все че яде повече суха храна сега,затова съм притеснена.По-добре да се окажат глисти наистина.... Rolling Eyes.ще видим,вчера дадох първото хапче.Пише че то може да унищожи глистите,но може би не  яйцата им,затова се дава второто.Ще го наблюдавам.

# 181
Рози, нали каза, че и доста хапва Макси - така че е нормално да ака по 2 пъти. А и зависи какво е акото, нашето е все твърдичко и оформено, а хапва понякога и по 2 Киндера, но си ака по веднъж.  На изследване сме до 1-2 седмици, а докато излезе - към края на месеца най-рано. Слуз в акото (урината) може да има и ако е ял например някой плод или др. нещо.

# 182
Да,Миленка,и нашето е твърдичко и оформено,понякога и не много твърдо,но винаги оформено.Ще се посторая да огранича яйцата Киндер до колкото мога(той тях иска,заради играчката най-вече),не знам как ще заобикаляме всички магазини.Той хабер нямаше за тях,ама аз като четох че вие давате и не можах да устоя на желанието и аз да му купя нещо като влезем в магазина,не само да гледа децата да казват-мамо,искам...а той гледа тъжно Cry.Ще чакаме резултатите на Фили,дано са добри ,че и ние да сме спокойни Praynig.От друго не се притеснявам,не съм вкарвала нова храна,то и вече няма какво да се вкарва,само фъстъци не съм давала още,ще поизчакам с тях.
Бях писала,че ще ми кажат какво инжектират в пилетата-специално за добричката птицекланница в момента нищо,а допреди месеци някакви протеини,но нищо което за съдържа глутен,но то за всяка фирма си е различно.

# 183
Искам да попитам, че четох за глутена, но нещо не разбрах. Пише, че алергия има, ако по цял ден си с разтройство. При нас е така като хапне нещо с глутен и след един час разтройство и малко слуз, а на следващите храни всичко си е нормално. Яде си сирене, извара и няма проблем. Аз го захранвам от 2-3 седмици с глутен.Така ли започва алергия към глутена?

# 184
Искам да попитам, че четох за глутена, но нещо не разбрах. Пише, че алергия има, ако по цял ден си с разтройство. При нас е така като хапне нещо с глутен и след един час разтройство и малко слуз, а на следващите храни всичко си е нормално. Яде си сирене, извара и няма проблем. Аз го захранвам от 2-3 седмици с глутен.Така ли започва алергия към глутена?

Щом така реагира на глутена детенцето ти,по-добре отложи захранването,да не стане беля.При нас разстройството започна след месеци,преди това имаше огромен корем и колики,газове,разстройството започна след летен вирус с разстройство,2 пъти  го хващахме,първият път го овладяхме и вторият път вече нямаше спиране,тогава разбрахме че нещо със сигурност не е наред.

Единият от симптомите при глисти бил и неспокойният сън,а Макси от извесно време проревава през ноща,по няколко пъти,аз си мислех че сънува нещо.Снощи спа непробудно цяла нощ,чак не повярвах като си отворих очите и видях че е вече 7 часа.По анусчето има малко много ситни пъпчици и като леко разранено му е,започвам да се успокоявам,че наистина са били глисти,ще си покаже.Споделям всичко за да ви е от полза и на вас евентуално,дано не се наложи да си спомняте какво съм писала  Peace.

Който е ползвал,да каже моля каква сметана да търся за сладоледите,коя става и коя не за нас,аз не съм вземала до сега Hug.Миленка,благодаря за темичките с рецепти  bouquet!Имам още малко замразени ягоди от миналата година и веднага ще изпробвам машинката.Сещам се,че май за Хопла бяхте споменавали newsm78.

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 10:47 от rozi-maxi

# 185
да питам и за крема сиренето,какво сте давали?Ето още една разкошна тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.0
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,874.msg20923.html#msg20923

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 11:04 от rozi-maxi

# 186
Рози, аз имам рецепта за домашно крема сирене и мисля да правя. Не съм давала купешко.

# 187
rozi kinderite ne sadarjat gluten badi spokoina na6ta ema izleze otricatelna predi sedmica a Andjela qde vseki den po kutiika 6okolad4eta vsi4ki izsledvaniq ni bqha 4udesni i dr.Panteleeva dori mi kaza da davam sladoled na delta bez problem no da gledam da e bez qdki po iz4isten .

# 188
Звездица, определено изчакай поне 3 месеца с въвеждането на глутена! Явно стомахчето на малкото не е още за по-силен протейн - глутен.

Рози, на упътването на самата машинка за сладолед (отзад) има 6-7 рецепти за сладолед също, има и такава само с плодове и захар, плодове и сметана+захар.
Сметана ползвам на Бор-чвор заквасена 20%, пробвах я с йод, не се оцвети като за нишесте  Simple Smile Слагала съм я на торти, разбита със захар и ванилия. Ползвах и на Мегле растителната (уж най-хубава била), подсладена, течна, разбива се с миксера. Фили хапна от нея и нямаше реакция. Но като и гледам съдържанието, твърде много Е-та има вътре и консерванти, доста изкуствена ми стои.

Гери, напиши моля те рецептата за крема сирене.

Борка, успокои ни, благодаря!   bouquet

Четох в един готварски сайт, че сметаната се заменя с кисело мляко+масло - разбито!? За сладкиш съм го пробвала и става чудесно, но за сладолед  Thinking

# 189
Борка,как ме зарадва,благодаря   bouquet!
Взех сметана на Хопла,защото съдържанието на български беше на лепнат допълнително етикет,винаги предпочитам пред тези,дето има на български на самата кутия.Чудих се между нея и на Мегле,но попрочетох по форумите,за Холпа пишеше най-много,но наистина има доста Е-та.Записала съм си вече всякакви рецепти,с всякакви плодове,а и купих от пудингите на др. Йоткер,ще пробвам и от тях да сложа.Четох,че най-хубав ставал сладоледа като се изцеди киселото мляко от суроватката,по -глатко,по-плътно.Сложихме контейнер(ето в камерата и още утре ще пиша как се е получило Hug.В повечето има сурови яйца,би трябвало да са безопасни,щом са купени от магазина newsm78.
Загледах се в крема-сирената,и имаше едно,най-скъпото,немско,Филаделфия,предполагам ще е хубаво,сега не взех,но по-натам ще го опитаме,да има с какво да мажем филийки на Макси като тръгне на детска Grinning.

# 190
В тази връзка (която Рози зачекна) за децата на детска градина - какво слагате на децата по кутиите за обяд?
Понеже взимам Фили преди следобедната закуска (така съм се разбрала), а и не го мисля с тестените закуски, които дават обикновено следобяд (вафли или крем или др.).
Първо бях взела менюто в градината, но моя не обича 1/2 -ната неща, които дават там, а и като е по-топло - се съобразяваш и с месото (шунката). Та давам например пиле (свинско, кюфтета) с картофи, сандвичи с шунка, кашкавал, пържена филия или баница (солен кекс)... Давала съм и по-готвени неща (като грах, фасул и др.) с месо или без, но тях не яде. Когато е по-сухо и може да го хапне с ръце (или бодне бързо с вилица) - винаги е свършило  Simple Smile Супи вече и не пробвам да нося, хем 2/3 ми се връщат, хем е гладен, хем се маже  Mr. Green
Слагам и някакъв плод - ябълка, банан, грозде... - не винаги се яде.

Сиренето Филаделфия става и за сладолед и кремове за торта: http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=3830
Не съм давала от никое крем-сирене, но и Рикота и Маскарпоне - също са добри.
Замествам за момента с извара - пасирана и малко масло - за повече масленост, при кремове и сладкиши.

# 191
Борка,имам една молба към теб Praynig!Моля те,направи списък с храните които даваш на малката,да си сверим пак часовниците,че на всички ни се иска да имаме отрицателни резултати,това е наградата за усилията и старанието ни,аз още не съм получавала такава Rolling Eyes.Моля те,когато имаш време Hug!Нищо че сме ги дискутирали,пак да ги прегледаме нещата  Peace.

# 192
Борка и Биси, споделете наистина някои по-"нетипични" храни, които давате на дечицата?
Една от мамите ми беше казала на срещата доста храни от типа на желирани бонбони, дъвки, шоколад. бонбони и т.н., които детенцето й е яло. То е към 7-8 год. момиченце и е по-напред от нас в експериментите.
И какво слагате на училище или градина, или за парти (на др. дете) например?
Не че е нужно да ги започваме от сега, но ако хапнат да знаем, че няма да има проблем  Simple Smile

# 193
Да се похваля с новата ни закуска днес-соленки от парено тесто

Соленки от парено тесто

Продукти:
250 мл. прясно мляко
80 гр. масло
160 гр. брашно
3 яйца + 1 жълтък за намазване
120 гр. сирене
Сол
Ким по желание

Приготовление:
В тенджера се поставя да заври млякото с маслото и солта.
Добавя се брашното и  се бърка, докато сместа се отдели от стените на съда.
Отстранява се съда от котлона. Бърка се, докато тестото изстине. Прибавят се едно по
едно яйцата. След всяко се бърка, докато се поеме напълно от сместа. Добавя се
настъргано сиренето.
Шприцоват се малки топчета, с диаметър 2 см. Намазват се с жълтък. Пекат се
до златисто върху хартия.
По желание соленките може да се поръсят с ким.

Страхотни са,но отнемат повечко време.С тази доза,излизат почти 2 пълни тави от тези на печките.Големи малки сладури,2 см. им е диаметърът  Wink.Похвалени са от поне 10 момичета от темата за соленките,затова реших,че няма начин да не са хубави.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 10:37 от rozi-maxi

# 194
Момичета, понеже Ви чета от доста време искам да ви кажа, че фирма "Компас" гр. Монтана от скоро  произвежда и пастети Джуниер, на които пише без глутен. Пробвах ги и ми харесаха. Нямат подправки също. Дано съм помогнала с информация.

Общи условия

Активация на акаунт