Цьолиакия-тема 5

• 53 861
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Успешно следване и от мен PeaceДа си взима всички изпити с лекота Hug

# 361
Хиляди благодарности мами!   bouquet

На всички Вас пожелавам да изживеете това чувство!
То е неописуемо с думи!Радост,щастие,гордост,притеснение,но най вече еуфорията....и аз му пожелавам сбъднати мечти!

Надявам се и Радост да го последва!Тя сега ще учи в химически техникум в паралелка  фармация и козметика.

Целувки на всички дечица!Да са живи и здрави!

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 08:48 от bisi.s

# 362
Хей.мами,къде изчезнахте в тия жеги?
Как са дечицата?
Лек ден и много усмивки!

# 363
Ние сме повече на село, където няма нет и е супер за децата.
Идваме за 2 дни до София и пак бягаме  Simple Smile
Исках да ви питам някои давал ли е чипс на децата, че малкия налапал един чипс на баткото - Рафълс - и го излапал. Четох съжържанието, няма данни за брашно или нишесте  newsm78 А и той нямаше реакция. Случвало ли се е да хапнат децата?

Бистре, какво ще учи баткото и къде? Ако има нужда от нещо - ще помагаме.  Peace

То в този сезон всеки е по помчивки и села, така си е най-добре...

# 364
Милена,приет е в УНСС икономика и бизнес.Малко не му стигна за правото,но не съжалява.После ще се помъчим да го прехвърлим.Сега се е записал и за общежитие и чакаме накрая на месеца резултата.Имаме братовчед преподавател там и обеща да помогне.Иначе една от най-блиските ми приятелки живее в София и напърво време може и при нея.Каквото стане.Само да сме живи здрави!
Весело и безгрижно лято на всички малчовци!  newsm68
На мамите повече почивка! smile3503

# 365
 Здравейте и от мен мамчета. Някой има ли представа какво става със сиренето и кашкавала същите ли с остават - на Елена сирене и кашкавал , Маджаров  - сирене и Пършевица. Вие давате ли дъвки и ако какви че положението при нас става нетърпимо.

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 13:13 от Арсова

# 366
На мама принцесата е вече християнче.Ето и няколко снимки ...
    http://www.facebook.com/album.php?aid=2051237&id=1168901103&l=ce118f58b9

# 367
Таня, честито ви християнче! Да ви е жива и здрава!   bouquet

Арсова, давам инцидентно дъвки, от тези на Орбит, като стане нетърпимо положението, т.е. като гледа другите деца и реве... Не е имал реакция, харесва основно детските и от зелените и сините Орбит е пробвал.
Иначе аз сирене и кашкавал взимам и на други фирми - на Милктрейд, на Нивего и Домлян - от кашкавала.
Иначе взимам кисело мляко и на Хармоника - биото, много е вкусно и му капах йод - нямаше реакция.
http://harmonica.bg/

Някоя нова рецептичка за сладичко?

# 368
В Кауфланд намерих кремчета от типа на плодовите млека, с нишасте от тапиока и соево мляко. На щанда с плодовите млека. Има ванилия и шоколад. Децата ги харесаха, под 4лв. са 4 бр.

# 369
Здравейте,
отворих нова тема ето тук

http://www.fiestatv.tv/forum/viewforum.php?f=2&start=0&s … 888e4ea08a6f4c3db

може да се поразровите в рецептите и да откриете нещо подходящо за нас,аз просто нямам време,а ще Ви бъда много благодарна.
http://www.fiestatv.tv/index.php?ul=28

Снощи гледах едно предаване късно и имаше рецепта за сладкиш.Прави се голям блат в тава от смес за целувки и като се изпече се пълни отгоре със сметана /или крем/и после свежи плодове-ягоди и киви.Изглеждаше фантастично!

# 370
Момичета, Олинеза са пуснали нова майонеза - Домашна - без консерванти, оцветители и модифицирано нишесте. Обадих се да питам, за наличие на глутен - отговориха категорично, че НЯМА. Иначе е вкусна и има леко лимонов вкус, на цена е към 1,80 лв./кутийката. Има и по-малка трайност.

# 371
Здравейте момичета,не съм писала отдавна,как сте ?
Крис е доло горе добре ,минахме две ангини и сега пак сме на антибиотик.Много вируси много нещо.
Пробвахме сиренце но даде алергична реакция дори и след 6 месечна диета от лактоза.И спряхме.
Справяме се с диетата,но е трудно доста вече разбира.Исках да ви питам нашите деца на градина могат ли да ходят?какви права имат?

# 372
Иле, опитайте и с кашкавал, може да не даде реакция. Всъщност каква му беше реакцията - разстройство ли?
Моят малчо ходи на градина, сутрин е закусил, за обяд си носи кутийка, следобяд - преди закуска го взимам. Всичко е до уговорка с персонала - директорката основно или позната учителка.
По принцип имаме право с ТЕЛК-а да кандидатстваме, има по 3 бройки в група за деца със специални потребности. Но в 2 от градините, където по документи бяхме приети, директорките ми отказаха прием, под предтекст, че нямат персонал да го следи наобяд. След оплакването ми пред инспектората - инспектора каза, че директора е в правото си да откаже, въпреки че детето е прието, точно с такива мотиви. Ако има в града градина със специална група или която да приема по принцип проблемни деца, там е най-добре да пробвате. При нас такава е логопедичната детска градина.

# 373
Иле при вас проблема не е ли и в млечния белтък, не само от лактозата? Започна ли да даваш ориз и другите проблемни храни? Според мен остави сиренето за по-късно. Като захранваш започни с кисело козе или овче мляко, защото е варено, а при сиренето не е. Сиренето трябва да е добре узряло, а това в магазините не се знае какво е. Не започвай с кравешки млека. Мисля, че д-р Георгиева много обърква хората с тая лактоза. И при  нас една година твърдеше, че лактозаа и глутена са проблема, а се оказа млечния белтък.

# 374
Здравейте мили майчета!
Първо искам да Ви поздравя за търпението,силата,позитивността и творчеството с което сте се заредили и притежавате.Искам да се присъединя към вас и да споделя нашия проблем,а от вас очаквам съвети ,защото все още не знам какво става и какво да очаквам   ooooh!.
Нашия проблем започна преди вече близо 3 месеца.Малката /на 1 год и 3 мес вмомента / не беше боледувала цяла година ,хранеше се много добре и в един момент спря -около седмица не искаше да яде почти нищо.Един ден повърна /еднократно/ и аз помислих вирус.Заведохме я на лекар ,изписаха лекарства и 2-3 дена имаше леко разстройство -2-3 на ден по кашаво/След това 2-3 дена беше добре и в един момент започна едно страхотно разстройство - до 9-10 изхождания на ден -обилни и зловонни.Последва лечение с 2 поредни антибиотика и то доста силни-Амикацин и Цефтриаксон ,като през това време беше на системи  и хапваше само по някой и друг картоф.Свършихме лечението с антибиотиците като през това време изкара още един вирус с кашлица,температура и ужасно червено гърло ,но дрисака си остана.След 20 дневно ходене по доктори ,изследвания/бактерии-отрицателно,кръвна картина - добра,чернодробните -раздвижени/,а Емма през това време от 9 кг беше спаднала на 7500.Спря да говори,пълзи и ходи,само лежеше и пъшкаше.
Отидохме при д-р Георгиева и тя каза вие сте за болница ,но сега ще пробваме една седмица на строга диета - без глутен и без лактоза и ако не качи нищо,влизате в болница за изследвания.Мина седмицата /като 1 път сгреших със диетата/не беше качила ,нито свалила- точно 7500кг.Влязохме в болницата ,започнаха изследвания,беше постоянно на системи - гликоза,калий,калций,хумана албумин,плазма.Белтъка и албумина бяха много ниски ,хемоглобина 121.В крайна сметка успяхме да я закрепим ,но диагнозата е много плашеща - Вторичен недоимък на лактаза.Целиаклия.Хипопротеинемия.Белтъчно-калорийно недохранване 1-2 степен.Д-ксилозния тест е 23,6%.Изчакваме сега антиглиадинови IgG и IgA,антитъканна трансглутаминаза IgG и IgA,IgG IgA,IgM.
Д-р Георгиева ни каза сега да спазваме 6 мес - без глутенова и без лактозна диета.Изписа ни Омепразол - 1м.Преднизолон -1м,Креон - 6 мес,Линекс-6 мес.Много съм объркана още и не знам какво да правя,засега вече 2 седмица спазваме диетата ,опитвам се да чета и да събирам информация ,но ме хваща още по -голям страх.Сега Емма се храни - безброй пъти - през час яде и то в огромни количества и не може да се спре.Корема й е ужасно надут /имам чувството ще се пръсне/,акото й първо беше кашаво,стана твърдо и леко мазно,а сега е едно такова лепкаво чак не мога да го измия/жълто на цвят/ и има много газове.Иначе качи малко -сега е 8 кг ,ама нормално ли е така да се храни и да й давам ли колкото иска.Още няма сили нито да ходи ,нито да пълзи.Искам да се свържа и с д-р Пантелеева,но сега като сме вече на диета какво?С какво храните вашите малчовци - аз засега давам-каша -оризова,месо-пиле,заек +зеленчуци,плод-ябълка печена и банан,хляб безглутенов на Шер и безлактозно мляко -All110.Иска ми се да разнообразя малко ,но все още не знам какво точно мога и не мога да давам.
Извинявайте за дългото и вероятно объркано писание и ако съм ви досадила с нещо ,но се радвам че има с кого да споделя и се моля за вашата помощ и съвети  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт