Цьолиакия-тема 5

• 53 852
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Poxy,напиши всичко което си давала през тези дни,абсолютно всичко.В началото на диетата,децата реагират и при най-малкото нарушение,и при нас беше така,дори веднъж майка ми му даде краставичка с ръка,с която беше пипала хляб преди това,и акото си показа.измивай добре приборите,ако ползваш хлебопекарна не прави в нея пшеничен хляб.Аз направо си изхвърлих пшеничното брашно,изобщо да го няма,така всички сме си на диета,само ние с мъжа ми ядем купешки хляб,така не стават грешки.Отначало готвех отделно,но вече хапваме всички заедно.Ние правим така-начупваме си хапки хляб в една чиния,мием си ръцете,нищо не пипам преди да съм ги измила,и така сядаме на масата,като бодем хляба с вилиците.по този начин ръцете си остовот чисти,така че Макси ако иска нещо,спокойно мога да му дам.забравих що е това да си топнеш в салатата,той постоянно си иска краставичка,така че трябва да остане чиста.Споделям малките подробности,стигнали сме до някои изводи,улеснили сме се,и споделям.
Миленка,от работата ми по заведенията знам,че месата,особено пилешките шишичета от бяло месо ги държат в марината, в която почти винаги има соев сос,или горчица или нещо друго,което на нас не ни е позволено,а пък подправките са със съвсем неясен произход,затова аз не поръчвам такива меса,"страх лозе пази" Rolling Eyes.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 21:27 от rozi-maxi

# 421
Рoxy 80, да не сте давали от някои от продуктите на Шаер с мляко, около половината са без лактоза, но в другите има мляко. Или да сте дали някои нов плод или зеленчук? Малкия дрискаше в началото и правеше слуз даже от картофи  Shocked установих, че трябва да следя дали не са сталри или зеленясали и ги беля доста дълбоко по-принцип. Обикновено акат по 3-4 пъти и изкарват лошото и на другия ден им няма нищо, помисли дали детето не е взело коричка хляб, някъде от маса. Аз в началото криех всичко нависоко, а и сега - малкия си има шкафче с безлактозни неща на нивото на масата, а нашите храни са горе, където не стига. А може и някое вирусче да е  ooooh!

Рози, вярно че повечето шишчетата ги мариноват, не се бях сетила  Close Въпреки че твърдят, че не са...

# 422
Здравейте,
Рози ,представям си и теб и малкия когато е хапвал сладоледа за първи път, и ние си позволихме това лято това малко изкушение/ самоче на мен ми се стори най бизобиден този който е навитите цветни пръчки/.
а сега да попитам за пъпките които излизат, защото ни излизат странни пъпки които досега не съм виждала. Стоят като мехурчета пълни с вода,като ги разчеше става мокра рана и стои почти целия ден и след това хваща струпче. има в нослето ,на бузата и на долния клепач на едното око.
Бистре щеше да даваш адрес да проверявам нещо. четвъртък и петък почивам таче ако има нужда казвай.

# 423
Здравейте мами експерт ки на безглутеновата диета!
Много съм щастлива като чета всичко написано до тук!В началото се чудех дали има други като нас,но сега Ви има всички тук и много ме радва най-вече подкрепата която си даваме!Неприятното е,че болеста на децата ни е събрала и запознала!

Диана,сестра ми още незнае фирмата,но се надявам в най-скоро време да ме информира!За пъпките,те излизат когото има нарушение на диетата.Обрива е същия като на Радост.Много я сърбеше и само Елокома ни помагаше.Отдавна нямаме пъпки,но на нея и излизаха даже на стъпалото на кръчето и твърдата част на петичката.Неможеше да стъпва и плачеше,че я сърби.

Poxy,коремчето на детето сигурно е било подуто и я е боляло от храната и газове.Давай да хапва по малко и начесто за да може стомахчето да е спокойно.Явно не бъркаш с диетата,но и Радост в началото плачеше от болки,но като се изака и минаваше.Сега и голяма си знае по малко и по начесто ядене и когато и тръцка да не се стиска,а да си освобождава червата.Рядко се случва когото е пила повече течности да и балбука и клокочи стомаха като си легне.
Лека нощ!

# 424
Здравейте мами!
poxy 80,успокой се Ема поне 2 -3 седмици след започване на диетата си акаше кашаво и по 3 пъти на ден,чак се изливаше от памперса.Диетата си спазвахме строго и знаех че не трябва да пипам хляб и после нея,но явно трябва време докато се по изчисти организма от глутена и се поуспокои лигавицата.Сега вече си ака твърдо ,но има дни в които има много газове ,които и аз не знам  какво са предизвикали.На мен ми е трудно да я опазя от каката ,която също непрекъснато си хапва нещо и после не е сигурна дали се е измила ,но вече я е намляскала. Sad
Ние все още сме на строга диета - месец и малко от започването- яде основно каши ,ориз,картофи,моркови,тиквичка и пиперка +месо,хляб пека ,но пак рядко ми се получава,мляко пие АЛЛ 110,сиренце давам мнооого малко ,почти никакво.На Шер давам крекери,бисквитки безглутенови и безлактозни.Купила съм и едни царевични пръчици на "Финесини",но нещо ме е страх да й ги давам.Правила съм и кус кус на Макрин ,но не го харесва.

Моля ви дайте идея за приготвянето на някое кремче,без мляко и по възможност и яйца много да няма,че още белтък не е яла.Нещо тези каши на мен ми омръзнаха ,тя си ги хапва ама ми се иска да разнообразя или нещо за закуска соленичко като добруджанки или не знам дайте идея ,че и на мен ми е още много трудно.Все още се храним непрекъснато по 8-10 пъти,вече е качила цял килограм  Simple Smile.

rozi-maxi,много ще се радвам да се запознаем  Peace ,пък и с Дари  да се видим Peace.Нашата диагноза според доктор Георгиева е окончателна,вие кога сте на изследвания.Ние също ще правим -октомври, към 4-5 октомври каза да й се обадя ,може пък и там да се засечем .
Момичета много се радвам че Ви има и има с кого да споделя проблема. Hug

# 425
Добро утро!Мариета,и ние точно в тези дни трябва да ме там на изследвания.Като се обадя на Георгиева,ще я помоля в тези дни да отидем и ние.Пък може и през този месец да отидем малко на гости на леля ни,ще се обадя Hug.
Миленка,да речем че не са те излъгали,че не мариноват шишчетата,въпреки че дълбоко се съмнявам,по-скоро не биха мариновали пилешките пържоли от бут(но би било изключение да не ги овкусяват и тях),защото те са по-сочни,но бялото месо е сухо,и на скарата би стало подметка.може евентуално пилешка пържола от бут на тиган,чист,със сменено олио.Освен това,със сигурност на скарата където пекат месата,препичат и филии хляб,100%,поръчват се постоянно,и трохи неминуемо остават.Аз като поръчвах пъстървата в заведениено на плажа,дадох всички заръки,и хората ми казаха да отида да я взема след половин час.Обаче тръгвайки,минах покрай шубера,и точно в това време на 2 тигана пържиха оваляна в брашно някаква риба.Че като ме хвана страх,дали наистина ще сменят олиото за пържените картофки!?И останах да гледам Rolling Eyes,да съм сигурна че ще изпълнят молбата ми.И ми се отчитаха-отивам да мия тигана,измих го,ето,наливам ново олио,ето,сега ще нарежа картофите на рендето,и него измих ....  Crazy  Laughing,позатрудних ги хората,ама какво да се прави  Confused.Сигурно са сси казали-дано тая да не дойде повече  Laughing Rolling Eyes.От 10-тте години работа по заведенията ги знам какво правят в кухнята,това което те си знаят.Аз,като сервитьор съм поръчвала нещо по-специално ,по искане на клиентите,а в кухнята ми отговарят-ти за това ще получиш бакшиш,а ние какво получаваме!?Затова Миленка не смея да сядаме да хапваме,просто съм станала Тома неверни.Дали ще сменят олиото ние няма и да разберем,защото нашите деца са в етап когато минималните количества не дават реакция,но си вредят.Ако ни се наложи пак да седнем,ще искам да говоря с управителя,той да поръча в кухнята,не само на сервитьора(в заведението на плажа собственици бяха сервитьора и готвачката).Даже като сервитьорка съм поръчвала нещо специално,а те нарочно са ми го правили обратното,ей така,напук,за да не получа бакшиш.В кухните ги е яд че са само на заплата,а сервитьорите си получават и бакшиша.Споделям всичко това от опит!Но пак повтарям,зависи си от хората.
Диана,не мога да  опиша как се почувствах когато Макси хвана клечката със сладоледа(този моливчето е точно като този за които ти говориш,но се води детски),беше същински празник   ura.Всичко е документирано,но нещо се затруднявам да качвам снимки.
Биси,да ти е жив и здрав студента,голяма радост си е това!
Мариета,ето една рецепта на Миленка за крекери.нямат яйца,но аз вторият път сложих едно,че доста се ронят,но ти не слагай щом не трябва.

1ч.ч. брашно
1/2 пак краве масло
1/2 ч.ч. настърган кашкавал или сирене(правила съм с кашкавал само)
1/3 ч.ч. смлени лешници или бадеми(може и без)
копър или магданоз(правила съм с копър,стават супер)

Нарязваш си маслото на парченца,леко да се размекне,и омачкваш с ръката всички съставки.Правиш кора,дебела половин см.,режеш на някакви формички и печеш на средна фурна.Стават много вкусни и крехки.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 09:52 от rozi-maxi

# 426
Мариета, щом ползваш Ал 110 можеш да слагаш от него, разтворено във вода - вместо другото мляко.
Прави Мляко с ориз, като вариш ориза с вода и накрая (като е сварен) слагаш разтворения Ал 110.
По същия начин можеш кисел с плодове: ябълки и др. и брашно, а по желание и мляко - накрая. Също и крем от царев. нишесте.
В рецептата за добруджанки има кис. мляко, можеш да сложиш вода, пак си стават, също и палачинките с вода - стават. Е, не е същото, но не е лошо. Въобще в повечето рецепти за кексове и др. - можеш да слагаш вода вместо мляко.

# 427
Здравейте, аз кремчето го правя само с вода и царевично нишесте и захар, и пак си го хапва с удоволствие.

# 428
Дианче, коя марка царевично нишесте използваш? Аз съм използвала само на Йоткер няколко пъти. Гледах и радиком , но като го видя че е наредено до пшеничното в магазина и се отказвам.

# 429
има ли някоя мама която  поръчва близалки отнякъде ако може да се свържа снея,много ми се иска да не лишавам от любимите и нещица малката Мишонка  PraynigНие сме от Търговище и нямам много голяма възможност да пътувам,единствено поръчвам от интернет.Ако някой открие нещо моля да помага.Питах  и за шунката -не мога да намеря  в Търговище шунка на КФМ- без глутен,тази която я рекламират вм момента,и за пастетите на компас мога ли да давам или не?Казаха ми че имало някакъв детски без глутен ,но ние нали сме и на безлактозна може би няма да стане............Има ли тук специална темичка за безглутенови и безлактозни рецепти или да търся в тази тема.Не мога да се ориентирам още Embarassedабе напредвам но бавно и славно!!!Поздрави на всички и весели и здрави дечица!!!

# 430
Момичета,благодаря Ви !
Започвам вкусотийките още днес,само да попитам нишесте на коя фирма вземате?
сега виждам че се повтарям  с gerganavd  Embarassed

# 431
Poxy,аз взимам от МЕТРО голям пакет с близалки 50бр.на POP MANIA.Струва около 10лв.

Днес откриха втори Кауфланд в Плевен и ходихме тази вечер за тетрадки на Радост най-вече,че са на промоция и открихме едни мини оризови блокчета с шоколад и йогурт на STILA FITNESS -MINI RICE CAKES по 1.20лв.Взехме по едно пакетче да ги опита.

Нишесте на Биосет голяма опаковка от 0.500гр.различни видове от Метро и също по три в опаковка пастет на Компас -джуниър.Също от там и тортите АЛМОНДИ.Във фризера винаги имаме по няколко парчета от различните видове.Радост обожава тази  Сникърс.Бадемовата е по лека.

# 432
Преди и аз взимах на биосет, но сега взимам каквото има в диетичните магазини, понякога си взимам и едно сухо мляко от мока и него слагам в кремчето.

# 433
Здравейте момичета, да се оплача какво ме сполетя - събуждам се днес и не мога да си мръдна главата. Врата ми е схванат и мога да гледам само на дясно и на долу. Не мога даже да пия вода. Не знам какво е това чудо, ама е ужасна болка, не се търпи. На моменти ми идва да вия Cry Пък вчера и малкото го боляха краката и трябва да я водя на лекар, да не стане като мен. По едно време вчера не можеше да върви

# 434
Аcer, да не сте стояли някъде на течение, че то така духа (поне тук), че и малко да постоиш се схващаш. Мъжа ми пие Нимезил/Аулин в такива случаи, но след ядене. Само за възрастни е. На малката малко разтривки с ракия/спирт и топла баня преди това. Да стоите на топличко. Бързо оздравяване.

Нишесте взимам сега Пудинг ванилия на Йоткер, а преди едно царев. нишесте на Деница/200 гр. от диетичните магазини. Бях питала за глутен и казаха, че нямало.

Бях взела от тези близалки някаква с боровинки беше, леле как му се омаза устата и езика на малкия - 2 дни няма измиване  Mr. Green Какви други видове има?

Общи условия

Активация на акаунт