Цьолиакия-тема 5

• 53 254
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
РОЗИ  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
мАКСИ: Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
От сега,та чак до пубертета ви пожелавам все минуси и дано някой ден диетата бъде само спомен HugПрегръщам те Hug

# 541
РОЗИ,ПОЗДРАВЛЕНИЯ МИЛА.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА СТАРАТЕЛНО.НЯМАШЕ КАК НА ТВОЯТА ПРЕЦИЗНОСТ,РЕЗУЛТАТА ДА Е ПО-РАЗЛИЧЕН.ЗДРАВЕ,УСМИВКИ И ЦЕЛУВКИ.

# 542
Благодаря ви момичета  Hug Hug,да ви се връща Дони!
Дари,не се обадих защото изобщо нямахме време.Не че не почаках 3 часа пред кабинета,но трябваше да бързаме,минахме само през Метро за спагети  и обратно.И не мога да не го напиша-благодаря ти,че въпреки че Васката се оправи,и всичко това е зад гърба ви,ти продължаваш да си съпричастна с нашите тревоги и радости!И аз те прегръщам,силно Hug!Много здраве на всички,които обичаш!

# 543
Рози,вие бяхте до мен през най-трудния период от живота ми иа аз ви чувставам по-близки от всички приятелки,които имам Hug  bouquetНе мисля да спирам да досаждам:))))))))))))))))

# 544
Поздравления на Рози и Макси!  Peace Много се радвам за вас, винаги да са ви такива резултатите и като спрете диетата - също!  Hug

Дари, ти наистина си невероятно съпричастна към нашите проблеми!   bouquet Дано никога нямате вече такива проблеми!  Simple Smile

# 545
Рози поздравления и от мен още веднъж   bouquet,пожелавам ти да си все така грижовна майка,а Макси да е най-здравото ,най-щастливото и умно детенце - каквото е!

Искам да изкажа и аз благодарност към всички вас, за съветите които ми давате и за търпението ви!  hug

Емито е малко сополива/май прихвана от каката която беше болна/ Sad ,надявам се да ни се размине без антибиотици. PraynigТези дни и ние сме при Георгиева на преглед и може би на изследвания ,стискайте палци и нашите да са поне с по 2 плюса,а не както бяха с 4  Praynig.

# 546
Мариета, ще стискаме палци и за твоето детенце!  Peace

Момичета, вижте тази информация: http://bio.bg/index.php?p=84&l=1&id=734

# 547
Мариетка,дано миличка  Praynig Praynig!
Леле,ужас!Какво да ядем тогава!?Колко хора могат да си позволят само био храни!?Изводът е ясен,в магазина има от боклук надолу!Наскоро Мариетка сподели,че купила замръзено пиле с 3 Е-та !А това за пластмасата в микровълновата  Sick,ми аз топля с пластмасов капак отгоре,за да не я цапам... ooooh!.Миленка,благодаря за информацията   bouquet!

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 10:53 от rozi_maxi

# 548
Колкото до пилетата, знам че охладените на Дюк са относително читави, те са отгледани по френска технология (малко по-скъпи). Ето това пише за тях, на вкус са по-различни от стандартните, а и месото е по-жълто (което първо ме шашна).
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2189
А за пластмасата има си пластмаси на които има специален знак, че са подходящи за микровълнова, мисля че и на истинските капаци (не ментета) го има.

# 549
Здравейте милички!!!Хайде и аз да поздравя Рози и Макси че това си е голяма радост!!!Дано и ние имаме същия късмет!!!Моята Мишонка пак е с пъпчици  CryАз вече наистина незнам какво  става.Писах имейл на Георгиева да я питам а тя ми казва да не се притеснявам,било нормално.Да си спазвам диетата и да давам лекарствата ,другото щяло да мине.Пъпките са две-три,като едната е на брадичката и е много голяма,като херпес и освен това кожата и под мишничките започно силно да се лющи?!?Мисля че не съм бъркала в диетата но знае ли човек..........Много ме е страх да не се окажем отново в болницата,и на всичкото отгоре вчера не е акала изобщо а си хапва доста добре........Днес вече и дадох една доза лактулоза,дано се изака че вече тръпки ме побиват.Тъкмо нещата започнаха да се оправят и хайде пак наново  в кошмара,май никога няма да има пълно щастие............Има ли други майки на които заедно с пъпчиците са виждали и лющене на кожата на дечицата-само на определени места?Ако някой има идея да помага  Cry

# 550
Здравейте!Всички  ли ходите при др Георгиева във Варна?Има ли разлика в изследванията на др Пантелеева и Георгиева,някой знае ли?Замислям се дали след няколко месеца да не направим във Варна изследването за ЕМА
Poxy,стриктно ли спазваш диетата ?Защото един от симптомите е обрив подобен на херпес ,както го описваш...моето дете не е имало пъпки ,но му излизаха афти отначало ,сега нямаме никакви симптоми и кр картина и чернодробните са ни в норма /а ядохме доста сини сливи лятото/само сер желязо е малко под нормата

# 551
Момичета,извинявам се,че връхлитам така непредставено и неподготвено в темата Ви,но имам въпрос-има ли в БГ тест за глутенова непоносимост,който е като теста за бременност,или като този с тест лентите за диабет-може и в домашни условия да се направи?В Англия има-тук от къде мога да си купя?Колко струва?Там се прави от педиатъра ако детето има диария повече от 5 дни,подут корем,обриви...той е първичен,после при + резултат те пращат на специалист-тук как става?

# 552
kvs , във Варна знам че не правят Ема тест,тук правят дексилозен тест,антитъканна трансглутаминаза.

A4 , за съжаление аз лично не знам да има такъв тест, а колкото до това как откриват болестта - най често това става след няколко месеца лутане,ходене по доктори /защото педиатрите са мноого "компетентни' /,докато детето максимално се влоши и майката сама (най-често) се досеща за проблема и се насочва към когото трябва  #Cussing out.Това подут корем,обриви,диария - всичко според тях е нормално  #2gunfire.

Ема вече не е само със сополи ,има си и температура и зачервено гърло.Ходихме на преглед при Георгиева ,изписа й антибиотик - Цедакс/най- щадящ корема ,според нея/ още витамини,капки и спираме вече този Преднизолон ,че и от него поразии имаме.Сега каза че от него може би имунитета е отслабнал и е възможно и да се появи и диария  newsm78.
Като видя Ема не можа да я познае  Grinning , вика това е хубаво бебе вече,изуми се колко много е качила и как се е променила, на всички в чакалнята разказа как това това бебе Ема е било само една виснала кожа и какво е сега  Laughing.
Рози и теб те спомена и веднага ме информира за киндерите ,въпреки че на нас ни е още раничко за шоколад.Каза че и за ядки и сусам също ни е рано/силен алерген са/, сиренето не било никакъв проблем въпреки лактозната непоносимост ,проблема е в нишестето в купешките сирена.

# 553
Здравейте мами,
За съжаление май още едно детенце на 5.5г.ще мине на диета от Плевен!Говорих с майката.Много е притеснена.Казали са и  да мине детето за един месец на диета да видят какво ще стане.Немога да си обясня защо си правят тези експерименти и не пращат децата на тест!

Рози браво,поздравления!!!  bouquet  помня първото ти обаждане  Wink

А4,има такъв тест в ТОКУДА.Можеш да си го закупиш от аптеката там,но задължително го правят в манипулационната на място.Другия вариант е да си го поръчаш през интернет от Англия.Сега имат промоция за три теста и излиза около 60лв бр.,ако не се лъжа.Аз мисля да поръчам и ако и други искат да се включат да пишат за да ни излезе на по добра цена.

kvs,нали с вашата баба си говорим по телефона?

Лек ден и много усмивки!Живи и здрави!   newsm10

# 554
Marieta,Bisi.S-много Ви благодаря за отговорите;стискам Ви палци в това изпитание-Мариета и моята дъщеря се казва Ема Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт