Цьолиакия-тема 5

• 53 253
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Здр
Да Bisi със свекърва ми си говорите по телефона Simple Smile

# 556
искам да питам как си поръчвате ксантан-гума,защото проверих в един сайт но поръчката е мин. 25 кг.Ако някой знае за по-малки количества моля да пише.,и сащо да попитам за бакплувера и ванилията (за сладкиши например ) използвате ли обикновенни или купувате само специални  безглутенови?

# 557
Poxy,бакпулвер само на Йоткер,а ванилийките най-обикновените,по 5 ст. дето са,стават.За ксантан гумата може 1 кг ,даже май и половин може,последно май Биси беше писала,че си е взела половинка.Мисля ,че бях постнала линг за ксантана на първа страница,ще потърся.
http://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils … ages/gluten-free/

Знаете ли,че по принцип в овеса няма глутен,но понеже засятите блокове са в близост до житни блокове,е възможно овесът да се опраши от житото....Може би затова някъде пише без глутен,а в състава има овес  Thinking.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 14:19 от rozi_maxi

# 558
 АААААААААА за ванилия само на есенция на др Йоткер така ми е казвала Пантелеева /да не е на прахче/и бакпулвера също на Йоткер питала съм за тях
Аз също имам въпрос към тези с /-/отр резултати :каква сметана давате ,интересува ме за торта И някъде бях чела във форума за бонбони Мелбон /морски фигурки/какво ще ми кажете за тях

# 559
Аз слагам ежедневно от малките ванилийки,така че...На Макси любимата му закуска е макарони на фурна,яде ги през ден,и в тях слагам.

# 560
    rozi_maxi много ти благодаря миличка!!!На Миши пак и излязоха пъпки-всичките са само по лицето,не съм нарушавала диетата но незнам защо се получчава така.Писах на Георгиева каза ми да не обръщам внимание на пъпките?!?Незнам какво означава това,но вече в чудо се видяхме с малката.Ако има други майки ,чиито дечица се имали подобен обрив нека ми пишат-интересува ме как обработват пъпчиците и с какво ги мажат.

# 561
Poxy,даваш ли студен чай Нестий?Знам че Миленка пита и й отговориха че нямало,но знам ли,някакси не ми се вярва просто,щом даже соковете с отметка са съмнителни...Тези пъпки ми говорят за нарушаване на диетата.Емма на Мариетка,тя е имала много преди да започнат диетата,видях я на снимка, по-светлите кожи са предразположени на обриви,но сега не е споменавала да има още нейното детенце.Макси никога не е имал обриви,но неговата кожа не е светла.

# 562
На Филип също понякога му излизат пъпки, не знам точно от какво, мисля си че може да е от цитруси, от малини, от някои дрехи (ако имат лоши оцветители) или от някои консерванти например в шунката. Давала съм му Зиртек по 5 капки 2 пъти дневно, но вие сте по-малки и дозировката е по-малка. Макар че те просто си отминават и без Зиртека. На него му излизат понякога и на свивката на ръчичката или крачето. Той също е доста бял и светъл и от бебе се обрива много. Още в родилния дом се обрина и го бяха надумкали с калциев глюконат, а може просто да не му е понесло АМ. Не ми го даваха да го кърмя през нощта, а иначе вкъщи му мина всичко. Пъпките може да са и от нов прах за пране, ново лекарство, нов плод, нова дреха, въобще от всичко... С годините все повече намаляват тези реакции. Просто детенце е с по-чуствителна кожа.
Зимата и от студ/вятър е правил едни обриви, та го мажех с крем против вятър на Бюбхен или Мустела (имат и мострички в аптеките). С 2 мостри можеш цяла зима да изкараш  Simple Smile

# 563
Здравейте,
на Радост и излизаха като малка големи пъпки както от комар,после ставаха на плюска и на втория ден погоряваха.За около 3-4 дни изчезват,но много я сърбяха.Това беше преди да почнем диетата.Мажехме с ДИПРОЗОН.Ситен обрив беше получила преди години от прах за пране или омекотител.Пи КСИЗАЛ и за 2 часа всичко изчезна.Една зима бях купила краставичка за таратор и пак се обрина.Казаха, че е от нитратите.  Sick
Радост е с тъмна кожа.

# 564
От кой сайт може да се купи този тест английският, може ли да дадете линк? А в аптеката на Токуда какво точно трябва да искам, дали му знаете името или ще ме разберат ли, ако кажа тест за глутен? Знаете ли какви пари са горе долу?

# 565
Благодаря на всички които се включиха с  мнения по темата за пъпчиците на Мишонка.Днес я водих на кожен-каза ми че и прибличало на Синдром на Дюринг,но пъпките са по-различни от тези които ни излязоха първия път.Много отдавна не бях използвала омекотител и сега от около седмица добавям Семана,може и от него да е.Кожната ни предлага напролет да ходим София,да вземат част от кожичката на малката-със местна упойка и да я изследват.Само като си представя и ми става лошо.Декември трябва да лежим във Варна при Георгиева-за иследвания,и кой знае още колко пъти,незнам защо но си мисла че може да е и някаква друга алергия.Колкото до диетата малката яде все едни и същи неща-не съм и предлагала нещо ново,но знам ли..........Кожната ми каза да мажа пъпките с бактрубан,но някои са много близо до оченцето и и много ме е страх да не се почеше.Хора как се справяте в трудни моменти направо вече незнам към кого да се обърна Cryуж  сме все по доктори,питам ,четем ,правим всичко възможно и все пак-не е достатъчно.....Много ми е трудно,като е добре малката се успокоявам,но като започнат тези обриви направо изпадам в страшна паника.....Това е засега от нас,за съжаление само лоши новини....

# 566
Покси,мила,не се отчайвай..още нищо не е ясно при вас..от всичко може да са тези пъпки.
Когато отидете при Георгиева за изследвания,ако има хранителна алергия,има достатъчно показателни тестове за това..засега всичко е само на базата на предположения...
Ами ако просто е налазена от някоя буболечка?На наши приятели детенце като се сетя как беше пъпчасало от една буболечка Embarassedоправи се после...Пък и забелязала съм,че напоследък лекарите все предполагат нещо неприятно,а впоследствие излиза нещо съвсем дребно..Дано и при вас е така!!!Не се панирай от сега..Бъди силна..Детето на теб разчита,ако усети в теб несигурност и безпокойство и то ще се чувства уплашено...

# 567
Покси, не се плаши, на нас и досега понякога ни излизат пъпки незнайно от какво (бях го писала май), може и някой консервант или оцветител да е хапнала и да си има реакция. Та тя си е от скоро на диета, а и още е чувствителна. Не знам дали си чела повече за глутена, но при някои деца изявата е само кожна, без даже стомашни проблеми, така и някаква малка обърквация с храната може и да е дала този резултат. Постепенно ще затихнат и тези проблеми, не се плаши  Hug Смени препаратите за пране със предишните (аз омекотител НЕ слагам на дете), а също и виж за някоя нова дрешка, може и тя да дразни, а и това дето казва Дари - дали не е налазена, на малкия от комар например му се пръскат - от една стават 5-6 пъпки и го сърби много, може да има реакция към отровата на комарите.
Всъщност болестта на Дюринг се лекува точно с безглутенова диета, и има мехурчета по пъпките.

# 568
Най-накрая се наканих да направя целувки на Макси,а са толкова лесни...Станаха си супер,точно като купени,само че дозата на 1 белтък 6 с.л. захар не е добра,аз на 2 белтъка сложих 10 и пак станаха прекалено сладки,но той си ги яде.А ето една рецепта на Иван Звездев
1 белтък
120гр. захар (много ми се вижда)
120 гр.смлени бадеми
120 гр настърган шоколад
1ч.л. канела
Като ходихме сега последно във Варна,в Здраве за вас жената каза,че целиаци си купували чист,черен шоколад на Нестле,струваше 1.90 само,но аз не взех и сега съжалявам,че става и за украса и за тези целувки,но аз реших че щом е черен ще горчи и на дребният няма да му хареса,но пък той е най-полезен,пък и малко че горчи може и да не му пречи  Laughing.
Правех пица по какви ли не рецепти за блата,но красическият-вода,брашно и мая си е най-добре,и днес пицата ми стана невероятна.Тестото го правя в машината-2 1/2 ч.ч. вода,1 равна ч.л. захар,1 ч.л. сол,4 ч.ч. безглутеново брашно,1 пакетче мая,сложих и ксантан гума.Яйце не бива да се слага,а аз все слагах досега,мислех си че ще се чупи без него пицата,че ще е ронлива,но не е.С това тесто направих 2 пици,една голяма в тавата на печката и една по-малка,та да се наядем хубавичко на пица.

# 569
Здравейте, нас също ще ни приемат в болница за изследвание към какво точно сме алергични при Панталеева. Знаете ли защо ги държат децата толкова много време, каза 2-3 дена? Какво им правят? Не е ли само едно взимане на кръв? Кажете нещо успокоително, че вече ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт