Цьолиакия-тема 5

  • 53 251
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 199
Миленка,чудесно си се справила   bouquet ,само дето повечето рецепти не са мои ,а просто съм ги пробвала,но няма значение.Ще добавя и аз,но да оздравее малкия,да съм спокойна.

# 646
  • Мнения: 1 849
Ами, че те и "моите" не съм ги измислила аз  Simple Smile Всеки гледа отнякъде и пробва, а важното е кой ги е представил и направил и споделил  Hug

Оздравявайте бързо!  Peace

# 647
  • Мнения: 28
Момичета и ние сме болни с гнойна ангина и на антибиотик от снощи. Вие кое краве масло използвате.В магазина на http://www.balevbio.bg/ маже да намерите много безглутенови продукти аз помолих да направят запитване за сладоледите те са Италиански има и соеви до фирмата с официално писмо и вчера момичето ми се обади и каза ,че са получили отговор от фирмата - сладоледите са безглутен. Помолих я да ми изпратят тяхното запитване и отговора на моя имейл и тогава ще Ви го пусна.

# 648
  • Мнения: 1 849
Аз използвам едно немско, с крави или някакво друго, но да е вносно и с висока масленост, над 80%. Днес взех и на Бор-чвор, че ми го похвалиха, но не съм го пробвала на малкия, иначе на вкус си е като истинско.

Арсова, близнаците тръгнаха ли на градина?
И какво си взимала от Балев, аз гледах уж вътре, като бяхме до Карфур, но набързо нищо не ми грабна окото  Wink

# 649
  • Мнения: 199
Аз вземах на Мегле маслото,хубаво е,и веднъж на Верея взех,и то не е лошо,но вече си го правя и не купувам.

# 650
  • Мнения: 144
Вие кое краве масло използвате? В магазина на http://www.balevbio.bg/ маже да намерите много безглутенови продукти аз помолих да направят запитване за сладоледите те са Италиански има и соеви до фирмата с официално писмо и вчера момичето ми се обади и каза ,че са получили отговор от фирмата - сладоледите са безглутен. Помолих я да ми изпратят тяхното запитване и отговора на моя имейл и тогава ще Ви го пусна.
Аз използвам едно немско, с крави или някакво друго, но да е вносно и с висока масленост, над 80%. Днес взех и на Бор-чвор, че ми го похвалиха, но не съм го пробвала на малкия, иначе на вкус си е като истинско.
Момичета толкава сте упорити в тези "изследвания" за добри и безглутенови продукти  Hug Тази информация за "тествани" и одобрени тук в темата продукти е много полезна за всички нас, особено за тези дето сега започваме по този безглутенов път.
M_Nik толкова труд си хвърлила от снощи досега по новата тема     bouquet  bouquet  bouquet За няма и ден и в темата се събраха много интересни и разнообразни рецепти,  колкото не видях във всички други  линкове за събрана досега информация, която ми дадохте - сайтове, блогове и др. - взети заедно Simple Smile
Благодарим ти за тази така скоростна реализация на идеята   Hug  и също и на всички, които вече се включиха да помагат за попълването на новата тема  Hug  Ние "новите" за съжаление не можем да сме все още много полезни, защото ни липсва личен опит, а нали е желателно да са изпробвани идеите  Sad но по нататък ще насмогнем надявам се!
Не знам дали искането ми е прекалено и дали ще е възможно да се добавят там и списък на някои от добрите безглутенови продукти, одобрени от вас (често с личен тест). Вярно е, че ги има из 5-те теми, но се забравя кое къде е казано и е по-лесно, ако имаше и тази информация някъде синтезирано както става сега  с рецептите - това и това краве масло е ОК, брашно еди кое си е ОК,  Данон  млеката не са ОК и тн - дали би могло и този опит да се добави там при рецептите? Или към място дето го има ако вече е дискутирано?
Praynig

# 651
  • Мнения: 472
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm10За идеята,за ентусиазма,изобщо страхотни сте Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
При първа възможност хващам някоя тема,която кажете за ушите и копвам рецептички Hug
Само пишете дкъде сте стигнали Praynig

# 652
  • Мнения: 1 849
Благодаря ви, момичета, че подхванахте идеята!   bouquet Ще е от полза за всички нас!
Биси и Гери, благодаря и за снимките, че бяхме без снимков материал досега.
Дари, аз минах само 4-та и 5-та тема, а и разни други си писах от мене, така че като се започне от 1 до 3-та тема.
Добре е да се поглежда, да не се дублират рецептите.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 23:19 от M_Nik

# 653
  • Мнения: 168
Миленка  Hug
Аз писах рецепти от 1-3 тема ,но е много възможно да съм пропуснала тъй като рецептите съм ги събирала в самото начало и е възможно да съм си и избирала.Когато имам време ще ги преглеждам отново.Но наистина трябва да внимаваме  да не се дублират!

Ама така е много удобно, всичко събрано на едно място,при това изпробвани и успешни рецепти  Peace
На мен лично в началото /а и все още/ ми беше много трудно ,по няколко пъти прелиствах всички теми докато подбера и като се има в предвид, че малката ядеше по 10 пъти, ми беше невъзможно да стигна  до същността и все каши ядеше милата. Sad

# 654
  • Мнения: 144
Аз писах рецепти от 1-3 тема, но е много възможно да съм пропуснала тъй като рецептите съм ги събирала в самото начало и е възможно да съм си и избирала.Когато имам време ще ги преглеждам отново.Но наистина трябва да внимаваме  да не се дублират!
Ама така е много удобно, всичко събрано на едно място,при това изпробвани и успешни рецепти ...На мен лично в началото /а и все още/ ми беше много трудно ,по няколко пъти прелиствах всички теми докато подбера...
 Останали ли са тема (1, 2 и 3 които не са прегледани) или от друг източник - ако има нужда мога да се включа в добавянето на още рецепти? Само ми кажете откъде да не се дублираме?

  И обръщам се към вас, като най-опитни в безглутеновия режим с един въпрос, повдигнат в друга тема: майките с Хашимото и други заболявания, които искат да приложат безглутеновия режим за подобрение (лечение) или просто за прочистване, дали трябва да спазват диетата на молекулно ниво (като неползването на едни и същи прибори за глутенови и неглутенови храни и др). Има ли някой мнение дали това е необходимо и при тях както е при децата целиаци със 100%  глутенова непоносимост  newsm78

# 655
  • Мнения: 186
Здравейте милички!!!Искам пак да питам за кашкавала и сиренето.Видях в началото на темичката че е било отправено запитване за някои видове кашкавал и сирене.Има ли някои дечица които са ги консумирали и изследванията са били отрицателни?Защото при нас в Търговище има Пършевица,Елена и ако стават ще ми бъде лесно да ги намирам.Разбира ще давам в минимални количества и ще следя за реакция.Между другото пробвах хлебчето на Рози за фурна-стана чудесно!!!Също и лесната пица,която само се разбърква с вилица -без да се меси-еее голяма радост беше ви казвам!!!Малката не беше хапвала от месец и половина,беше като подивяла,щом видя тавата и започна да вика "ДААА,да......искам..искам" и излапа цяло огромно парче за няколко минути!Беше много мила гледка!Още веднъж огромни благодарности на Миленка,Рози ,Бистра,Мариета и всички които са се включили с нещо-благодаря!!!Георгиева ни изпраща за тестове за алергии в Надежда -гр.Варна,или при Мустаков -гр.София.Ако някой от вас е правил такива тестове нека да сподели мнение или да ме насочи ,че цената им е доста солена-180 лв!?!Има надежда при нас да е някаква алергия към нещо а не точно цьолиакия,но това са само предположения.Пробвахме соевото мляко на Промавел -ванилия,и нямаше промяна в акото,също и оризово мляко.Малката много се зарадва на млякото с вкус на ванилия!

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 22:24 от poxy 80

# 656
  • Мнения: 239
Аз съм давала от сиренето на "Пършевица", всеки ден  . Тестът  ЕМА  беше отрицателен. От няколко седмици обаче не го намирам и вземам "Елена."Имайки впредвид, че давам всеки ден, ако има глутен би трябвало да се натрупа досега и да даде реакция. Реакция не е имала засега. Ноември ще правим изследвания.
Краве масло вземам Президент и на Вълчев.

# 657
  • Мнения: 186
gerganavd много ти благодаря за бързия отговор!Вчера купих едно парче кашкавал Пършевица но не посмях да дам преди да ви питам-за всеки случай.Като за начало ще пробвам във някакви соленки примерно или солен кекс,пък по-нататък ще видим.Малко ме страх но пък щом Доц. Георгиева каза че може в малки количества,ще пробваме. Peace

# 658
  • Мнения: 199
Пършевица на пита  нещо са го спрели,и аз не го намирам.В последно време вземам Родопчанка,хубав е,но не съм се обаждала да питам,цената му е около 12 лв.,трябва да е чист  Rolling Eyes.

# 659
  • Мнения: 144
А кои марки  "мая за хляб", "соев сос" , "червен пипер" са изпитано безглутенови и без вредни добавки и къде ги намирате?
Чудя се и за обикновените захар и сол - трябва ли и те да се купуват от специални марки - тоест възможно ли е да има и нежелателни примеси и в тях?

Общи условия

Активация на акаунт