СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 21, втори дубъл

• 27 910
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Имам един малко тъп въпрос, ама нещо не се ориентирам сама. Как измервате колко е количеството каша което давате? Аз до днес давах само по до половин малко пюре, а днес и дадох и малко каша с плодово пюре, ама се чудя колко и как да меря количеството  newsm78
Аз още нищо не измервам, ама ще издам една хитринка, която научих от Цвета Mr. Green Тя разтваря кашата в чашките на Авент, дето са за съхранение на кърма, те нали са разграфени по мл. Мисля и аз така да процедирам - ще отсипвам пюре от бурканчето в чашката, а за кашата сипваш примерно 40 мл вода и добавяш сухото вещество.

# 646
Покахонтас  Hug  дано малката красавица се оправи бързичко  Praynig
Аз давам на око. Преди ядеше много малко едвам 50-60гр. и си доцокваше 3-5мин. Напоследък и повечко яде към 100гр. може и повече и пак си доцоква по толкова. Някак си е прояла повече. И се нагаждам.Нор азлично. Някой път първо давам да суче и после пюре и тя като се наяде спира самичка да иска...някой път обратното

# 647
Честит Рожден Ден на Бебешондел и съпруг! Да са живи и здрави и дълги години да се обичат!  bouquet  bouquet  bouquet
Покахонтас: бързо да се излекувате Praynig Hug Hug Hug

Благодаря на всички за похвалите, започвам да се амбицирам  да прозивеждам количества, пък ще видим какво ще стане Party

Мойто диване, май се понаучи вече да гълта, започна да изяжда по половинка малко пюре, което си е голямо постижение Laughing Както Надина ми каза, 3-та седмица да очаквам развитие, така и стана Joy
Каша слагам по 1 суп. лъж. и добавям вода докато се сгъсти както искам и то изворна вода, затоплена в каната. Прибавям и пюре вътре, това през ден-два. Пюрета затоплям леко, само ако са били в хладилника, иначе със стайна температура давам. Пък и да не свиква, като започнем да се храним вън, къде ще го топля Wink

Елеста: че не е висок хубаво, ама на Лора е 109, на Зоя е бил 106, педи каза само малко е нискък и толкова, никакви месища не ми е препоръчвала да мятатме. То тепърва схвана как се гълта, поне след месец смятам да дам месо. Вашият си е доста добре според мен Peace За дробчета и коприва раничко ми се вижда. Rolling Eyes Пък и е нормално да са им такива стойностите на моите щерки, защото моя хемоглобин и двете бременности си беше нисичък, дори след 2-то раждане доста падна, та после месец пих желязо. Каквито запаси са си натрупали от мен, това е. Сега вече ще започват сами да си трупат Mr. Green

Бу къде ли забегна? newsm78

# 648
Добро утро !!!
Аиде на кафето

а после и на яйцата .

Аз вече направих 3 червени и намазах Алекс по бузките  Simple Smile!

Имам един малко тъп въпрос, ама нещо не се ориентирам сама. Как измервате колко е количеството каша което давате? Аз до днес давах само по до половин малко пюре, а днес и дадох и малко каша с плодово пюре, ама се чудя колко и как да меря количеството  newsm78
Аз още нищо не измервам, ама ще издам една хитринка, която научих от Цвета Mr. Green Тя разтваря кашата в чашките на Авент, дето са за съхранение на кърма, те нали са разграфени по мл. Мисля и аз така да процедирам - ще отсипвам пюре от бурканчето в чашката, а за кашата сипваш примерно 40 мл вода и добавяш сухото вещество.
И аз я правя в такава чаша, малко над половината правя. Вчера я напълних почти, но той не си изяде цялото. На око я праввя.
Пюретата и аз не затоплям, изваждам го по това време от хладилника и до 13 ч. то се е постоплило.

Хубав ден  Hug !

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 07:54 от ivilda

# 649
Покахонтас, да оздравява бързо мъничката  Hug
Цвета,здрасти  Hug
Аз яйцата ще ги боядисвам в събота.
Вчера направих "пробно" козунак - 1-я , като сипах половин литър мляко,вместо 125мл, стана на сладък хляб  Crazy, но пък 2-я стана чуден   chef

# 650
  • София
Добро утро Simple Smile И аз мисля да боядисвам яйцата в събота, че тогава мъжът ми ще си е вкъщи и ще може да забавлява Никола.
Ох още не съм му пуснала изследванията дето са след 6-тия месец, ще ми изтече направлението докато се натуткам ooooh!

# 651
  • София; Дружбето
Аз съм наспана  Mr. Green Габи откърти и спа цяла нощ без да се буди, се така да е Whistling Мисля в 10 да изчезвам да го проветрявам, а на обяд да се приберем и пак да пробутвам тиквата. Ако не я хареса утре ще предложас направо морков, хич няма да му се моля. Ако си мисли, че ще кара само на каша не е познал  Crossing Arms
Аз също ще боядисвам в събота като гледам, защото мама ще докара домашни яйца след обяд, а бате държи и той да се цапа

# 652
атракция,пробвай на Тандури козунака,доволна ша останеш Mr. Greenайде аз го захващам smile3508

# 653
И тук да се оплача:
За пръв и последен път купувам бели яйца от метро. Де що яйце имаше в тенджерата- всичко се напука!
Май в събота ще повтарям упражнението! Sad

# 654
те в готварския писаха за тез белите-от 2 варени,3 счупени hahaha

# 655
  • София
Добро утро мацки!
Аз пък днес ще боядисвам яйцата, защото майка ще дойде да гледа децата....За белите яйца доста се чудих и аз, но ми се видяха много тънки черупките и не купих...А вчера бате донесе от някъде домашни, аз също купих и сега сме с 60 яйца ooooh! Струва ми се, че бате ще яде омлети поне няколко дни... hahaha
Днес дадох на Ангел елда с круша...много му се услади...и не минахме с едната лъжичка, на направо си опука около 40 грама. Надявам се да няма някаква реакция...
*Elesta* мисля, че педката малко преувеличава и 113 хемоглобин не е за притеснение... Peace Сополите бързо да минават  Naughty
pocahontas80 бързо да оздравява бебката и тръгвате към в къщи, при мама  Hug

# 656
Здравейте! Влизам да ви нагледам, че от утре сме на Монтана и там няма да имам възможност. Днес ще събирам багажи, то за 10 дни с две деца си е направо преселение  ooooh!
Бяхме на консултация оня ден, наддал е 200 г за месеца (което е супер, щото той покрай АБ няколко дни хич не ядеше и ме беше страх, че ше спадне на тегло) и 2 см - резултат - 8200/70. Дадохме урина и го боцнаха, днес ще се обаждам да питам за резултатите. Мернах, че обсъждате яденето - и ние не сме много напред с обедното пюре. Изредих де що има марки, повече от половин бурканче не ще. Почва да върти главата и да плюе. После си дояжда с малко АМ. Иначе кашата му е любима (засега - само бананова съм дала) - вчера изяде 200 мл  Rolling Eyes И аз така меря - в чашките на Авент, супер удобно е  Wink мислех си, чекато го захраня ще поема повече храна през деня и нощем няма да иска... еми, грешно съм си мислела... продължава да се буди нощем и да иска ядене. Водичката минава до към 3 часа, после пуска сирената и няма спиране, докато не усети мляко  #Crazy
А за яйцата знам един трик - слагаш на дъното на тевджерката кърпа и във водата - 1-2 лъжици оцет. Така не се чупят. Ние ще боядисваме в събота, че днес няма как. Пък и Невена винаги дейно участва... в мазането  Joy
Аз да ви кажа - сестра ми си дойде от Италия, съвсем изненадващо, цъфна в неделя насред Хепи, докато се черпехме за Цветница. Направо удар щях да получа, разревах се от щастие... Днес я чакам да дойде следобед, че беше в Перник да си оправя здравни вноски и прочие. И на Монтана ще дойде и ще изкараме празника заедно. Толкова ми е кеф, последно си беше тук септември за раждането и РД на Невена...
Нещо много хаотично пиша, но така е, сега си мисля дали няма да зцабравя нещо важно, как да подредя така, че нещата да земат най-малко място... че и креват ще носим, и количка... добре, че ни е голям багажника...
Сигурно няма да успея да се включа пак, затова ви пожелавам страхотен празник и много веселие!
 Hug

# 657
  • София; Дружбето
Превели са майчинството Mr. Green И не, не е първоаприлска шега Laughing

# 658
Привет!
Добре завърнали се у дома на Никола и Габи!

Аз само влизам да се опалча, че за 2 седмици сме доникъде със захранването - не ще това дете и това е.  Картоф не иска, морков тоже...но когато-тогава, само цапам съдовете.
Иначе по цял ден сме на разходка, хванали сме тен и двете.
Яйца ще боядисваме с баткото като го взема от градината днеска.
С козунаци и кифлички няма да се занимавам тази година. Whistling

# 659
Превели са майчинството Mr. Green И не, не е първоаприлска шега Laughing
\

Ох това чаках да чуя тия дни и само ако е първоаприлска шега виртуално ще ти откъсна ушите  Hug а ти ще си доволна щот си ме метнала  Laughing

Със захранването сме без проблеми, даже вчера дадох суров домат и пощуря от кеф...
\ние пък на 5ти ще се кръщаваме и се надявам на хубаво време, че детенце с каква рокля сме го окомплектовали  Mr. Green Mr. Green горкото ще ми се сърди след време като гледа снимки.....

Имаме напредък с проходилката вече ходим напред и е супер доволна, че може да се придвижва и да си пипондри всичко което докопа.... Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт