Готвите ли български манджи?

  • 76 237
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 616
Да се похваля днес ходихме до някакво емигрантско магазинче  Mr. Green Не е в нашия град но ни беше напът след едно гости...Взехме хърватска лютеница, имаше и българска ама беше супер тъмно червена и нещо не ми хареса, и бучка сирене, Made in Bulgaria  Party Чушките гледах гледах, всичките бяха с оцет консервираните....а имаше и семки, от малките черните....въобщееее, детска радост,,даже мъжо се засмя, вика все едно сме в кварталния магазин в БГ.
А, продаваха и разни неща които не очаквах да видя, като валидол примерно...

Утре ще има баничка, а след това и питка за лютеничката Heart Eyes

С останалото сирене ако ми дойде музата д а пека чушки ще са по рецептата на Блонди!

# 196
  • Мнения: 407
Блонди, виждам, че съм поканила най-точния човек в кухнята си!  Mr. Green Hug Вервай, ще те оставим да се вихриш на воля. Мен само от картинките ми потекоха лиги  Whistling

# 197
  • Мнения: 64
Да се похваля днес ходихме до някакво емигрантско магазинче  Mr. Green Не е в нашия град но ни беше напът след едно гости...Взехме хърватска лютеница, имаше и българска ама беше супер тъмно червена и нещо не ми хареса, и бучка сирене, Made in Bulgaria  Party Чушките гледах гледах, всичките бяха с оцет консервираните....а имаше и семки, от малките черните....въобщееее, детска радост,,даже мъжо се засмя, вика все едно сме в кварталния магазин в БГ.
А, продаваха и разни неща които не очаквах да видя, като валидол примерно...

Утре ще има баничка, а след това и питка за лютеничката Heart Eyes

С останалото сирене ако ми дойде музата д а пека чушки ще са по рецептата на Блонди!

Ти в САЩ ли се намираш? Щото ако си, в ХОул Фуудс маркета продават българско сирене, по 6 долара четвърт кило.

# 198
  • Мнения: 341
И тука има българско сирене 5 евро за 400 гр.  #2gunfire, ама е хубавоо, гръцката фета нищо не чини пред него и малкия му налита много, та затуй заделяме само за българско сирене.
Блонди, благодаря за линка, супер е!
Аз си имам на печката един електрически котлон и там си пека чушките без проблем, а зълва ми има скаричка на двора, та там винаги връткаме тиквички на скара, супер са.
Винаги когато готвя такава специфично българска манджа или пък пека чушки, мъжа ми казва, че миришело като в България.

# 199
  • Мнения: 9 988
де да имах обикновен котлон, пък те все газови...
българско сирене тук има. Правят го в близък град, не е зле, 12-13 лв килото. В индийскя магазин пък продават фреш българско сирене, което за нищо не става. ние купуваме турско Pinar - доближава се най-много до представите ми хубаво бг сирене. такъв кашкавал като от детските ми спомени пък се внася от Унгария, та така - ядем турско сирене, унгарски кашкавал и мармалад от фурми, произведен в България  Rolling Eyes

# 200
  • Мнения: 27 523
И аз тук попаднах на газови, но си взех едно отделно котлонче, преносимо, само за чушките и патладжаните  Simple Smile

Тук в турските магазини взимаме обикновено от тяхното сирене. Нашето БГ, в зелено-белите кутии, не знам защо, но има огромна разлика между продълговатата кутия, което не е кой знае какво; и четвъртитата, което е супер, но по-рядко се намира.

Тити, взех си вчера три авокади, твърди като камък  Laughing и 3 зрели банана. Ако не би беше свършило фолиото, досега да съм ги увила  hahaha Като купя ще пробвам, мъжът ми каза, че ако не сработи, ще дойдеш ти да ги ядеш  Joy Heart Eyes

# 201
  • Мнения: 9 988
ама бананите ти ще изгният, докато купиш фолио и ги увиеш за една нощ, да знаеш Simple Smile аз взимам незрели банани  Embarassed

# 202
  • Мнения: 27 523
Гъска  Twisted Evil Днес ще взема и фолио, и незрели банани  Crossing Arms
 Heart Eyes

# 203
  • Мнения: 5 462
де да имах обикновен котлон, пък те все газови...
българско сирене тук има. Правят го в близък град, не е зле, 12-13 лв килото. В индийскя магазин пък продават фреш българско сирене, което за нищо не става. ние купуваме турско Pinar - доближава се най-много до представите ми хубаво бг сирене. такъв кашкавал като от детските ми спомени пък се внася от Унгария, та така - ядем турско сирене, унгарски кашкавал и мармалад от фурми, произведен в България  Rolling Eyes
Е не става ли и на газов котлон ??Ако се сложи една ламарина отгоре ??Става също и във фурна , също и в микровълнова. ...

# 204
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Тити, и ние сме на газов котлон, чушки на него могат да се пекат (евентуално) - ние слагаме или чугунена скара или едно приспособление - метална плоскост на дупки (не знам как се казва Confused). Но във фурна е по-лесно.

# 205
  • Мнения: 15 864
Mentha, аджиката е типична за Кавказките страни и в оригинал е лютичко пастообразно нещо, което се ползва като гарнитура на месо, но аз си го ям към зеленчуци. Има различни по лютивина аджики, също така и от зелени чушки. Тази на Дерони не съм опитвала, но си спомням как помъкнах от Русия към БГ оригинална аджика заради супер вкуса и  Grinning

(по-нелютите варианти са чудесен заместител на домашна лютеница, особено ако се абстрахираш от факта, че вкуса не е точно на лютеница)

http://www.good-cook.ru/visitor/kons/kons_003.shtml

# 206
  • Мнения: 9 988
е аз за фурната си казах, че не ми се получават, опичат се, но трудно се маха люспата после. А в микровълнова не знам как ще опека чушка, може би ще я задуша или сваря  Rolling Eyes
да разстеля ламарини по печката още не съм пораснала Simple Smile по-скоро да си донеса чушкопек от Бг, ако не тежи много и ако реша да произвеждам промишлени количества печени чушки Simple Smile

# 207
  • Мнения: 616
 Xfinity мерси за съвета, в САЩ съм, само че нямаме Whole Foods в нашия град... Cry

А чушки на барбекюто не стават ли пак...? newsm78

# 208
# 209
  • Мнения: 616

хитър трик! аз не че разбирам езика, ама гледам картинките... Mr. Green
мерси!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт