Готвите ли български манджи?

  • 76 230
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 64
Имам късмет, че мъжът ми го обича много и даже той прави мешуи на партита.

Какво е "мешуи" Невена?

# 181
  • Paris, France
  • Мнения: 17 536
Мешуи е мароканското агне на чеверме.

# 182
  • Мнения: 481
Ммм, патладжани... 

 Блонди, Ljoli, някой друг, а има ли някакъв трик, при който патладжаните не попиват много мазнина, ако се пържат (за изцеждане на хартия знам)?

По тази причина аз ги правя на барбекюто,така пека и тиквички и шайби лук и гъби.
Патладжана и тиквичката режа не на кръгчета ,а на дължина.
Само така приготвени ги обичам.

# 183
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Кой питаше за червените чушки от буркан в щатите  newsm78 Ние си ги копувахме обикновенно от гръцките магазини, има ги в по големи или по малки разфасовки, само със сол, никакъв оцет и ставаха страшни за паниране или за салата, за каквото и да е... Веднъж реших да си купя от тези в едни големи теникии, май бяха 3 кг. тенекията, супер чушки бяха, но нали само аз ги ям, май си отгърмяха цели 4 месеца в хладилника  Whistling Стрещали сме ги и в World Market, но тази верига миналата година по едно време четох някъде, докато бях там, беше в началото на лятото, че са файлвали бакрупси. Ако още ги има, там в техните магазини има такива чушки  Peace Ако имате руски/украйнски/латвийски/естонски и други такива  магазини може и там да погледнете.

# 184
  • Мнения: 27 523
Блонди, Ljoli, някой друг, а има ли някакъв трик, при който патладжаните не попиват много мазнина, ако се пържат (за изцеждане на хартия знам)?

Ами аз поради тази причина ги пека във фурната. И тях, и тиквичките.

Тиквичките редя така, с малко мазнина ан дъното, но се налага (поне за моята фурна) да ги обърна.



Патладжаните пека по този начин в случая за мини патладжанените пици, но става след това за всяко друго нещо.  Peace



Тук продават и замразени, нарязани по дължина и на скарата, както писаха момичетата. Но на моята електрическа залепват, стават само на плочата на раклета, но отнема ужасно много време, затова - във фурната  Simple Smile

# 185
  • Мнения: 9 052
и аз е пържа, а пека тиквичките и патладжаните на резенчета във фурната. патладжаните не ги приготвям с копър, а по - скоро с лук и домати

# 186
  • Мнения: 1 526
О, Блонди тези патладжанени пици ще бъдат пробвани, изглеждат супер  Peace!

 Chrisimommy, ето лесни чушки бюрек:
Не знам, защо линка ми се променя при публикуване и вместо името на сайта пише спам  Thinking.
Напиши в Гугъл "мързеливи чушки бюрек" и излизат  Peace

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 21:02 от Tali Dan

# 187
  • Мнения: 945
Лятно време децата не сядат на масата няма ли таратор или шопска салата (като се има впредвид, че лятото тук е 9-10 месеца)..
[/
quote]

Боже,направо ти завидях! smile3521Как обичам лятото!

# 188
  • Мнения: 27 523
Chrisimommy, ето лесни чушки бюрек:
Не знам, защо линка ми се променя при публикуване и вместо името на сайта пише спам  Thinking.
Напиши в Гугъл "мързеливи чушки бюрек" и излизат  Peace

И такива имам в листата  Embarassed Laughing

Печени чушки-бюрек  Blush

# 189
  • Мнения: 1 526
Страшна си Блонди  Hug! Точно това имах предвид  Peace!

# 190
  • UK
  • Мнения: 2 240
Точно такива мързеливи чушки-бюрек ми прави майка ми винаги като се прибера вкъщи, стават за 5 минути и са адски вкусни!

Да се оплача- бях купила грешни листи и вместо такива за баница беше бутер тесто, но станаха бутер банички- все пак не бяха лоши, особено прокарани с айрян made in Turkey.

# 191
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Тц, не съм в САЩ.
На моите буркани пише че са made in Bulgaria  Grinning. Тези на които си попадала явно са мариновани, търси просто печени и стерилизирани   Peace.

От къде ги намираш? Аз попадам само на такива с оцет, вкусни са ми за салата (слагам ги и в шопската), но за лютеница няма да станат  Confused

Ако имам вдъхновение, пека чушки във фурната. Но камбести чушки, не намирам прави като българските. А за сухи чушки човек убивам, даже пълних едни дребнички с боб и зеле, взеха ми здравето... но нали знаете лафа "цаца, ама риба" - е, и аз бях така - малки, но прави, тънки, сухи - стават за пълнене  Mr. Green

# 192
  • Мнения: 64
Тц, не съм в САЩ.
На моите буркани пише че са made in Bulgaria  Grinning. Тези на които си попадала явно са мариновани, търси просто печени и стерилизирани   Peace.

От къде ги намираш? Аз попадам само на такива с оцет, вкусни са ми за салата (слагам ги и в шопската), но за лютеница няма да станат  Confused

Ако имам вдъхновение, пека чушки във фурната. Но камбести чушки, не намирам прави като българските. А за сухи чушки човек убивам, даже пълних едни дребнички с боб и зеле, взеха ми здравето... но нали знаете лафа "цаца, ама риба" - е, и аз бях така - малки, но прави, тънки, сухи - стават за пълнене  Mr. Green


АЗ така се излъгах и купих сушени. И после ооо гадна изненада - трябваше да обикалям двора, лютиииии мексикански чушки. F!

# 193
  • Мнения: 1 526
Мента, как къде- руските магазини, те нали са си свикнали с български консерви и си ги внасят  Grinning. От време на време вкарват и някоя партида  в "Хаци хинам", но в руските (в азор та`асия Холон) почти винаги има.

# 194
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Аз взимам краставички и даже туршии българско производство от руските магазини, но на чушки не съм попадала  Sad
Трябва явно да се разровя по-щателно из щандовете...

Сетих се, че пак от същите магазини съм купила Аджики на Дерони. Това нещо как се яде? Аз го взех, въодушевена, че попадам на български продукт, а идея си нямам как се консумира  Blush

Общи условия

Активация на акаунт