Готвите ли български манджи?

• 75 992
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 900
  • ENGLAND
Дидитка и аз съм с газова фурна, пека 15 мин. на най-силно и 15 мин. на средна степен, става супер коричка.

Какво ще рече най-силно и средна степен? Нашата е с дигитален дисплей и трябва да въведа точна температура...  Embarassed
Моята е на степени, от 1 до 9, 9 е най-силното- 240 градуса, 15 мин. След това намалям на 4-5 степен, 150-170 градуса, пак 15 мин.

# 901
Мерси за съветите, момичета! Ще пробвам пак и пак, докато стане  Grinning

# 902
Някоя от вас да е правила саздърма?
Аз искам да си направя,лесно било,разгледах много рецепти из нета,но не се спрях на нито една.Има ли някоя девойка тук,която да е приготвяла тая саздърма? Hug

„Ние производителите на саздърма и бахур няма да оста-йм културата, ...и бахура, защото ний обичаме и културата....и бахура ! И операта, и театъра ...и бахура!“

# 903
Аз правих преди и май беше по рецепта на Блонди
Много лесно и вкусно Peace

# 904
 ooooh!Да,благодаря.Как забравих да проверя на Блонди в рецептите,уж се уча по тях.. Crazy

# 905
Ние сме на приливи и отливи - обикновено мъжа ми пощръклява по таратор лятото, може да живее на него  Grinning През останалото време се редуваме: баничка, супички, мусакичка, кюфтенца... по Коледа е сложно с руската салата (май не е баш българско, ама) - чака се наравно със самата Коледа   chef

# 906
Момичета, вижте това - рецептата е от готварският форум на бг-мама Peace

http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html

# 907
 Wink съзрях го аз още днес...даже писах ЛС на авторката да я питам не става ли сухо...4е така поне ми изглежда...както пе4еното месо Rolling Eyes
А шунката нали е малко водниста...аз така я искам Peace

# 908
И моето творение в тигана става нещо подобно. Аз го компилирах от много рецепти за шунки и corned pork от разни сайтове. Сигурно с варене става още по-добро.

# 909
  • забравих си мисълта...

Izma, при нас съм виждала в магазините подобна шунка и на вкус е добра. Но няма този типичен български вкус на нашите подправки.

# 910
  • DE
Домашно приготвена шунка ! 

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,234.0.html

Поне начина на правене и крайния резултат наподобяват така наречената "мокра шунка".

# 911
matze, това изглежда много добре и не е трудно за приготвяне Peace
Определено ще опитам нещо различно от пастърмата Wink
Ти правила ли си я тази рецепта, сподели Grinning

# 912
  • DE
Не Izma, не съм правила. Имам само като рецепта и желание Mr. Green

# 913
Имам молба към мамите в САЩ Hug Hug. Тук съм за няколко месеца и се налага да представя българска национална кухня пред чужденци от цял свят. Има ли жива мая в САЩ и в кои магазини от по-известните вериги мога да я намеря, а ако има и снимка ще съм ви безкрайно благодарна? Ако има само суха мая, какво количество от нея е равностойно на кубче жива мая? С кое сирене правите баниците - Котидж или с фета (няма да имам време да пазарувам от Малинчо, а гръцки и турски магазини нямам наблизо)? И чубрицата има ли друг еквивалент, освен Savory (не че и нея мога да намеря ooooh!)?
Незнам дали има значение, но съм в Newport, RI.

# 914
__EtnA__ , жива мая аз лично не съм намерила досега тук, но и със сухата получавам същите резултати. Замествам с 1 ч.л.  Сухата се продава във всеки по-голям хранителен магазин, във секцията с брашно и захар
изглежда долу горе така:

За сиренето, с фета ще е по-добре отколкото с котидж, разгледай различните видове и избери по-малко миризлива. Най-близкото до наше сирене, което съм намирала е фета от местен кооп магазин, продава си се в саламурата.
Самър сейвъри е по-точния еквивален на нашата чубрица. АКо не можеш да я намериш в обикновен магаизн, може би провери ако имате Хол фуудс наоколо или друг магазин от този тип, обикновено имат голям  набор от насипни подправки. И за сиренето сигурно ще ти е по-вероятно да намериш подходящо там.
Колко време имаш всъщност? До мен Малинчо доставят бързо макс 4 дни.

П.п. Нали помните оная пастърма дето я забравих в солта? И дето после я сложих във вода, да се изкисне? Е, та, и във водата я забравих Joy замина в компоста...явно не ставам за такива дългосрочни проекти Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт