Готвите ли български манджи?

• 76 173
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 45
Oooo,гювеееч.... Heart Eyes липсва ми...

# 46
Вие реки нЕмате ли си, ние си берем коприва, пресничка, чистичка. Едва чакам да се покаже и си набирам, като онази от приказката с лебедите. За коприва не питам, готвя щото много я обичам, но само прясна, опитах да я суша и сушена да готвя, но е много гадна.

Лелеее,направо ти завидях! tantrumЖивеем по средата на един огромен град и жива река не съм виждала.
А с приказката за лебедите ме върна години назад.Когато децата ми бяха малки,майка ми им четеше тази приказка и всеки път плачеше когато Елиза хвърляше копривените ризи върху братята си.Хлапетата усетиха колко е лесна баба им,и когато отивахме на гости я караха да им чете само тази приказка.Беше голям майтап,докато баба им се усети какво става! newsm62

# 47
Сега дебна за коприва,че големия ми син мрънка за такава супа.Ама незнам дали въобще има такова животно тук и как се казва на английски. newsm78
Коприва на англ. е Nettle (stinging). Не зн. дали я има в Канада и къде, но ако имате магазини за органични продукти само, може да я има там, обикновенно около чайовете е  Peace Суха разбира се  Tired

Благодарско за английското име! PeaceНе съм се сетила да търся там,но ще проверя.

# 48
Бейби, като нищо ще ти взема гювечетата, ако си наблизо, да знаеш  Laughing Но съм предвидила напролет да оставя място в багажа за 3-4, все не остава място за тях, но другия път съм решена да ги взема, че ми се е прияло, та две не виждам  Crossing Arms
Аз искам малки по 1 порция, за да правя на гостите и да им сервирам по едно гювече на човек, а не да бъркат от едно голямо да си сипват  Grinning

# 49
Това с брането на коприва по принцип е добра идея, но много зависи къде живееш. Ние сме точно до реката, но в голям град, и не бих яла нещо набрано около тая река  Sick Уж са я чистили, но рибата в нея не става за ядене, така че не бих рискувала. Но може пък да си посадя коприва в някоя саксийка  Peace

Baby*
, що бе ние си имаме кокичета навсякъде в Бостън  Grinning Няколко даже оня ден ми цъфнаха в двора.

Izma, мерси за идеята за китайския магазин. Не се бях сетила там да търся, а от много време търся пресен чесън. Всъщност то дойде време да си засадя вече. Много бързо става - буташ скилидката в пръстта, и за няма време си пораства прясно чесънче. Може и в саксия.

# 50
  • Ispania
С удоволствие бих готвила бьлгарска храна ако можех,оба4е от мен готва4ка няма да стане  Mr. Green,та готвя каквото видя като рецепта тук от форума Mr. Green.
Ако на Блонди ястията са БГ ,то зна4и и аз готвя бьлгарска храна Flutter.

Ина4е сега като 4ета за коприва и на мен ми се прияде Embarassed,но и аз като Дидитка не бих си набрала коприва от реката която имаме ooooh!.И нашата риба от там не се яде Joy,то защото е много 4иста реката hahaha.

Таратора обикновенно най/ве4е аз си го ям Laughing,нещо няма много кандидати за него,но пьк виж за единствената питка която сьм направила в живота си желаещи много имаше Laughing.Бьлгарски хляб казаха ,4е било Joy

# 51
уф...как ми се яде българско..
моя не обича нищо, намира българската кухня мазна, запържена, нездравословна,...даже и сиренето в шопската салата не било хубаво. Но и много австрийци също не харесват бг кухнята.
...затова готвя почти и само австрийски/немски ястия.
Една година отидох в БГ и казах, че ще правя виенски шницел, купих всичко от магазина, правя, ....но продуктите други и вкуса друг.  А тук като готвя нашенско замръзявам и слагам във фризера, като ми се дояде да има.
..коприва брах миналата пролет, но като започнах да я чистя на петото листо намерих втория кърлеж и торбата отиде директно в кофата.

# 52
Не знам точно кои са типично български манджи, но определено побългарявам всичко с чубрицата Joy

А и намирам достъчно пресни продукти, дори и пресен чесън... но като българската несладка майонеза, никъде няма. Общо взето това ми липсва. Rolling Eyes

# 53
Здравейте!От 6 месеца живея в чужбина,а от скоро следя и този форум.
Та ми е интересно да знам какво готвят българските мами навън. newsm78
Продължавате ли с българските манджи или залагате на местната кухня?  chef
Аз например вчера готвих свинско с бял боб(моите хора много го ядат) и май продължавам да си готвя както в България.

Под български манджи имам впредвид -мусака,сърмички,баница и др.

Моля,споделете!

Готвя, но вкусътт им не е същия. Продуктите са различни, затова. Simple Smile

# 54

У нас много се тачат българските манджи, мъжът ми харесва българската кухня и си изяжда всичко, което му се сложи на масата. Особено като сме в България - стана фен на пълнените пиперки с ориз, агнешките супички, агнешкото с ориз на фурна, дреболийки печени, панирани, гювечета, таратори, снежанки, баници, всичко се изяжда с удоволствие  Grinning

сега се сетих и ми се приядоха чушки бюрек  Wink
иначе миш-маша на баба или кьополу към боба, тиквички с чесън и кисело мляко , руска салата , доматено пюре с праз , зехтин и маслини  Wink
коприва берем вече 4 ти уикенд   Wink

# 55
Не искам да повярвам, че съществува човек, който няма да обича таратор (или "Снежанка")  ooooh! Laughing

Сетих се за онзи виц, дето учителката пита Манго какво са вечеряли снощи и той казал гордо: Таратор, но без краставици, защото нямахме кисело мляко.  bowuu

Ако на Блонди ястията са БГ ,то зна4и и аз готвя бьлгарска храна Flutter.

bouquet

# 56
  • Ispania
Днес посетих едих бг магазин и си купих кори за баница и сирене.Тоест/резултат вкьщи ще има бг баница утре за закуска(> Joy
4е за днес си купих готови бани4ки Mr. Green

# 57
Аз предимно българско си готвя. Оставила съм на мъж ми да се занимава с индийско и китайско. Най обичам като имаме гости да направя я кисело зеле със свинско, я гюведжета. Така хем всичко се омита хем всички са много щастливи а и ми е лесно Peace

# 58
Готвя само някой български яденета, като супа - пилешка, топчета, зеленчукова, със спанак, таратор.
От манджите правя само мусака и пълнени чушки с кайма. Правя и баница със сирене, тиквеник, солен кекс, ако те се броят за бг. манджи.
И не, че не готвя с удоволствие, но някой бг. манджи изобщо не предизвикват апетит у мен вече. Някак си с годините вкусовете ми се измениха.
И дори когато сме си в БГ ми се ядат неща на чийто вкус съм свикнала тук, но там вече всичко се намира и не е проблем да си купиш всякакви продукти.

# 59
  • The QC to be!!!
Baby*[/b], що бе ние си имаме кокичета навсякъде в Бостън  Grinning Няколко даже оня ден ми цъфнаха в двора.
Дидитка, ми за толкова години не се сещам да съм виждала там  Thinking Вие коприва там имате ли?
Тук в ирландето има бели минзухари, туй пък преди не бях виждала  Blush

Общи условия

Активация на акаунт