Готвите ли български манджи?

• 76 132
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Рим и обратно
От готвите ли бг манджи темата се превърна в обяснения на хранителните навици на италианците Stop
Всеки с вкусовете и порядките си, аз отивам да си правя овчарска салата Peace Laughing
Aбсолютно  hahaha Особено, като се има предвид, че хич не са ми пример за подражание италианските порядки за хранене, незнам какво толкова ги наблегнахме Mr. Green С тия обилни вечЕри в 21.00 е ясно защо непрекъснато обсъждат храносмилането си /след темата къде какво са яли, де Mr. Green/. Добре че поне за това убедих моя мъж, да закусва обилно и да вечеря оскъдно преди 8 вечер Rolling Eyes
Отивам и аз да спретвам салатата!

# 91
  • The QC to be!!!
Дидитка виж в Руски/Украйнски/Естонски магазин, няма начин там да не намериш типичните черни, тънко люспени слънчогледови семки както и тиквени  Peace
ся ше ми се скарат, че спамя темата  Blush

# 92

Aбсолютно  hahaha Особено, като се има предвид, че хич не са ми пример за подражание италианските порядки за хранене, незнам какво толкова ги наблегнахме Mr. Green

как да не са бе...  Rolling Eyes

# 93
Не искам да повярвам, че съществува човек, който няма да обича таратор (или "Снежанка")  ooooh! Laughing

Щастлива, моят приятел съществува и не харесва таратор  Joy Има обаче едно голямо НО - аз не го правя добре и това може да е причината. Още повече, че не обичам чесън и не слагам, а според много хора таратор без чесън не е таратор ...

Иначе аз готвя само български манджи вкъщи, като включвам понякога в менюто и малко италиано - пица и спагети  Twisted Evil
Научих наскоро обаче 1-2 финландски манджи, които са изключително лесни и когато ме мързи тях правя.

# 94

Aбсолютно  hahaha Особено, като се има предвид, че хич не са ми пример за подражание италианските порядки за хранене, незнам какво толкова ги наблегнахме Mr. Green

как да не са бе...  Rolling Eyes
И аз това се чудя ???Кое и какво неправилно ядат ?? Shocked newsm78

# 95
Забравих една българска манджа, която много обичам - имамбаялдъ Grinning.  
И баклава правя ( на Нова година), и баница ( с късмети). Правила съм и дроб сърма, и шкембе чорба.
Все бисери в националната ни кухня   Grinning
Таратор обожавам, но само аз си го ям.

Маркрит,да не разводняваме още, че и без това аз отклоних .. всеки с мнението си.
Ако някой се интересува повече, ще прочете например какво е средизмноморска диета ( към която се счита и ит. кухня) и ползите  от нея   Peace

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 21:54 от 10 c's

# 96
у нас колко много чесън се  употребява  Wink

# 97
Печени чушки и салатки с тях...ммммм. Само миризмата им е достатъчна да ме върне в детството ми, когато баба ги "жареше" на загасващия огън. Добре, че на датския пазар се появиха червените, "нашенските" чушки, а печенето се осъществява във фурната.
Децата ги научих да ядат макарони/юфка със захар на закуска и те шокират съучениците си като има кажат, че ядат "паста/спагети" със захар.

# 98
Хахах, мъжа ми много ми се смее като му поръчам семки, вика, ааа,bird food  Grinning Ама само от белите твърдите и аз намирам, и само по малко вземам като много ми се зачопли...ако са с някакъв добавен вкус, ранч или нещо такова, са малко по-лесни за ядене  Peace

# 99
Дидитка, мисля, че и сред тези раираните има различни разновидности  Peace Тукашните не са така корави, както ги описваш, и изглеждат така:

Твърди са тези, много даже  Rolling Eyes

# 100
Децата ги научих да ядат макарони/юфка със захар на закуска и те шокират съучениците си като има кажат, че ядат "паста/спагети" със захар.

Моят малкия яде макарони,спагети и всичко др.от вида,само със сирене и захар.Категорично отказва соса за спагети tantrum
(А аз правя не лоши сосове).

А в последно време преоткри попарата thumbsupВикам му-стига,вече си голям(на 13 е),ама все ме кара да му правя за закуска.
Я,кажете-вашите деца знаят ли що е то попара?

# 101
  • София - Рим и обратно

Я,кажете-вашите деца знаят ли що е то попара?

Знаят, знаят. Май само това яде за закуска малката. Всичко друго освен попара, бива изплюто на мига. Добре, че ме снабдяват със сирене.

# 102
Дидитка, мисля, че и сред тези раираните има различни разновидности  Peace Тукашните не са така корави, както ги описваш, и изглеждат така:

Твърди са тези, много даже  Rolling Eyes

Сега като се замисля, и в България съм виждала раирани, но на твърдост бяха като другите, просто шарени. Докато тукашните раирани са кораааавииии.... зъби чупят, затова не разбирам защо се предпочитат пред по-крехките.

# 103
абе щом говорим за храна няма лошо.

един пьт по новините казаха че средиземноморската диета е един от най-здравословните хранителни режими и сега направо ме застреляхте като ми разказвате за италианците. Може би те са имали предвид конкретни страни, а не целия район.

# 104
абе щом говорим за храна няма лошо.

един пьт по новините казаха че средиземноморската диета е един от най-здравословните хранителни режими и сега направо ме застреляхте като ми разказвате за италианците. Може би те са имали предвид конкретни страни, а не целия район.

Здравословна е, но при определен начин на живот. Както и българската кухня е здравословна, но ако кОпаш на къра цял живот  Wink Иначе и пълномасленото мляко е нездравословно, и тлъстото агнешко, и пърженото, ако седиш на компютъра по цял ден. По принцип българите се водят столетници, даже учени били ходили да търсят разковничето на балканите, но при днешния заседнал начин на живот храната, довела бабите ни до стотака, може да ни затрие на младини. Така че това със здравословните храни на различните култури трябва да се разглежда в контекст.

Общи условия

Активация на акаунт