Готвите ли български манджи?

• 76 107
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 540
Аз не правя запръжки! Иначе за аромата съм съгласна.

Днес ще имаме пълнени чушчици с кайма и ориз  chef

# 541
...Днес ще имаме пълнени чушчици с кайма и ориз  chef

Ох,  Joy аз пък ще правя пълнени чушища, от онези камби- великани, добре са ви познати, нали? Grinning И лозови сармички може да завия, ако смогна.
По темата- откакто сме тук не съм си променяла начина на готвене, кухнята ни е предимно българска. Но мъжът ми е българин- и това има значение. Е, някои продукти ми липсват, но в Бг магазините има почти всичко, ако ми потрябва нещо типично нашенско.

# 542
чак толкова вредно не е. Обичам запръжки в умерени количества - но никой от нас няма никакви проблеми със стомаха.

# 543
Те моите също са камби - великани, но толкова ги обичам, че си им казвам чушчици   Mr. Green Laughing

# 544
Срам, не срам, ще си призная - днес сгових за вечеря сърми с зелеви листа newsm26. Знам, че идва лято, ама като видях буркана с листата в магазина, не се сдържах. Mr. Green
Станаха чудни, даже хлапетата ги ометоха. А малкият ми син беше с едно приятелче от Тибет, ама и той си хапна newsm22
Беше ми много чудно дали ще ги яде, ама си хапна три сърмички, та и питаше за още.
Много съм доволна, сега е ред на лозовите листа  chef

# 545
Момичета,благодаря! Grinning

# 546
Правя запръжки, но зависи от вида на приготвяне - ако е боб в гърне не правя, също и ако са пълнени чушки със сурова смес. Иначе - да, правя, по-вкусно е  Blush

# 547
И аз си признавам,че си правя запръжка почти на всяка манджа,но това изглежда си е по навик,така съм виждала баба ми,майка ми,че правят и затова сигурно.То нали съм голямата готвачка аз.

# 548
Момичета, да не се отказахте от готвенето, отдавна никой нищо не е писал  newsm78

# 549
Момичета, да не се отказахте от готвенето, отдавна никой нищо не е писал  newsm78

лято е и ние сме на домати със сирене и череши Hug

# 550
Аз се заниmавах да правя сирене по Шопски вчера, аmа mалко го mодернизирах, не бях изкиснала достатъчно сирене, та добавих от тези mеките, дето едно вреmе иm викахmе френски и в тези на mъжа mи бутнах по една чуШка чорбаджийка.   chef
А запръжка правя единствено на боба...

# 551
Ние в това топлото караме на салати предимно....И не, шопска не правим,защото всички домати тук са отвратителни Tired пробвах всички еко, био, органик, 'от местен производител' - пластмаса....

О,да, правя и доста често пържени тиквички със чесново сосче от кисело мляко, най-любимата ми лятна манджа на всички времена Heart Eyes

# 552
  • The QC to be!!!
MissNellie а тиквичките пържиш ли ги? Дали биха били хубави с този сос, но вместо пържени, да са печени във фурната  newsm78 с олио разбира се  newsm78 И аз много ги обичам така. Баба все така ни ги правеше  Rolling Eyes но винаги ги е пържела. А на мен не ми се пържат  Blush

И ние преди  като живеехме на топло, все на салати, таратор, печени тиквички с чесън и меродия. Но тук в този студ  ooooh! май не ни се ядат много тези неща. Но виж супа леща редовно се готви у нас. Поне 2 пъти в месеца като сготвя и после за 2-3 дни има  Blush

# 553
Baby, виж в рецептите на Блонди, там много хубава рецепта за тиквички, които се пекат във фурна. После като си ги залееш със соса от мляко и чесън, стават чудни Laughing И аз не обичам да пържа, ама тиквичките ги ядем много и ги приготвям по този начин. Няма разлика от пържените Peace

# 554
Baby* Стават, защо да не стават....само че  ги реди в тавичка да не се застъпват, така  разстелени на дъното, пак може да капнеш малко зехтинче или нещо такова отгоре, и евентуалнод а ги обърнеш, макар че може и да не е нужно, те бързо се сготвят...то не знам и аз от какъв мазохизъм още се  занимавам да ги пържа  Laughing  супа леща много уважавам Wink все ще стане жега и при вас, с това глобално затопляне не ви ли удрят горещи вълни?

Общи условия

Активация на акаунт