Готвите ли български манджи?

  • 75 911
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 1 140
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
какво му е на израелския хумус по-различното от арабския?
Не знам, чакам да видим, хубаво е човек да опита от всичко и да реши кое на него му допада.
Не знам и аз дали и кое им е различното, защото не съм яла арабски. Всъщност яла съм в арабски ресторантчета тук, но по каква рецепта го правят те не знам.Тук се предлагат много видове готов хумус с повече тахан, с по- малко, с разни допълнения,  лимон, кедрови ядки, люти чушки...
Мента в момента е на екскурзия и затова се бави с нейната рецепта. Аз бих могла да ви преведа от нета, но не мога да гарантирам за качеството, тъй като аз купувам готов.

Както решиш, не смея да те помоля за превод, че тогава ще взема да опитам, а при мен нещата  са такива, че "...като умре коня от зоб да е!"Wink ще се получи. Казвам, го защото имам алергия към бобовите култури и нахута също не ме "обича", въпреки, че аз много го обичам, но ще видим. Уж алергията ми е съвсем слаба, уж на първо ниво, а днес от 2-3 лъжици леща, реакцията беше доста силна.

# 1 141
  • Мнения: 15 767
И аз на опашката за хумус-рецептата, с удоволствие ще опитам да го направя  Grinning

Онзи ден се заврях и в един от местните вериги супермаркети и докато си търсех кайма открих следното:
1. Шкембе (свинско и телешко)
2. Свински кожички (Pork skins)
3. Свински уши
4. Телешки бъбреци
5. Телешки сърца
6.Телешки езици
7. Австралийско козе (замразено)
8. Beef feet (говежди крака?!?)
9. Pork knuckles (свински джолан?!?)
10. Pork tails (свински опашки)
Снимах с телефона, защото знам, че ще има неверници Wink и накрая свряна срамежливо - моята свинска кайма...
Та щях да ви питам всъщност яде ли БГ народа свински опашки или не  Grinning

# 1 142
  • Мнения: 1 175
Онзи ден се заврях и в един от местните вериги супермаркети и докато си търсех кайма открих следното:
...

Къдееее???  Grinning

(опашки - яде разбира се, на супичка или с краката на пача  Peace)

# 1 143
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, едно време като деца, на такива като мен им казваха- "Не се обаждай като черна станция на бяло поле".  Joy Та да си дойда на думата. Много са вкусни всички тези неща, но и всички вие знаете, колко са вредни, особено вътрешностите. Може да се каже чист холестерол.  Sad Ако човек яде подобни неща, след това трябва да нацепи поне три кубика дърва, че да се преработи всичко това. Е, това с цепенето на дърва, къде на шега, къде на истина, но ... вие си знаете.

# 1 144
  • Мнения: 9 052
Не са полезни, но те не могат и непрестанно да се ядат, защото става гадно и на вкус . Веднъж или двапъти годишно няма проблем  Peace
Като стана въпрос за диетка с картофи - наскоро търсих рецепти за Kohlrubi и имаше една за нискокалори4ни фал8иви картофки  Hug

# 1 145
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аз само да напомня Wink, не че ще ги ядете целогодишно. А за диетата, за да не са само картофи, защото става прекалено скучно, а и за да не е нездравословно, може да се включат храни с отрицателни калории. По този начин човек може да си хапва и пак да не са много калориите които приема. Въпроса е да си състави меню, което да включва и тези храни.

# 1 146
  • Мнения: 1 175
jabata_dil е права. В днешно време това е деликатес, който я успееш да изнамериш и се наканиш да сготвиш няколко пъти годишно, я не. То всъщност и едно време са били деликатес - по Коледа свински и на пролет агнешки карантийки, и туй то. Това е съвсем допустимо.

# 1 147
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
jabata_dil е права. В днешно време това е деликатес, който я успееш да изнамериш и се наканиш да сготвиш няколко пъти годишно, я не. То всъщност и едно време са били деликатес - по Коледа свински и на пролет агнешки карантийки, и туй то. Това е съвсем допустимо.
Дидитка, аз затова дадох пример с цепене на дърва Wink.

# 1 148
  • Мнения: 15 767
D., тези чудеса ги снимах в Маркет Баскет (този в Съмървил)

А при италианците има картофени и тиквени листа за готвене  Mr. Green

# 1 149
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
D., тези чудеса ги снимах в Маркет Баскет (този в Съмървил)
А при италианците има картофени и тиквени листа за готвене  Mr. Green

Agent Provocateur, как се готвят тези листа?

# 1 150
  • Мнения: 1 101
Оо то и тук всякакви листа готвят Rolling Eyes

И по темата днес забърках поредната туршийка в тенжера за бърза консумация Peace

# 1 151
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Lozeva, а сега кажи кои листа какви са и какво се готви с тях Simple Smile, че така като ги гледам, съм в пълно неведение Simple Smile.

# 1 152
  • Мнения: 1 101
Lozeva, а сега кажи кои листа какви са и какво се готви с тях Simple Smile, че така като ги гледам, съм в пълно неведение Simple Smile.

Първите се казват Грелош  имат леко гор4ив вкус..правят ги или варени и после заляти със зехтин като за гарнитура или с ориз...както спанак с ориз например...просто леко тръп4ивия гор4ив вкус го прави много приятно за ядене bowuu Правя ги но рядко

Второто е Португалско зеле...най 4есто го слагат на супа...т.е. стандартната крем супа от картоф,морков лук,тиква(зелен4уците варират) и след пасирането се добавят тези листа нарязани на ситно

третото са листа от ряпа...по същия на4ин ги приготвят като първите

И забравих най известните им листа ве4е нарязани с които правят тяхната традиционна супа Калдо верде която се прави с картофена крем супа в която е варено и шорисо и след това нарязано

# 1 153
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Благодаря много, Lozeva. Сготвено изглежда много вкусно. Първото ми прилича много на лапад. Какъв му е вкуса? Доколкото може да се опише все пак.

# 1 154
  • Мнения: 1 101
Благодаря много, Lozeva. Сготвено изглежда много вкусно. Първото ми прилича много на лапад. Какъв му е вкуса? Доколкото може да се опише все пак.

Не не е лапад  ето поле от грелош.   само тук и в Испания се среща .. и има леко гор4ив тръп4ив вкус Peace

Общи условия

Активация на акаунт