Лято 2010 - къде на море с 500 лв.?

• 69 337
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Добре де аз пак правя,правя и пак правя сметка колко ще ми излезне храната за 9 дни на морето ако не съм на all  newsm78.Днес позната ми предложи спане там на 5мин. от плажа през юли за 10лв.легло на човек т.е. 160лв. за спане.Като сложа 150лв. гориво...какво остава за храна.С колко спокойно може да се изкара в Несебър за ядене 2-ма възрастни 4г. дете,което не е от яшните т.е. сладоледи,шоколади,бонбони и т.н. не яде налита на солено....Ако направя Софийска сметка според цените.......
Закуска:за всички 5лв.
Обяд: 3лв. за детето(супа,скара с картофки или нещо подобно)и 10-15лв.за нас с пиенето(безалкохолно или бира)
Следобяд:сладоледче,кафенце тинтири минтири 10лв.
Вечеря:пак същата сметка от обяд- около 20лв.

Тотала за храна на ден е 55-60лв.,изключвам с вечерната разходка на Дейвид 5-10лв. за забавления-да речеме което ще се случи 2-3 пъти!
Това са 8 дни по 60лв. ако ги смятам,като 9-тия ни е пътя и пак ще трябва храна слагам 40лв.
До 550лв. ги докарвам за папане  ShockedПоправете ме ако греша,че морето ще ми струва 860лв.,като постоянно ще мисля какво и за колко ядеме  Tired       

# 586
Ами 9 дена няма да се получи май, но виж - 7 дена - би могло общо около 600лв. Да ви попитам - винаги ли ядете на заведение готвено? може единия ден да хапнете дюнери, катми, палачинки, цаца или картофки със сирене, сандвичи, закуски, пици - нещо на крак примерно - цените са 2-3лв. На обяд по една супа на плажа - по 2-3лв. Има варианти много. Пък и там, в жегите - да си призная - ние караме основно на таратори, бири, кафета през деня, вечер само скарички, не че се ограничаваме, просто така ни идва.

# 587
Извинете, но вече немог да се сдържа! Crossing Arms
Viliko, извинявай много, но ти ако можеш да тъпчеш дете с супер нездравословни дюнери и пържени картофи, аз не бих.
Била съм на каравана и пак детето ми я яло готвено, дори да се наложи, аз да готвя.
И немога да ти разбера проблема с вечната опозиция за тва ядене. Ами примерно моя мъж без салатка, основно, ракия, бира и мезенца не сяда, тва означава ли, че му има нещо?! Айде моля ти се недей си натрапва тертипа на хранене на хората и да ги нападаш,ако е различен от твоя.  Naughty

# 588
Какъв ти е проблема на теб  newsm78
Каква опозиция? Ккво нападане?
Питам!!! Давам варианти!!!
Но...няма проблем - приятна вечер на всички  Peace

# 589
Тъй като темата е основно за цените, искам да споделя за колко парички съм ходила на море на 6 дена мисля беше или 7 не си спомням. Преди 2 години с братовчедка ми, място - Черноморец  Wink Нощувките ни бяха 6лв. на легло, в доста чиста и хубава квартира, само дето банята и тоалетната бяха общи за етажа, но на етажа бяхме само ние и един мъж самотно почиващ  Laughing
12лв. стаята х  6 нощувки = 72лв.
билет за влака отиване и връщане да ни е бил общо 50лв за двете (тя беше с ученически)
храна: кафенце + сандвичи, които си правехме в квартирата като си бяхме занесли един оргомен буркан лютеница и кашкавал голяма пита (баща и се занимава с животновъдство и имат в изобилие), от тия сандвичи си носехме и на плажа, вечер излизахме на кръчмичка.
Общо двете си изкарахме една прекрасна почивка без деца тогава, без мъже, супер си изкарахме за по малко от 300лв.  По груби сметки си спомням че с толкова разполагахме  Embarassed
Може на някой почивката ни да му се струва мизерна, но всъщност си изкарахме наистина добре, без да се лишаваме от нищо, все си бяхме сити, нищо че си мъкнахме храна от Враца  Laughing
Мисълта ми беше че ако наистина имате желание с много малко парички може да си изкарате добре  Wink

Упс някакъв спор се е заформил докато аз пишех ... да поясня, че мнението ми не е  обвързано с последните два поста  Embarassed

# 590
Стега де, не сме да се караме, а да обменяме мнения, просто няма как да са си на всички еднакви.
Аз се включвам да "опонирам" ronkis...за закуската  Blush Първо да кажа, че ние пък сме си от яшните  Joy та 5 лв за закуска не са ни стигали последните години (преди 3-4 сигурно), когато сме ходили в Несебър, нека и да отбележа, че в никакъв слачай не се имам за голяма работа, богаташка и прочие, най-обикновени хорица сме си, но на закуска смятам така: 2-3 бр закуски (кифла, баничка или нещо такова, в несебър има разни пекарнички, които сутрин вадят топли закуски и са супер), дори да кажа, че сме взимали общо 4 закуски поне - 2 на мъжО, и по 1 на мен и детето, до тук минимум 4 лв, 2 кафета+3 безалкохолни, което може да е вода, газирано, боза, каквото и да е там, ако си на заведение поне още 5 лв...та по мои сметки закуската ми излиза 10 лв  Crazy
Сложи и разходи като вода за плажа, там ако си позволиш кафе или нещо такова до обяд може и да профука човек 15на лв.

Всъщност като сме си говорили и с приятели най-много вдига цената пиенето по заведенията, като казвам пиене=безалкохолно, че ние алкохол почти не пием и пак сметката отива най-малко на 20лв за обяд/вечеря.

# 591
От седмица гледам оферти в интернет и нищо не се е променило от миналата година. Цените не ми се струват паднали. Старите снимки или липсата на такива са по-досадна част от обявите.
Търся стая/студио/бунгало за 35-50 лв, с по-възможност включена закуска за 2 възрастни и две деца на 2г.
Изобщо не ми е ясен въпросът с допълнителните легла, навсякъде дават възможност за 2+1 доп легло.

# 592
Вера, допълнителното легло е фотьойл/диванче, което се разтяга и става и за спане, това обикновенно, но може и да те настанят в стая с 2 нормални легла, макар че с дете на 2 год и с сгъваемо легло ще минете, в смисъл, че ще се побере детенцето. На някои места децата до 2 год въобще не ги таксуват, на други такива до 6 год, а на трети до 12год децата са безплатно.

# 593
На Вилико любовта към маргарина и други нездравословни храни се разпростря на 170 страници в една друга тема, така че тук минавате метър.  Grinning

# 594
  • София
Хей момичета не се карайте,gery_dobreva,Люлин не сте прави,viliko до този момент не е изказвала негативно отношение.Наистина най важно е опита,знанията и наблюденията на хората които пишат тук-ето пр. мнението на geri_dobreva за караваните и бунгала биха послужили като ценна информация за някого.Нека успокоиме топката и дано viliko  не ни напусне в темичката.Нали целта е да си помагаме.Вярно,че едно 4г. дете и според мен не може само на сухоежби,но пък то като погледнете супата би трябвало да е по евтина от кюфтето с картофките  Wink. Щом мен viliko  не ме е издразнила до сега с нещо...значи си е ок жената.... Hug  Laughing (просто съм от по сприхавите)

# 595
Вера, допълнителното легло е фотьойл/диванче, което се разтяга и става и за спане, това обикновенно, но може и да те настанят в стая с 2 нормални легла, макар че с дете на 2 год и с сгъваемо легло ще минете, в смисъл, че ще се побере детенцето. На някои места децата до 2 год въобще не ги таксуват, на други такива до 6 год, а на трети до 12год децата са безплатно.

Благодаря, но  по офертите малко трудно мога да се ориентирам колко е голяма стаята и дали могат да се съберат две детски кошарки 60*120 Thinking. Миналата година наехме бунгало три легла, като помолихме да изнесат едното. Така се събрахме и пак минавахме настрани.

# 596
  • София
От седмица гледам оферти в интернет и нищо не се е променило от миналата година. Цените не ми се струват паднали. Старите снимки или липсата на такива са по-досадна част от обявите.
Търся стая/студио/бунгало за 35-50 лв, с по-възможност включена закуска за 2 възрастни и две деца на 2г.
Изобщо не ми е ясен въпросът с допълнителните легла, навсякъде дават възможност за 2+1 доп легло.

Ние от 17.07. отиваме на тези бунгала http://www.zora-ob.com/index.php?option=com_content&task=vie … =11&Itemid=16 ,избрахме пакет със закуска и вечеря,заради децата,а като по-евтин вариант мога да ти предложа това http://www.hotel-orbita.com/bg/ceni-za-pochivka.html-бяхме там мин.година и останахме много доволни.Бяхме  отново със закуска и вечеря и мога смело да кажа,че храната беше много вкусна,даже и на обяд хапвахме там!
И на двете места деца под 3 год са безплатно.

# 597
  • София
Много скъпо ми се вижда на мен!

# 598
  • София
В крайна сметка всеки си преценява кое му е скъпо и кое не.Мисля,че съм се вместила в исканите от *vera цени.В "Зора" бунгало с 2 легла до 9 Юли е 42лв. с вкл.закуска,след това 55лв/стаята е около 20кв.м./.В"Орбита" е по-евтино-35лв до 14Юли,а след това,в разгара на сезона 46лв,стаята е с 3+1легла,като допълнителното се прибира под едно от другите.И на двете места е удобно за деца,чисто е и близо до морето,за храната в "Зора" не знам ,но за Китен съм писала в горния си пост.Има телевизор и хладилник в стаите,място,където децата да играят навън и тн.Нас всичко това ни устройва чудесно,да не говорим,че тази година ще спестим допълнително от това,че на бунгалата има тераси,където човек спокойно може да седне и да хапне нещо,приготвено набързо или да пийне вечер,а на барбекюто да си запече нещо/стига да иска де/

# 599
Вижте с'я момичета, докато спорите тук предлагат нощувки само за 96 ст. на нощ  Mr. Green #Crazy
http://dnes.dir.bg/news/turizam-hoteli-6613459

Общи условия

Активация на акаунт