Хитрини за справяне в кризата?

• 214 929
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 860
  • Mediterraneo
Ооо, 60-70 ст, какво ме направихте вие  Shocked Ябълките, които харесваме ние, са поне по 1.20 и то, когато са на промоция. Говоря за златна превъзходна например.
Ябълките от 0.60лв са точно същите, които в Билата са 1.45!

А да съм казала някъде, че пазарувам в Била  newsm78 Напротив, там отдавна не влизам даже. Пазарувам по промоции почти винаги. Много се радвам за вас, че намирате точно тези ябълки по 60 ст. Изобщо, ама изобщо не вярвам, че са точно посочения сорт, ама нейсе...

# 1 861
  • София
Тарталета,ябълките,за които говориш,в момента /имам предвид преди точно час/ на нашият пазар са точно по 1,60лв.

# 1 862
  • София
Добре де, ама не ядете ли сирене, кашкавал, маслини...Особено тези, които имат деца. То и аз мога мина на ябълки и салата от зеле, ама децата би трябвало да ядат по-разнообразна храна. Имайки предвид, че в ДГ почти нищшо не ядат (поне моите) и се връщат освирепели от глад. Първата им работа да влязат в хладилника.

# 1 863
  • Mediterraneo
Тарталета,ябълките,за които говориш,в момента /имам предвид преди точно час/ на нашият пазар са точно по 1,60лв.

Не ми обяснявай, и на нашия пазар са толкова  Peace Последно ги взех по 1.20 от Кауфланд и то понеже беше вече 20 часа и ги намалиха. Тогава успях да взема близо 3 кг, та изкарахме известно време с тях.
Друго си е да спориш за спорта!

# 1 864
Е то в момента на кой плод е месеца?

В момента е сезонът на ягодите и черешите.
На черешите не е. Пък и цената е такава, че ми излиза непосилно.

Ооо, 60-70 ст, какво ме направихте вие  Shocked Ябълките, които харесваме ние, са поне по 1.20 и то, когато са на промоция. Говоря за златна превъзходна например.
Ябълките от 0.60лв са точно същите, които в Билата са 1.45!

А да съм казала някъде, че пазарувам в Била  newsm78 Напротив, там отдавна не влизам даже. Пазарувам по промоции почти винаги. Много се радвам за вас, че намирате точно тези ябълки по 60 ст. Изобщо, ама изобщо не вярвам, че са точно посочения сорт, ама нейсе...

Била го дадох просто кат опример за известен магазин. И за да покажа как един плод се продава в два магазина на съвсем различна цена. Аз лично си купувам от най-обикновено плод и зеленчук в квартала.

Добре де, ама не ядете ли сирене, кашкавал, маслини...Особено тези, които имат деца. То и аз мога мина на ябълки и салата от зеле, ама децата би трябвало да ядат по-разнообразна храна. Имайки предвид, че в ДГ почти нищшо не ядат (поне моите) и се връщат освирепели от глад. Първата им работа да влязат в хладилника.
Ми аз съм сложила в сметката си сирене. Кашкавал не ядат моите. Маслините са само за мен и като си купя пликче за 2лв - го ям 10тина дена. Пък и зеле, зелена салатка, доматки, таратор - си е разнообразие. Ти какво имаш впредвид точно?

# 1 865
За пазаруването от Женския пазар-ами аз,имайки се за доста пестелива,да не кажа стисната жена,така и не успях да се науча да пазарувам оттам.Само боклуци ми слагат-едно виждам на масата,после в чантата-друго.Да не говорим ,че като премеря продуктите на везната вкъщи-ми винаги има разлика от поне 100грама на килограм.Явно нещо нямам късмет ...

Ние пазаруваме от конкрертни хора, на които сме редовни клиенти, ако е от случайни, отварям плика и проверявам, има ли развалени, направо връщам, не е имало случай, в който да не си получа парите.
За грамажа, сравнявам на контролната везна, последната 1 година винаги е точно, дори веднъж беше повече от платеното количество.

За сиренето - мъжът ми е ужасно претенциозен, след като изкупихме всички видове до 10 лв. от всички супермаркети, просто отказа да ги купува и се принудихме да търсим извън София, в крайна сметка открихме в Плевен  Crazy та сега се зареждме с по 4-5 кг. за месеца и го държим в саламура, а цената е доста ниска - 3 лв., но такъв вкус не съм яла от както дойде демокрацията  Peace

# 1 866
  • София
При пазаруване от конкретни хора-да,явно там е фатката.Но аз се отказах наистина,не се пполучи при мен.Толкова много народ минава оттам,че ако ходя веднъж седмично надали до другата седмица ще ме помнят.
Сирене купуваме от магазин в съседния блок елена,невакуумирано,а от тенекия.По 5,60 за килограм.Като цял живот яла само домашно сирене,това най ми допадна на вкус.
Иначе,пак да споделя,правенето на седмично меню спестява доста пари.Е,не е казано,че трябва да се води семейството само по това меню,но като ориентир за храните за седмицата е идеално.

# 1 867
  • Варна
Ох, не знам, като ви чета менютата и цените наистина звучи много евтино, само че моят мъж каквото и да готвя задължително дояжда със сирене и салам. Така че не можем да изкараме само с боб, само с леща, само с ориз. И аз днес ще готвя ориз с гъби и моркови, ама ми е ясно, че само с това няма да се размине. Отделно че като сме на работа обядваме навън - за него още 3 лева примерно дневно, аз изкарвам максимум с 2, някои дни и не обядвам. Кашкавал не съм купувала от 2 седмици поне, за маслини да не говорим. Но каквото и да готвя към сметката за деня задължително се прибавя хляб, сирене, шунка или някакъв друг салам.

# 1 868
вМЕСТО ГЪБИ ЗА 1.50 - ДА БЕШЕ НАПРАВИЛА ЕДНИ КЮФТЕТА - МЪЖА ТИ ЩЕШЕ ДА СЕ НАХРАНИ МАЙ ПОВЕЧЕ. пОНЕ МОЯ ТАКА ПРАВИ. иМА ЛИ МЕСО - ДОВОЛЕН, ИМА ЛИ ЯДЕНЕ БЕЗ МЕСО - НЕ ГО ЯДЕ И ОМИТА ХЛЯБА И МЛЯКОТО В ХЛАДИЛНИКА ПРЕЗ НОЩТА.

# 1 869
  • Варна
Кюфтета правих преди няколко дни. Освен това към тях трябва да има гарнитура, с две кюфтета как ще се наядеш? А към ориза може да няма. Освен това аз обичам гъби, няма пък все с него да се съобразявам. Значи аз мога да се лиша от кашкавал примерно, а той не може да яде постно? Ще прояде.

# 1 870

В момента е сезонът на ягодите и черешите.
На черешите не е. Пък и цената е такава, че ми излиза непосилно.

Добре, на ананасите е, извинявам се.  Laughing

# 1 871
Кюфтета правих преди няколко дни. Освен това към тях трябва да има гарнитура, с две кюфтета как ще се наядеш? А към ориза може да няма. Освен това аз обичам гъби, няма пък все с него да се съобразявам. Значи аз мога да се лиша от кашкавал примерно, а той не може да яде постно? Ще прояде.
Ами аз правя точно така - готвя това, което знам, че всички ядат. Защото сама казваш - няма да му стигне и яде още.
А аз черешите наистина ги свързвам с лятото, от края на месеца примерно, но не и края на май. Или бъркам?

# 1 872
  • София

Какво значи плод на месеца?

# 1 873
  • София
Значи да му е сезона в момента на плода и да е евтин. Wink
Според мен си е баш на черешите.Е,те ще са най-евтини сигурно само две седмици.Днес купих по 2,30лв за килограм хубави.Имаше и по 3-4лв.

# 1 874
  • София
И ягоди за 2,20 има на люлинския пазар. Значи е и техен сезона Simple Smile С половин кило, захар и едно кисело мляко, направих десерт за 2 вечери за тримата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт