Хитрини за справяне в кризата?

• 214 936
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 845

Като казвате храна,какво точно имате в предвид?
Защото килограм череши и ягоди от 2.50лв са 5лв на ден.За една седмица 35лв са само за тези сезонни плодове.

Зависи и от количеството, и от това откъде се пазарува, и дали сте си у вас или през деня детето е на градина например.
Ние пазаруваме от женския пазар, миналия месец 0.70 лв. ми бяха ябълките, 1.5 лв. черешите, 2.5 лв. ягодите. Към половин килограм плодове изяждахме вечер, т.е. 16.5 лв. за целия месец. В общи линии редувахме ябълки и череши, ягодите не са почит при детето, затова само 2 дни сме ги яли, т.е.
14 дни ябълки х 0.5 кг. = 4.9 лв.
14 дни череши х 0.5 кг. = 10.5 лв.
2 дни ягоди х 0.5 кг. = 2.5 лв.

Или общо за месеца = 17.9 лв.

# 1 846
  • Mediterraneo
Е, де, половин кг ябълки са 2-3 ябълки. У нас само дребната изяжда по толкова на ден  Rolling Eyes Като купувам ябълки, вземам поне по 2 кг, за да имаме поне за 2-3 дни- вечер нарязвам няколко ябълки и няма да ти кажа как заминават за отрицателно време.

# 1 847
Но като добавиш ... цигари...

Еми ето къде са ти обувките. И предполагам го знаеш. Дори една кутия за 3 дни да я пушиш, то 10*5 са ти 50 лв..за месец

Само моля не го приемайте като заяждане,че всички ми се нахвърлихте заради тези обувки. ..
С най-добри чувства го казвам, просто аз си правя такива сметки.. Hug
Говоря принципно и давам примери.
Лично аз съм го написала ясно - че от тези обувки не си купувам.

За храната, изключвам закуска, обед също, защото не сме вкъщи, както предполагам и повечето от вас:
Пазар в неделя: 1 пиле - около 5-5.50лв, 2кг картофи - около 1.40, ориз - 2лв, тиквички - 50ст, чушки 5-6 - 1лв,1.50, яйца-1.80, моркови - 50ст, пресен лук - връзка 30ст, кило домати 1.80, краставица 40ст, млека 6бр - 3-3.50/Медея или Клевър/ или 5 бр Млечен път/кофичка от 500гр/, 3 хляба - 2.00лв, кафе 1.30, вид салам - 4лв, кайма 2бр- 2.80/Народна, сирене околополовинка - 3лв, кило ябълки - 70ст, три банана - 1-1,30лв - общо около 35лв
Понеделник: пълнени чушки с ориз и кайма, салатка от 2-3 домата с едно кисело мляко за айрян
Вторник:печено пиле с картофи - две бутчета и по-малко от кило картофи, таратор от половината краставица и едно мляко
Сряда: тиквички пържени или на фурна със сос от кис.мляко и евентуално сандвичи със салам/защото вкъщи трябва месце да има
Четвъртък: миш маш с каквото е останало от зеленчуците
Петък: пилешка супа от крилцата и част от торса, картофче, морковче, лук и малко ориз
Събота: пиле/което е останало/ печено с ориз, салатка от домати и таратор
Неделя: кюфтета със задушени картофки
Плодовете -всеки ден по едно нещо. Мъжа ми не яде въобще.
Събота и неделя евентуално правя по още едно ядене - което може да е сандвич от останалите неща, пица, принцески и подобни или евентуално да се купи кроасан или баничка за закуска, тоест още 3-4лв.

# 1 848
Е, де, половин кг ябълки са 2-3 ябълки. У нас само дребната изяжда по толкова на ден  Rolling Eyes Като купувам ябълки, вземам поне по 2 кг, за да имаме поне за 2-3 дни- вечер нарязвам няколко ябълки и няма да ти кажа как заминават за отрицателно време.

София хапва доста стабилно на вечеря, колкото възрастен човек, като добавиш и салатата, не й остава много място, по 1 плод изяжда, + един в градината, 2 на ден общо.

Но дори да купуваме по 2 кг. за 3 дни, както казваш, излизат 6.5 лв. за месеца, т.е. общо плодове за месеца 19.50 лв., което пак е подобна цифра  Peace

# 1 849
Но дори да купуваме по 2 кг. за 3 дни, както казваш, излизат 6.5 лв. за месеца, т.е. общо плодове за месеца 19.50 лв., което пак е подобна цифра  Peace

математиката е грешна

# 1 850
Не откривам грешката, помагай  Embarassed

# 1 851
Напоследък има страхотни ябълки по 0.60 - 0.70лв. Така че 10 кг месечно е точно толкова - не повече от 19лв - когато ябълките са от по-скъпите.
Аз лично не взимам по повече плодове от 1 на ден за детето, защото той яде и сладки неща за десерт и няма къде да побира.

# 1 852
  • най-шареното място
2 кг за 3 дни са
2*10 за 30 дни
20 кг по лев са 20 лв.
Дори ябълките да са ти по лев, юни не е месеца за този плод. Отттам и цената скача

Отделно ябълки само при вас има на тази цена.

# 1 853
Е то в момента на кой плод е месеца?

# 1 854
  • Mediterraneo
Ооо, 60-70 ст, какво ме направихте вие  Shocked Ябълките, които харесваме ние, са поне по 1.20 и то, когато са на промоция. Говоря за златна превъзходна например.

# 1 855
  • най-шареното място
Viliko, бях забравила правила на диалога с теб Simple Smile
Къде зреят ябълки сега? В България? Щом казваш...
Както и да са съхранявани те отдавна не съдържат това, което са имали в себе си.

# 1 856
Ооо, 60-70 ст, какво ме направихте вие  Shocked Ябълките, които харесваме ние, са поне по 1.20 и то, когато са на промоция. Говоря за златна превъзходна например.
Ябълките от 0.60лв са точно същите, които в Билата са 1.45!

Viliko, бях забравила правила на диалога с теб Simple Smile
Къде зреят ябълки сега? В България? Щом казваш...
Както и да са съхранявани те отдавна не съдържат това, което са имали в себе си.
А отговор на въпроса ми ще дадеш ли или просто искаш да си начешеш крастата и да изтъкнеш как не може да се спори с мен - щото в случая задавам елементарен въпрос - за нищо не споря, ама  Crazy

# 1 857
Ябълките са за 14 дни от месеца, понеже Тарталета попита, за другите се купува друго!

...
14 дни ябълки х 0.5 кг. = 4.9 лв.

Или общо за месеца = 17.9 лв.

Правим редакцията за 2 кг. за 3 дни и става:
14 дни ябълки х 2 кг. за 3 дни = 6.5 лв.

За цената, много зависи откъде се купува, при нас на този пазар е направо на цени на едно. Не знам от де са и що са, но нямат нищо общо като с пластмасовия вкус на тези в супермаркетите.

# 1 858
  • София
За пазаруването от Женския пазар-ами аз,имайки се за доста пестелива,да не кажа стисната жена,така и не успях да се науча да пазарувам оттам.Само боклуци ми слагат-едно виждам на масата,после в чантата-друго.Да не говорим ,че като премеря продуктите на везната вкъщи-ми винаги има разлика от поне 100грама на килограм.Явно нещо нямам късмет.
Аз си пазарувам само от една жена на пазара в Люлин,пробира ми нещата и боклуци не ми слага.Няколко пъти зимата купувах ябълки от Женския и после поне 1/4 отиват в кофата. Tired
За храна ние харчим около 60лв седмично.От тях за плодове-поне 20лв на седмица,да не кажа и повече.В неделя си правя седмично меню  и действам по него.Готвя всеки ден.Давам пример за тази седмица по дни-боб/2лв/,мусака/5лв/,супа пиле/3лв/,ориз със зеленчуци/3лв/,картофена салата и кюфтенца/6лв/.Това е за работните дни,събота и неделя импровизираме.Тези цени са съвсем ориентировъчни.Имайки предвид,че месо купуваме само на заплата на едро-пиле,свинско месо за кайма около 3кг за месеца и така.Веднъж седмично прясно мляко 6л,от което правя кисело.Веднъж седмично брашно,от което правя хляб.Истината е,че по-голяма част от тези 60лв май отиват за плодове-вчера кило череши,днес кило ягоди...но за плодове не ми се свиди да дам пари.
Да,забравих сиренето-по около  2кг седмично ,много ядем.

# 1 859
Е то в момента на кой плод е месеца?

В момента е сезонът на ягодите и черешите.

Общи условия

Активация на акаунт