Хитрини за справяне в кризата?

• 214 955
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Варна
Как го правите този номер? Споделете идеи, моля. Аз явно не съм перфектната домакиня, даже съм доста зле - оограничаваме се максимално и пак хвърлям поне по 10 лева на ден в супера Tired Ми то само сирене, хляб и салам като взема става горе-долу толкова, а като свърши масло, ориз, захар или нещо друго сумата скача. А този месец сме толкова зле финансово, че няма накъде, не знам дали наистина се събират и 300 лева за храна, май няма и толкова. Давайте идеи за разумно харчене.

# 1 831
Но като добавиш ... цигари...

Еми ето къде са ти обувките. И предполагам го знаеш. Дори една кутия за 3 дни да я пушиш, то 10*5 са ти 50 лв..за месец

Само моля не го приемайте като заяждане,че всички ми се нахвърлихте заради тези обувки. ..
С най-добри чувства го казвам, просто аз си правя такива сметки.. Hug

# 1 832
  • Варна
Рени, ние не пушим и пак парите ги няма. Аз от какво да спестя? Вече главата ме боли, само това ми е в ума, мисля, мисля и нищо не мога да измисля.
п.п. Честит 2 юни.

# 1 833
Така е хора, знам..То добре,че вече пазара поевтиня и например довечера ще мина с 2 кг пържени тиквички за 1,40 и салатка , сиренце, яйца..

# 1 834
  • София
Под 10лв на ден ми е абсолютно невъзможно за храна. 3лв поне са ми киселите млека, хляб 70-80ст, 1 прясно мляко - сега открих едно страхотно 1, 35 (когато не е на промоция), до тук минах вече 5-тте лева. Сирене - 1кг отива за 2-3 дни, ето още поне 2лв към дневната сметка, оттук нататък за основно ядене - месо/кайма/ориз и зеленчуци, винаги минава 10тте лева. Освен когато е краят на месеца и просто се налага да се яде ориз с нещо или картофи на фурна, но все пак няма как цял месец на това да се кара. :о:

Пример от събота и неделя - 800кг домати+500гр+200гр сирене+1 зелен лук - шопска салата, която изядоха само децата, ние не се докопахме до нея.  #Crazy Неделя упражнението се повтори. Ако трябва и ние (както си му е реда) да хапнем салата - значи поне 6лв е само салатата.

# 1 835
  • Mediterraneo

Пример от събота и неделя - 800кг домати+500гр+200гр сирене+1 зелен лук - шопска салата, която изядоха само децата...

Не си за завиждане  Mr. Green

# 1 836
  • София
 Joy
Така де, грама.  Mr. Green

# 1 837
Клеми, според мен грешката ти е в това,че просто предлагаш тази салата. Доматите са към 2 лв все още, краставиците-корнишони по 1,20, другите - 1,60..Скъпо и то много е все още. Когато излязат градинските-тогава шопска на воля.
Сега зелената е все още хубава и е към 40 ст. Зеле и моркови-излиза доста салата и е по-евтино..
Та според мен-гледай сезонните неща.

# 1 838
Опитвам се да вляза в рамките на 50лв. за седмица за храна - не е сложно.
Ама и на мен ми се иска още да ги намаля,така че,Човече,давай по памет Wink

Като казвате храна,какво точно имате в предвид?
Защото килограм череши и ягоди от 2.50лв са 5лв на ден.За една седмица 35лв са само за тези сезонни плодове.

# 1 839
  • Варна
Така е. Аз с едно не голямо зелче около килограм правя 4 салати - по четвъртинка на салата. Е вярно, само двама сме. Излиза по 25 стотинки салатата, сега чета брошура на Била, че има зеле по 0.50 лева, ще ида май да видя за какво става въпрос. Но мъж ми мрънка, че му писнала зелева салата. Добре, че в Кауфланд купихме в събота домати и краставици по левче да разнообразим малко, 2 лева и нагоре и аз не бих си позволила да дам.
Tssvety,
кво беше това череши Blush

# 1 840

Като казвате храна,какво точно имате в предвид?
Защото килограм череши и ягоди от 2.50лв са 5лв на ден.За една седмица 35лв са само за тези сезонни плодове.

честно казано черешите и ягодите вече ги имам за деликатес едва ли не... Tired абсурд е да си позволя да купя всеки ден от тях, на 10 дни ако вземем е добре

# 1 841
  • София
Е, ама децата са вече големи. И си искат. Може да откажеш един-два пъти, ама на третия път трябва да купиш. Не е боклук - вафли, кроасани, чипс. Уча ги, че трябва да ядат зеленчуци, за да са здрави, пеят песничката "Зеленчуци, който не яде..." Не става зеле, марули, зеле, марули.
Ние не сме по плодовете, децата ядат само зелени ябълки и банани. Череши купихме 300грама, изядоха по 3 и ги зарязаха. Ягоди - 500 гр, същата работа, даже до 3 бройки не ги докараха.

# 1 842
Човече, теб и Вирджиния направо ви признавам в това отношение  Mr. Green
абсолютно  Grinning

# 1 843
  • София
Ами аз мога да изброя няколко манджи, които готвя последните няколко седмиции които ми излизат доста евтино (не мога да сложа точна сметка де):
- Прясно зеле с пилешко (една зелка и доматен сок плюс малка тарелка пилешки бутчета)
- Ориз с тиквички (една чаша ориз и 4 тиквички)
- Доматена манджа за топене, не знам как се казва точно Simple Smile (5-6 евтини домата, 3-4 чушки, 1 глава лук)
- Зелен фасул с телешко (1 буркан зелен фасул, 700-800 грама месо и доматен сок)

# 1 844
  • Sofia
От мен една идея - супа с воденички - тарелка воделинки е около 1.60-1.80лв., 1-2 моркова - около 20-40 стотинки и малко ориз, подправки каквито обичате, може лук и магданоз също да се сложи.

Общи условия

Активация на акаунт