Хитрини за справяне в кризата?

• 216 445
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 010
Знам го това за пътуването - ама не сме за там - с едно дете сме. Но пък две годин иподред ни продават цялото купе, без едното легло - просто него не го продават повече - самите продавачки ни правят услуга  Laughing

За карта Семейство го написах принципно.....От предложението може да се възползва някой друг...Все пак не става въпрос само за пътуване до морето, а целогодишно......

# 2 011
  • София
Знам го това за пътуването - ама не сме за там - с едно дете сме. Но пък две годин иподред ни продават цялото купе, без едното легло - просто него не го продават повече - самите продавачки ни правят услуга  Laughing
Вилико, антикризистно спретвате второ и догодина с 50% намаление! Laughing

# 2 012
Абсурд - ако сме на тоя хал още - никво второ и трето и пето  ooooh!
Освен ако до тогава не порасне сегашното, за да работи и то.

# 2 013
Разбира се, че не всичко и винаги. Но сладолед лятото, не мога да им откажа. Понякога ядат и по два пъти. Сокове се пият нон-стоп.

Аз като гледам децата са ти колкото моето..
Какви 2 сладоледа на ден, какви сокове постоянно..
Не ми е никак нито здравословно, нито необходимо Simple Smile

Сладолед си близва 2-3 пъти от моя (ако си взема) .. и сок от кутийка по 1-2 на седмица.. Яде плодове.
На плажа също му нося плодове или сандвич ако много огладнее (ходя си с мини хладилна чанта точно за целта) ..

Миналата година обиколихме страната с детето 3 пъти сигурно (15 000 км за 3 месеца)... за 500-600 лв, вкл. горивото (ама съм на метан  Mr. Green) и спането.. и яденето.. 
Никак не ми е нито почиващо, нито интересно да ги похарча за 1 седмица на морето..
Скука  Crossing Arms

# 2 014
Наистина разходите по децата са различни, моето на морето залита по 4 неща: плаж, въртележки, грозде и дини, добре, че са евтини тогава  Laughing а където ходим има увеселителен парк с опция да си вземеш карта, която е с определен пакет, едно возене на нещо миналата година беше към 0.30 лв., преди в Поморие се разорявахме, всичко беше по 3 лв., тя се возеше на 3 неща на ден, т.е. 9 лв., за 10 дни, 90 лв.  Sick

# 2 015

Миналата година обиколихме страната с детето 3 пъти сигурно (15 000 км за 3 месеца)... за 500-600 лв, вкл. горивото (ама съм на метан  Mr. Green) и спането.. и яденето.. 

Съвсем в духа на темата ще е, ако споделиш как успяхте да се вместите в този бюджет.

# 2 016
А за цените - писах и преди, зареждаме на едро, може да е от по-далеч, но така или иначе не стоим само в София, съчетаваме нещата, за тези става дума - сирене, кашкавал, прясно мляко, боб, леща и маслини.
Ако семейството може да си го позволи това е най-добрия вариант.Един път месечно или седмично да се пазарува всичко,а в останалите дни-само хляб примерно.Разфасовките не са много големи,но и продуктите не са по един.

В Хранс Комерс цените са като Метро в повечето случаи.
  Naughty Оттам нищо ме взимам даже и подарък да ми го дават.Не съм гнуслива,но там какво е  Sick ...Абсурд е храна да си взема оттам.От всички вериги тази е най-зле.

# 2 017
Е кое му е гнусното да си купиш един прах и един ориз от там  newsm78

# 2 018
  • София
Какво да направя като обичат сладолед? Не смятам, че той е кой знае колко вреден. сокове купувам 100% натурални, като чета къде са произведени и внимавам да имат най-малко Е-та. Български нат.сокове не купувам, ясни са ми.
Плодове не обичат, както писах по-рано, но умират за зеленчуци.
Малкия прояде сладолед на 5 месеца, от тогава му е абсолютен фаворит, даже преди шоколада. Ама го захраних с италиански ( в Рим) и явно си оказа влияние:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=93036&l=36a2ffa2d7&id=1188475333
Тук вече се бори да го вземе целия:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=93036&l=36a2ffa2d7&id=1188475333
Обаче аз съм една беотговорна майка, дава сладолед на децата си! Naughty Убийте я с камъни!  Mr. Green Смея да твърдя, че ядат здравословно, почти никога не пържа, никога не запържвам, боклуци ядат рядко...и двамата изяждат над килограм салата като седнат на масата. Освен това изпиват литър прясно мляко, освен всички сок...отделно и лятото айран. Вода в чист вид почти не близват, освен ако няма друго, това не е за хвалене, ама...не искат и това е.

# 2 019
Цоцоланке, много ме заинтригува с това инфо за пътуването с децата  bouquet
В сайта на БДЖ ли да гледам?

# 2 020
Всичко,особено ако влезеш отзад в магазина.  Sick
Оттам и да ми подаряват не взимам.
По принцип веригите са относително чисти,но тази е най-зле.

# 2 021
Аз наистина неразбирам как така е гнусно да купиш пакетиран продукт. Но ти си знаеш. Аз давам пример за най-евтин магазин просто.

# 2 022
  • София

Съвсем скоро бях в един от тях. И в самия магазин е адска мръсотия, отзад не искам и да си представям какво е.

# 2 023
Пак казвам - който иска - нека си купи на ниска цена, който го е гнус - не го гони кризата явно.

# 2 024
Цоцоланке, много ме заинтригува с това инфо за пътуването с децата  bouquet
В сайта на БДЖ ли да гледам?

Там, там -

“СЕМЕЙСТВО” - картата се издава на семейства с две и повече деца до 18 годишна възраст срещу лична карта на единия родител и документ, удостоверяващ родителските права и възрастта на децата. Картата дава право на закупуване на билети с 50% намаление за 2-ра класа на бързите и пътнически влакове, при условие, че пътуват минимум две от децата и единия родител, притежател на железопътната карта. Другият родител има право на 50% намаление, когато пътува с титуляра на железопътната карта и децата. Ако другият родител желае да пътува само с децата е необходимо да се снабди с железопътна карта “Семейство” на свое име. Цената на картата е 1 лв. и е с валидностен срок една година от датата на издаване или до датата на навършване на 18 годишна възраст на едно от децата.

Общи условия

Активация на акаунт