Хитрини за справяне в кризата?

• 216 260
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 490

Колко е голямо казанчето ви за тоалетната, нашето е 6 литра, което значи, че към 80 литра отиват само за тоалетната на ден в делничните дни, в почивните като сме у нас, сигурно са 100-110 литра. 

Абе вие по колко пъти ходите до тоалетна  Laughing
Баба ми, която живее сама - плаща по 5 до 8лв вода.

С две думи и баба ти, дето е пенсионерка и живеееща сама, харчи повече от 3 кубика вода Wink

# 2 491
  • Mediterraneo

Колко е голямо казанчето ви за тоалетната, нашето е 6 литра, което значи, че към 80 литра отиват само за тоалетната на ден в делничните дни, в почивните като сме у нас, сигурно са 100-110 литра. 

Абе вие по колко пъти ходите до тоалетна  Laughing
Баба ми, която живее сама - плаща по 5 до 8лв вода.

Айде сега и това ли да броя  Shocked От тоалетна не съм почнала да пестя... Но пък що да не ти сметна- живеем 4 възрастни и едно дете; като минимум дневно мога да сложа една цифра от порядъка на 20 пъти влизане в тоалетната и пускане на казанчето...

Отделно от това да не забравяме, че цената на кубик студена вода изобщо не е еднаква в цялата страна.

# 2 492
За панелите- миналата година в Сандански ми направи впечатление че почти всички сгради имат слънчеви панели, но да не забравяме че там е доста по-топло и слънчево де
Не знам до колко е рентабилно, да няма някаква програма там за насърчаване на тези панели  newsm78 Би било хубаво, все пак освен икономия е и природосъобразно

# 2 493
Абе вие по колко пъти ходите до тоалетна  Laughing ...

Здрав човек уринира 5-6 пъти на ден, + едно по др. нужда, т.е. до 7 пъти.
В почивните дни 7 х 3 човека е 21 пускания на казанчето, по 6 литра е 126, но ако не сме си цял ден вкъщи или пускаме половин дозата, към 100 идва.
В делничните 5 х 3 човека е 15 пускания по 6 литра е 90 л., с половин доза 70-80 л.

# 2 494
Ми, Тарталета, и  на мен ми стана смешно, затова се пошегувах всъщност  Laughing
Моя например като ходи до тоалетната - пуска водата по няколко пъти, ако трябва да уточнявам, не знам защо точно, сами се сещайте   Joy

Кубик вода около 1 лв ли е?

# 2 495
  • Стара Загора
около 2 лв е по - скоро

# 2 496
  • Бургас
Ние напоследък имаме по 16 кубика вода месечно, като ви чета чак ми се струва, че е прекалено много Thinking А досега смятах, че е нормално Rolling Eyes
Но пък да се похваля, че ни е излязла сметката за тока за май и поне този месец ще дишам спокойно Flutter Точно наполовина е от тази за април Sunglasses Единствената разлика от предишните месеци е, че ни се развали климатика Crazy Колкото и да ми е неприятно, май ще прегърна идеята на мъжа ми да се отопляваме с дърва следващата зима Tired

# 2 497
Е, то е ясно, че по-евтино то това на дърва и въгл.няма.

# 2 498
Кубик студена вода - около 1.54,зависи.И имат такса "пренос/превоз"хитреците.
Ние харчим средно около 12 кубика

# 2 499
  • София
И ние харчим към 10-12 кубика.Двама възрастни и две деца.Пералня и миялна всеки ден,без изключение,понякога и по два пъти.Всяка вечер къпане на четирима ни в банята,веднъж седмично пълня ваната на децата.
Имам познати,които харчат по 4 кубика вода,пак двама възрастни и две деца.Пералня пускат по два пъти седмично.Децата се капят в банята само веднъж седмично,през другото време вечер в легенчето с вода.
Съжалявам,без да искам да обиждам,но за мен е невъзможно едно семейство да се обслужва нормално битово и хигиенно,с 3куб месечно вода.

# 2 500
А пък аз не разбирам защо март имаме 4лв вода, април 18лв вода, май 12лв, при положение, че няма разлика никаква в режима ни, а ни отчитат редовно  Crazy Вчера мъжа ми ми го каза, защото той ги плаща.

# 2 501
При нас има апартаменти без водомери, на база са. И като има липси ни ги разпределят на тези с водомерите  Twisted Evil няма, няма и цъфнат няколко кубика липси, много ме е яд, защото те не спират чешмите, викат си така и така ни глобяват, ще харчим, колкото можем. Липси не знам как може да има като няма течове, а и цялата инсталация на сградата е подмена преди 2-3 г.

# 2 502
И за мен не е нормално.
Двама сме, пера по два-три пъти седмично, къпем си се нормално и т.н. Без разхищения.. През деня ни няма-на работа сме. И пак имаме 8-10 кубика.
Хайде 5 кубика да са, ама 3 и то за 4 човека ??!!

# 2 503
Пералнята гълта, ако пускаш два пъти седмично и се къпеш за 3-4 минутки - един бърз душ е съвсем различно от пералня всеки ден и къпане по средно 20тина минути.

# 2 504
  • София
Човече,що не минат всички на партиди?Ти знаеш в какъв грамаден блок сме ние.До преди 4 години всички бяхме така,на база.Плащахме високи сметки.Успяхме да се организираме и минахме на партиди и сега всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт