Хитрини за справяне в кризата?

• 216 418
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 505
И ние харчим към 10-12 кубика.Двама възрастни и две деца.Пералня и миялна всеки ден,без изключение,понякога и по два пъти.Всяка вечер къпане на четирима ни в банята,веднъж седмично пълня ваната на децата.
Имам познати,които харчат по 4 кубика вода,пак двама възрастни и две деца.Пералня пускат по два пъти седмично.Децата се капят в банята само веднъж седмично,през другото време вечер в легенчето с вода.
Съжалявам,без да искам да обиждам,но за мен е невъзможно едно семейство да се обслужва нормално битово и хигиенно,с 3куб месечно вода.

Обслужва се чудесно.

И да,бебето го къпя в легена.Това нещо странно ли е?Колко му трябва на едно бебе  Laughing
Дъщеря ми е по-голяма и не я къпя всеки ден с косата.

Казанчето ни е от най-малките и допотопни  Laughing Какви 6 литра  Rolling Eyes Това казанче се пуска максимум 5-6 пъти за деня.Сутрин 3 пъти и вечер 3 пъти.Мъжа ми е на работа,а аз ходя до ВЦ само сутрин и вечер /не нарочно естествено/

Пералня пускам 2-3 пъти седмично.Просто имаме много дрехи и не ми се налага всеки ден да пера нещо.
Миялна нямам.

Напълно възможно е.Не казвам,че не могат да се изхарчат и 20 кубика вода,но може да се живее и с 3-4 кубика и то без някаква невероятна икономия.Всичко си зависи от семействата.Как са свикнали,колко се цапат и т.н.

# 2 506
  • София
elfi4ka,както написах,не искам да обиждам никой.Моето мнение е просто по-различно по въпроса.Няма странно едно бебе да се къпе в леген,но дете ходещо не си представям,че може да се изкъпе в леген,честно.Не говоря за твоето семейство.Пред очите си имам хора,които се хвалят,че карат месеца с 4 кубика вода,виждам се с тях поне по веднъж седмично и всеки път ми обясняват,че и двете деца ги къпят под душ веднъж седмично.Големи деца.През другото време само дупето в легена.Ами извинявай,ама за мен това си е липса на всякаква хигиена.Да не говорим,че и те не се къпят всеки ден.И за тях е нормално.Е,в този случай 4 кубика вода на ден ми се струват реални.
И не съм сагласна,че зависи от това колко се цапат членовете на семейството.Душа всяка вечер е задължителен,дори да не излизаме от вкъщи.Дрехите се перат след вяско излизане навън,особенно лятото.Изключение правят зимните ни пуловери и блузи,тях не пера след всяко обличане.
Отнклоних се от темата,извинявам се.

# 2 507
Че защо пък - аз понякога не си взимам душ, а просто се замивам набързо един вид. Защо да е ненормално?

# 2 508
  • София
Вилико,просто хората сме различни и това е.Аз ако не си взема душ не мога да си легна.По същия начин съм научила и децата .Дори когато чакаме гости ги къпя преди да дойдат,за да не се налага да се разхождаме пред гостите по халати.Въпрос на навици.

# 2 509
Човече,що не минат всички на партиди?Ти знаеш в какъв грамаден блок сме ние.До преди 4 години всички бяхме така,на база.Плащахме високи сметки.Успяхме да се организираме и минахме на партиди и сега всичко е ок.

Защото не искат, пък и защо да искат като сега харчат огромни количества, а плащат малко Laughing

# 2 510
Че защо пък - аз понякога не си взимам душ, а просто се замивам набързо един вид. Защо да е ненормално?
Какво значи "замивам" , и то без душ?

# 2 511
Ами, то си има начин да се намали обемът на водата в казанчето - слагаш един плик с вода от литър, два, три, колкото си искаш и с толкова намаляваш изхарченото на едно пускане!
Това пък за първи път го чувам, и определено ще го използвам-нашето казанче няма опция "1/2".

# 2 512
  • София
Леле, до какви ВиК истории сте стигнали. Ясно, че водата си е разход. Ама пък сметката на
Не се сърди, човече! е   Shocked неам думи. Чак дотам не съм стигала. Иначе докато се мият зъби се спира водата, пуска се предимно половинката на казанчето. Ама съм дотам.

TIHA VODA, канчето, тоалетната чиния за надолу или мивката за нагоре. Сигурно viliko това има предвид.  Rolling Eyes

# 2 513
  • Пловдив
Ами, то си има начин да се намали обемът на водата в казанчето - слагаш един плик с вода от литър, два, три, колкото си искаш и с толкова намаляваш изхарченото на едно пускане!
Това пък за първи път го чувам, и определено ще го използвам-нашето казанче няма опция "1/2".
Става и с бутилките от минерална вода, аз имам две половинки пуснати в казанчето Simple Smile

# 2 514
Абе какви канчета, бе хора  Joy
Замивам - за мен значи да пусна топлата вода да ме облее за минутка, две, без косата, просто с подвижния душ. Това къпане ли е? А за "онези" дни в месеца - пускам водата не на душа, а на кранчето само отдолу ниско. Защото изкъпя ли се цялата с гореща...става по-кофти  Wink За сметка на това обаче за мен къпане е около 30 минути. Мъжът ми обаче вчера влезе в банята и ме помоли за хавлията. Докато я донеса - се беше изкъпал. Така че е много относително. И въобще не значи липса на хигиена, навици просто.

# 2 515
Иииии верно бе-от двете страни на поплавъка ще сложа и аз две малки бутилки или две плика
 Money Икономия !!  Hug

# 2 516
Не знам, ако няма накъде повече...
 Аз бих могла да спестя вода, като не слагам цветя на терасата /лятото всеки ден поливам/...
 Последното ми "спестовно" попадение е във връзка с козметиката-станах "консултант" на каталожна козметика, и така ползвам отстъпки и промоции /консултант в кавички, защото на този етап почти никого не "консултирам"/.
 Също години наред ползвам скъпи шампоани, с дълга коса съм, и това ми е сериозно перо, но наскоро една приятелка ме "светна" със следната идея-5-6 стрити аспирина в една опаковка шампоан от по-евтините , и казвам ви, никога повече няма да давам сериозни пари за шампоани. Отдавна нещо не ми се е отразявало така добре на косата.

Става и с бутилките от минерална вода, аз имам две половинки пуснати в казанчето Simple Smile
Много е идейно това, аз наистина нито съм се сещала до сега, нито съм го чувала  bouquet

# 2 517
Замивам - за мен значи да пусна топлата вода да ме облее за минутка, две, без косата, просто с подвижния душ. Това къпане ли е? ...

На това аз му казвам душче, ама чак за минутка не успявам, защото докато се натрия със сапун не обичам да съм мокра без вода.

Винаги си се къпя така, в ония, в тия дни, не ми пречи, и 2-3 пъти седмично косата.

# 2 518
  • София
Замивам - за мен значи да пусна топлата вода да ме облее за минутка, две, без косата, просто с подвижния душ. Това къпане ли е? А за "онези" дни в месеца - пускам водата не на душа, а на кранчето само отдолу ниско. Защото изкъпя ли се цялата с гореща...става по-кофти  Wink За сметка на това обаче за мен къпане е около 30 минути. Мъжът ми обаче вчера влезе в банята и ме помоли за хавлията. Докато я донеса - се беше изкъпал. Така че е много относително. И въобще не значи липса на хигиена, навици просто.
Боже, ами аз всяка сутрин от две до пет минути съм макисмум под душа. Нямам време за повече. Сапунисване, зъби, пилата за пети. Айде вън. Вечер пак толкова. Крем, тоалетно мляко, обезкосмяване - вън от банята. С косата мааааксимум десет минути ги докарвам. Ако съм се намръзнала и се натоплям на горещата вода - пак до десетина.
30 минути от години нямам време да отделя за къпане, а неделното ритуално отделяне на следобеда за лична хигиена ме навежда на мисълта, че човекът просто се е позанемарил. Кир ли сваляте за 30 минути?  Shocked Или просто стоите с маската за коса под душа?

# 2 519
  • София /Абсурдистан
Леле направо ме изумявате с такива сметки Simple Smile У нас се харчи около 20-тина кубика вода за 3-ма възрастни. Не пестя особено, но и не разхищавам, ползвам си точно колкото ми трябва, но по-малко не мога да го докарам. Пералня през ден, миялна всеки ден, всеки ден готвене, поне 2 пъти седмично чистене, ежедневно къпане и на тримата и т.н. И на края излиза толкова. Водомерите са нови и мисля че са в изправност, едва ли мерят повече от изразходваното.

Общи условия

Активация на акаунт