Хитрини за справяне в кризата?

• 216 600
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 535
  • София
Кое му е изгодното на сиренето на Маджаров?10лв за килограм е.Хубаво е на вкус,спор няма,но такива като нас,които ядат по две кила седмично....не можем да си го позволим.
Купуваме Елена от тенекия за 5,60.

# 2 536
  • София
Купуваме Елена от тенекия за 5,60.

Няма по-вкусно от това сирене  Peace
Само в ХИТ нещо последните седмици не го зареждат.

# 2 537
  • София
Наистина е много вкусно.Ние от години го купуваме от съседното магазинче,досега не е имало лоша партида.

# 2 538
Сирене Елена от тенекия?Къде?(в столицата)

# 2 539
  • София
От три месеца купувам само Елена вакуумирано със син етикет. Страхотно сирене.

# 2 540
Сега имаше на промоция в Била такава кутия-800 г 5,40 някъде беше..Но дали е тази Елена?! Елена пише, ама..

# 2 541
  • София
Сирене Елена от тенекия?Къде?(в столицата)
Ами има,не е като да няма.Моя близка пирятелка има хранителен магазин около софийския затвор,не съм сигурна квартала как се нарича.Продава такова сирене.Иначе аз го купувам от Люлин.

# 2 542
Сигурно има,но не съм виждала/обръщала внимание.
Ще погледна в нашата Била дали няма да има такова.
При нас ще отварят ново Фантастико скоро.Надявам се да има прИмоциики като за зарибявка.

# 2 543
И понеже темата все ми излиза отгоре, да споделя нещо, което бях забравила, но ето жегите започнаха и аз започвам да го практикувам

1) студен домашен чай, варя чай, най-често липа (имам си от село) или жълт кантарион пак сбран от полето. Слагам мед/ захар. Меда го прави малко тъмен и детето не го гледа с добро око. Изцеждам един лимон.  После в хладилника и, който е жаден толи жажда. Така не купуваме безалкохолно (поне го свеждаме до минимум), не даваме луди пари за разхи нимични НесТии и незнам си какво още тии

2) 1 кг лимони ги нарязвам на резени и ги слагам в буркан. Ред лимони - 1 -2 с.л захар ( тази година ще пробвам с кафява, но мисля, че ще придобие карамелен цвят и малкия няма да го иска). Така до края на буркана, оставя се да престои в хладилник 2-3 дни, лимоните си пускат сока и от него разреждам като цитроната. Пускам и 1-2 лимончета за подсилване на вкуса. После като останат сам лимони вече поели сладкото почваме да наливаме вода в буркана и изкарваме още цитронада.

3) като малки много, често мама ни правеше коктейл, Изцежда сока на лимона, разрежда го с вода и слага 1 ч.л домашно сладко..  ние щастливи, че сме като големите - Пием в модерни чаши, модерни работи. Simple Smile

# 2 544
  • Mediterraneo
И понеже темата все ми излиза отгоре, да споделя нещо, което бях забравила, но ето жегите започнаха и аз започвам да го практикувам

1) студен домашен чай, варя чай, най-често липа (имам си от село) или жълт кантарион пак сбран от полето. Слагам мед/ захар. Меда го прави малко тъмен и детето не го гледа с добро око. Изцеждам един лимон.  После в хладилника и, който е жаден толи жажда. Така не купуваме безалкохолно (поне го свеждаме до минимум), не даваме луди пари за разхи нимични НесТии и незнам си какво още тии
2) 1 кг лимони ги нарязвам на резени и ги слагам в буркан. Ред лимони - 1 -2 с.л захар ( тази година ще пробвам с кафява, но мисля, че ще придобие карамелен цвят и малкия няма да го иска). Така до края на буркана, оставя се да престои в хладилник 2-3 дни, лимоните си пускат сока и от него разреждам като цитроната. Пускам и 1-2 лимончета за подсилване на вкуса. После като останат сам лимони вече поели сладкото почваме да наливаме вода в буркана и изкарваме още цитронада.

Първото го практикуваме целогодишно, безалкохолно не купувам изобщо. Второто ми харесва като идея и ще го пробвам скоро  Peace

# 2 545
  • София
Страхотни идейки, КОТЕ, записвам си  Peace

# 2 546
Мойта свекърва прави желе от дюли - също става за сокче - разреждам 2-3 лъжички с вода и децата много го харесват.
Мразя НЕСТИЙ

# 2 547
Ние безалкохолно не пием изобщо,така че това отпада.Ще пробвам с удоволствие,обаче,идеята с лимоните.

# 2 548
баба ми прави някакви сиропи от плодове - затваря в бутилки и после сипваш на дъното на чашата - и доливаш доволно вода. Става много хубава напитка, но не зная как точно ги прави.

# 2 549
За Еленското сирене и аз да кажа, купувам само това сирене, този кашкавал и това кисело мляко - Елена. Киселото мляко е от малкото, които добре заквасват домашно /някои изобщо не могат/. Кашкавала и сиренето ги купувам директно от производителя в град Елена, наблидо е и като имам ходене - сиренето е на 4,60 там, а кашкавала е на 7,90. Млякото на 65ст.
По магазините обаче продуктите им не са от евтините, но са наистина вкусни и имат повече мляко от другите.

Общи условия

Активация на акаунт