Хитрини за справяне в кризата?

• 216 641
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 550
Мойта свекърва прави желе от дюли - също става за сокче - разреждам 2-3 лъжички с вода и децата много го харесват.
Мразя НЕСТИЙ

имаме желе от Дюли, което бях мисловно командировала към боклука, защото не става за палачинки, но казваш става на сок? Хм, мнителна съм, но ще опитам.

чая не се ли пие 30 мин. след като е готов, после нещо ставал вреден.  Rolling Eyes

Иначе идеята е добра. Ние купуваме сок Флорина, но освен скъп, не е и хубав, така, че идея за нещо за пиене ми е идеална.

# 2 551
баба ми прави някакви сиропи от плодове - затваря в бутилки и после сипваш на дъното на чашата - и доливаш доволно вода. Става много хубава напитка, но не зная как точно ги прави.

Вероятно ги прави като майка ми - плод, захар равни части, оставя се да престои, те си пускат сок, който се прецежда през тензух или гъста цедка, плодовете се изстискват колкото може, добавя се лимонтозу за консервант и се затваря в бутилки. Някои плодове искат допълнително варене, при други няма нужда.
Майка прави сиропи от ягоди, малини, дюли, бъз, арония, вишни. Страхотно вкусно нещо, а пък ако го разредиш с газирана вода, а не с обикновена става още по - готино.
Полдвам ги и за да сиропирам сладолед примерно или на дъното на купичка с крем, за мелба и т.н.

чая не се ли пие 30 мин. след като е готов, после нещо ставал вреден.  Rolling Eyes

Брех, че аз даже от един и същ липов цвят доливам вода и варя наново и си правя чай поне 3-4 чайника, преди да изхвърля билката. Що да е вреден, всичките билкови отвари ги дават да престоят, може би за чая, който се прави от растението "чай" да е това  newsm78

# 2 552
Домашната цитронада е страхотно питие.
Аз го правя от сока от 1 лимон в една кана вода (около литър ) и мед на вкус.

А за сладкото от дюли и аз мислех да го изхвърлям, но ще пробваме като сок, интерсна идея  Hug

# 2 553
  • София
Вергилия, по-назад в темата бистрихме соковете, Зачети се.  Wink

# 2 554
С плодове, много захар и лимонтузу... Ама си е играчка, да знаеш! Аз правя от боровинки, малини, къпини, ягоди и пр. фантастичен става. Ние разреждаме една голяма бутилка от 2-3 литра примерно и стои леден в хладилника.

# 2 555
  • Sofia
... Става много хубава напитка, но не зная как точно ги прави.
... което е страшна хитрина за справяне с кризата.

Дали бихте били добри да обърнете внимание на факта, че това не е темата "Готварски спамочат на пазар с кирлива стюардеса"?

# 2 556
Кокошинката,не изхвърляй сладкото от дюли!
Палачинките са най-вкусни с това сладко!Може само да го пасираш и да го използваш и за кекс ;
желето от дюля е много трудоемко за направа,сипва се малко вода към него и отново с пасатора,разрежда се със сода/газирана вода/+изцеден лимон,лед

# 2 557
  • В градината...
Всички покрай мен от старите и гадните сладка варят ракия.

# 2 558
... Става много хубава напитка, но не зная как точно ги прави.
... което е страшна хитрина за справяне с кризата.

Дали бихте били добри да обърнете внимание на факта, че това не е темата "Готварски спамочат на пазар с кирлива стюардеса"?
И що мен пък цитираш - нито аз захванах тая тема, нито само аз писах по нея Crazy
И е хитрина за кризата - ако нямаш по 2лв всеки ден за безалкохолни и сокове!!! Ама явно ти си далеч от всякакви кризи, та не разбираш идеята.

# 2 559
Вергилия, по-назад в темата бистрихме соковете, Зачети се.  Wink

Да, да прочетох, и затова писах, точно за соковете.

А иначе, има един чай, червената шапчица, от Билла го вземам, много го обичат децата.

# 2 560
  • София
Вергилия, а аз да те питам за чая. Що казваш, че е вреден като преседи повече от полови час. Аз запарвам по литър черен чай, слагам три супени лъжици захар и после си го пия като изстине студен. Ако не изпия цялото за вечерта, на сутринта като го притопля детето има чай за закуска готов. За това те питам.  

п.п. За желето от дюли - не го хвърляй, грехота е. Направи сладкиш с него.

# 2 561
  • Sofia
И що мен пък цитираш - нито аз захванах тая тема, нито само аз писах по нея Crazy
И е хитрина за кризата - ако нямаш по 2лв всеки ден за безалкохолни и сокове!!! Ама явно ти си далеч от всякакви кризи, та не разбираш идеята.
Заради уникалното ви желание да казвате високо, шумно и непрестанно липсата си на мнение по някоя тема.
Не знам дали сте наясно, че теми могат да съществуват тук и без изричното ви масирано участие в тях. Размяната на безсмислени любезности е вашата стихия, но фактически погледнато просто спамите.
Разбрахме, че баба ви прави едно нещо, което вие не знаете как се прави, но разредено с вода е супер.
Просто илюстрирах.
На последното изречение не смятам да отговарям. Прави ви чест.

# 2 562
 newsm78

Къде ги тия любезности тук, къде го това масирано участие? Пречи ли ти нещо, че следя тема, която ме вълнува / за мое нещастие/ и споделям - каквото се сетя?

Освен да не пиша повече?

# 2 563
  • Бургас
Вергилия, а аз да те питам за чая. Що казваш, че е вреден като преседи повече от полови час. Аз запарвам по литър черен чай, слагам три супени лъжици захар и после си го пия като изстине студен. Ако не изпия цялото за вечерта, на сутринта като го притопля детето има чай за закуска готов. За това те питам.  

п.п. За желето от дюли - не го хвърляй, грехота е. Направи сладкиш с него.
Не е ли вредно на детето черен чай? Rolling Eyes

# 2 564
Майка прави сиропи от ягоди, малини, дюли, бъз, арония, вишни.
Роси, откъде купувате арония? Или си отглеждате?

Общи условия

Активация на акаунт