Хитрини за справяне в кризата?

• 215 287
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Linz
И аз знам,че боб не се соли,защото ще го вариш до утре  Laughing Кисне се от предната вечер във вода.

Може би това,че е киснал в подсолена вода не е същото като да го вариш със солта  Thinking

В тенджера под налягане боба го правя точно за 45 минути.
Лук,боб,червена чушка,морков,вода.
След 40 минути изстудявам тенджерата,отварям ,посолявам и слагам доматите.През това време правя запръжка от брашно,олио и червен пипер,слагам джоджен и до 5 минути е готов .Става фантастичен  Heart Eyes
Направих боб точно по този начин (но с повече подправки), наистина стана фантастичен. Преди това го накиснах за 8 часа със сол. Никога не бях готвила боб толкова бързо.

# 2 701
Замразените зеленчуци Клевер са хубави, и филето от бяла риба.
И препарата за баня.

Кроасаните по-скоро не.

# 2 702
Тенджера под налягане не ползвам,след като цялото шкембе беше на тавана и след това правихме ремонт.
А на леля ми,бобът от тавана - върху лицето и.Страшна картинка беше,  добре,че материално бяха добре и от
Англия изписаха лечение/преди 30г./,ако нямаха средствата и връзките щеше да има белези.
В момента има испански тенджери "Фагор" ,но са около 180 лв.Моя близка само в нея готви.
Аз обаче имам резерви.
За "Била" - скъпа верига,сушеница и луканка на "Клевер" става,но в "Пени" ,производство на" Бони"/от ранчото/
е 9 лв.,парченцето излиза околоо 1.50

# 2 703
Ето и моите хитрини за справяне с кризата(при нас е по-скоро справяне с майчинството,тъй като доходите ни спаднаха доста откакто съм вкъщи  с бебето)
-за момента разходите ни по бебето са минимални-купуваме само памперсите и мокрите кърпи4ки,тъй като се кърмим(т.е.хитрина първа-кърмене:)
-разпределяне на бюджета-моето май4инство отива почти напълно за единия кредит.Остават около 20-30 лева,които не ги смятам към общия бюджет,тъй като винаги изниква нещо непредвидено и тогава ползваме тях:)
-след като мъжът ми вземе заплата,плащаме вси4ки сметки- ток,вода,телефони,кабелна,Интернет,градината на детето+вноската по другия кредит.Ако имаме някаква запланувана покупка,напр.обувки за баткото или памперси за бебето,се купува на момента.Това,което остане се разпределя на седмиците до следващата заплата.Така ми е по-лесно да пазаря за седмицата,т.е.правя си сметката само за седмицата ,а не за цял месец,което е по-трудно.
-използвам доста усърдно нощната тарифа на тока-пералня и съдомиялна се пускат само през нощта.Крушките ни са само енергоспестяващи.
-спрях да пазаря от големите вериги,там харча повече;живеем на място,съвсем близо до което има прекрасен пазар с всички необходими магазини:от едно място си купувам яйца(по 15 ст,а и не са малки),от друго си купувам млечните,от трето прясно свинско месо,от четвърто пилешко,до тях са рибните магазини.Билла е на 3 минути от вкъщи(тяхната марка наистина не е лоша,не всичко, но доста неща са си добри дори).Та мисълта ми е ,че не се запасявам,каквото ми е нужно,си го купувам на момента, без да губя време да обикалям ,за да търся най-изгодна оферта:) Така купувам по-малко неща,които се оползотворяват , без да се налага да се хвърля нищо:)
-откакто сме женени с мъжа ми, го подстригвам.Инвестицията беше само една машинка, а колко пари сме спестили досега от това...
-ходим много пеша:)пестят се много пари от билетчета,а и е доста полезно.това го правех и докато ходех на работа и се отразяваше доста добре на джоба ми-2 лева на ден за отиване и връщане на седмица са си 10 лева,за месец 40 лева.А така за 40 минути най-много стигах до работа.(За съжаление -неприложимо за Сф)
Ако се сетя нещо друго ,пак ще пиша.Темата е много полезна  bouquet

# 2 704

-откакто сме женени с мъжа ми, го подстригвам.Инвестицията беше само една машинка, а колко пари сме спестили досега от това...

Покупката на машинка за подстригване наистина е много антикризисна мярка Simple Smile. Нашата струваше точно 9.99 лв. и подстригвам с нея мъжа ми вече повече от година.

# 2 705
Ние пък бяхме купили една такава евтина машинка за подстригване преди няколко години и за нищо не ставаше - само бръмчеше и скубеше

# 2 706
Аз за пореден път се убедих колко е по евтино да се пазаруват определени неща от Гърция. При нас не излезе много "антикризистно" защото ги напазарувахме на връще от разходка, която си струваше паричики, но за тези, които са близо до границата -  3 литра зехтин за 5 евро, прах за пране на Хенкел ( марката не се предлага у нас, но ние не за пръв път купуваме - пере добре) 6 килограма - 5 евро, омекотител за пране - 4 литра за 2 евро, на добри цени са също маслините, маслиновата паста, царевичното масло, всички видове препарати за почистване, кухненски ролки.

# 2 707
Аз за пореден път се убедих колко е по евтино да се пазаруват определени неща от Гърция. При нас не излезе много "антикризистно" защото ги напазарувахме на връще от разходка, която си струваше паричики, но за тези, които са близо до границата -  3 литра зехтин за 5 евро, прах за пране на Хенкел ( марката не се предлага у нас, но ние не за пръв път купуваме - пере добре) 6 килограма - 5 евро, омекотител за пране - 4 литра за 2 евро, на добри цени са също маслините, маслиновата паста, царевичното масло, всички видове препарати за почистване, кухненски ролки.
Така е. PeaceМайка ми живее в Гърция и ме снабдява.Вкъщи готвя само със зехтин.В момента имам 12литра зехтин и 6кг маслини.Маслиновата паста е страхотна.
И ние инвестирахме в машинка за подстригване.Спестяваме от фризьор за двамата мъже вкъщи.Само аз се въздържам засега. Wink

# 2 708
Аз не бих се наела да постригвам малкия. При нас за 7лв го постригвам на два-три месеца - той е с дълга коса. мъжа ми и той на толкова се постригва - къдрав е и не му личи като му порастне, поне в началото де  Laughing

# 2 709
  • София
Моят син пък изобщо не дава да се доближи до него човек с машинка, така че за нас това е кауза пердута. Подстригват го само с ножица.

# 2 710
  • най-шареното място
Да и аз подстригвам. И честно казано не парите бяха причината е комфорта да не мислиш кога да отидеш. Но и при мен има мъже и те не търпят дълга коса.  Та на два месеца няма как да стане... на толкова се постригвам аз Wink Е. там плащам, ама и аз съм човек.

Нана, първо с ножица, после гледа как някой друг подстригват с машинак и полечка... аз пък никога не съм водила детето на фризьор.

# 2 711
  • София
И аз постригвам мъжа  ми и сина ми от 2 години и половина. Тогава още не беше криза, но купихме машинка, защото на мъжа ми му беше писнало да няма часове, да чака, да търси време да се постриже и не на последно място да не го правят така, както иска. По-разумна покупка от тази не мога да се сетя (след колата). Струваше някъде 40лв, избили сме я още първата година. Обаче най-ценното е, че мога да пострижа по всяко време и точно както иска.  Laughing А малкия е готов за нула време, 3-ти номер, минавам му цялата глава и влиза в банята директно.

# 2 712
и ние сме обзаведени с машинка за 15лв, наистина антикризисно  Sunglasses

# 2 713
Е, как пък с машинка се постригвате точно както искате - освен обикновената нормална мъжка прическа  Thinking

# 2 714
viliko,nana 77,вашите малчугани са още малки.След като станат на 5-6 годинки по-лесно се "преговаря" с тях. Peace

Общи условия

Активация на акаунт