Хитрини за справяне в кризата?

• 215 192
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не съм забелязала да са твърди. Мсля, че до известна степен твърдостта се дължи на пресъхването на дрехите.

# 106
О, и аз отдавна не ползвам омекотители.Пера на 40 градуса винаги.Не съм забелязвала да са твърди дрехите!

# 107
А на колко оборота центорфужите?

Току-що пуснах миялната с веро, Фея, ако умие ще си умра от кеф.  Mr. Green
ще докладвам.

# 108
  • София
Нашата пералня е с  един вид центрофугиране, дори не зная колко оборота. Може би въпросът е и в температурата на сушилнята. Моята я суша на по-ниската температура. Вярно, че е по-дълго времето на работа, но излизат меки нещата.

# 109
Пускам центрофуга само (но невинаги) на хавлии и спално бельо, но не знам на колко оборота Rolling Eyes понякога не я издържам до край и я спирам.
Донякъде съм съгласна с Andariel , че тази "хармоника" може да се дължи на пресъхването при дрехите - особено в горещините през лятото. Обаче за през зимата не знам защо може да става така.

# 110
Работя в Германия,спестявам и тук харча,
но и аз прилагам някои от тези хитрини.

# 111

Та така.. работите отиват натам че много инетернет доставчици ще умрат скоро време. Така както в чужбина почти никой не плаща за ползването на интернет.

Айде пак за чужбина - така като гледам нямаш идея как е в чужбина и колко струва интернета там.

50 евро на месец плащам нет. Ако за теб е нищо.

по темата:
купувам прах само на промоции. Така 3кг Ариел за цветно ми излиза 5 евро. В момента имам 3 кутии и чакам следващата промоция.
Пера на по кратките програми.Така се спестява ток.
Пазарувам веднъж седмично от големите супермаркети.По нета проверявам, какви промоции имат в момента.
Готвя всеки ден, така не караме на суха храна и хладилника да се изпразва за отрицателно време.
Дрехи от край време си купувам само на разпродажби. Откакто преди години си купих едни дънки за 120 евро и след седмица ги пуснаха на 50 си казах не.
Учебници си купувам главно от амазон. Дори и използвани.Излизат на около 1/5 от цената на книжарницата.
Само с козметиката не знам как да се огранича. Поне спрях да купувам всичко , само за да пробвам.

# 112
  • София
При нас кризата съвпадна и с едромащабен ремонт на жилище, така че позатегнахме коланите.
1. Драстично намалихме храненията навън. Преди се хранехме предимно по ресторанти, а сега - вкъщи.
2. Преди имах склонност да тъпча хладилника като за световно. Сега гледам да не се получава такова презапасяване и застояване на продукти.
3. Ограничих до минимум покупките на дрехи, козметика и обувки. Предишният ми начин на харчене сега ме изумява - давах луди пари и трупах неща, които ще има да нося поне още няколко години.
4. Вероятно тази година ще се ограничим и в почивката. Бяхме свикнали да ходим в чужбина по 1-2 пъти за лятото, сега ще се поограничим.
5. Намалихме използването на колата за сметка на метрото. Това е свързано и с факта, че и двамата работим на другия край на София и задръстванията ни утрепват поне 2 часа от деня.
6. Наблегнах на здравословния начин на живот - храним се предимно с риба за сметка на месата. Колбаси купувам по изключение. Кашкавал също избягвам да купувам, т.к. е по-мазен от сиренето. Не купувам натурални сокове, защото са химия и захар.
7. Намалих цигарите. Една кутия пуша за няколко дни.  
8. От години ползвам Рекс за цветно, сега е течен. За бяло съм купила една грамадна кофа Персил от Метро, която ползвам вече не знам коя година.
9. Уикендите не ходим никъде, но не че преди сме го правели.

# 113
А какво ползвате вместо омекотители? Защото аз ако не сложа омекотител, после дрехите и хавлиите стоят мирно, толкова са твърди. Нали имаше едни омекотители за бебешки и детски дрехи, аз съм купувала и от тях, те също ли са вредни?
Слагаш малко оцет (3-4 лъжици) в отделенийцето за омекотител в пералнята. Дрехите излизат мекички и се гладят лесно. Не мирише, спокойно  Peace Ама оцетът да е истински винен оцет (използвам бял), а не боядисан разтвор в цикламено, дето пише оцет тип "винен". Така правя, особено с кърпите има хубав ефект.

# 114
Да добавя нещо евтино и вкусно - супа от коприва - аз я направих с месо заради мъжът ми,но майка ми я правеше постан - запържена коприва, с лук,морков,домати,подправки на вкус и пръснат ориз на око. Като стане готова - добавяте кисело мляко и е да си олижеш пръстите. Така че сега като излезе копривата смятам да си набера,за да имам и за другата зима. Манджичката не излиза повече от левче заедно с млякото и тока. Peace

Копривената,ми е любимата супа Grinning,само че аз я правя още по просто-Запарвам я,да поумекне,вадя я,режа я по на ситно,връщам във водата,да поври 10-15 минутки.После правя запръжка с лук,червен пипер и малко брашно,изсипвам,солчица,фиденце,още 5 минутки и е готова.

Чудесна тема,чета с интерес Hug.

Аз се старая да пускам бойлера,пералнята и когато мога съдомиялната на нощната тарифа,след 10.Вече е малка разликата,но предполагам ,спестявам поне 10-15 лв. Peace
Ползвам най-евтиният български балсам-Импресия,по-добър е дори от скъпите марки,косата става много мека.
Купувам домашно прясно мляко,от сигурен источник и го заквасвам за малкия,той изпива един буркан всеки ден,а струва 1 лев литъра,и е чудесно,и по-евтино-Кофичката на магазина от 400 гр е 70-80 ст.,а на мен ми излиза 40.Спестявам 12 лв.  на месец.Грешка,той изпива по един компотен буркан,т.е.2 кофички,значи спестявам 24 лв.
За сезона купувам дрехи от края на предният,сега ще напазарувам на малкият намалени дебели дрешки и ботушки,а и за нас.Не всички намаления са реално такива,но се намират.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 13:18 от rozi-maxi

# 115
Shocked Абе момичета, верото ми излезе извън миялната и целия под е в пяна???  hahaha Tired Sick #2gunfire

# 116
  • Ямбол
....
Току-що пуснах миялната с веро, Фея, ако умие ще си умра от кеф.  Mr. Green
ще докладвам.
E това вече върха на ...
Тъкмо щях да пиша какъв ще е ефектът и ти си се похвалила:
Shocked Абе момичета, верото ми излезе извън миялната и целия под е в пяна???  hahaha Tired Sick #2gunfire
То бива бива, ама чак толкова да не ти дойде до ума, вече на русо избива.

Почвай със сапун в пералнята, тъкмо няма да питаш за омекотител.
 ooooh!

П.П. Това си го запаметявам и ще те номинирам в някоя категория.

# 117
 Crazy Мъжа ми ще ме оскубе.

На Криско мамата да дойде веднага онлайн и да каже колко веро се слага, хахахаха, оле много съм проста днес.  hahaha
Ама още няколко мами казаха след нея, че са пробвали, в е гугъл пише, че може.  Shocked Явно баш в моята не може. Представям си пяната вътре.

Поне измих пода перфектно, без време

# 118
Омекотителя и аз смятам да го спра.Пък и изобщо не виждам да омекотява,при все че слагам доста повече,само мирише приятно,но за кратко,ползвам Ленор.Течният ,розов Рекс изпира хубаво,евтин е и мирише,като да е сложен омекитител .Но за бяло,със сода ефект,е пълен боклук.

По темите за съдомиялните,многократно съм чела,че с веро не става Rolling Eyes.То ако ставаше,кой щеше да дава пари за скъпи препарати Rolling Eyes.Имаше и мама,която готвела риба във фолия в съдомиялната.Е на това му викам аз икономия Joy,но тя го правела,защото ставала много вкусна Peace.

# 119

По темите за съдомиялните,многократно съм чела,че с веро не става Rolling Eyes.То ако ставаше,кой щеше да дава пари за скъпи препарати Rolling Eyes.

Crossing Arms не става, още 60 минути има, не мога да я спра, дано не стане наводнение или късо, че всичко прогизна, и под пералнята. Нямам телефон да се обадя на мъжа ми, който е на работа. Баси деня.  Mr. Green
Като ме пита от къде ми дойде тази безумна идея и кажа бг мама ще ми забрани форума за винаги.
Това дори е по-безумно от излизането ми в най-големия сняг с лятната детска количка, ей така, да се уверя 100%, че не може да се тика. Закъсах на улицата яко.

Общи условия

Активация на акаунт