Хитрини за справяне в кризата?

• 215 174
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Само не пробвайте с колбасите на Clever (имат някакви "шунки", които са... Sick) , другите им неща стават, майка ми ползва доста продукти с тяхна марка. Сега се сетих, че и яйцата Clever са по-изгодни  Peace

# 91
  • на брега на морето
Peace ще пробвам праха за пране и омекотителя на Клевер, марката на Била.

Вчера четох някъде, че омекотителите съдържат куп канцерогенни вещества. Отървете се от тях.

# 92
  • София
А, да, омекотители не ползвам по подразбиране. Течният прах за пране е много по-лесен за дозиране. Прави ми впечатление, че дозировките, които са указани на перилните препарати са твърде големи. ТОва важи и за праховете за миялната. Това, което всъщност промених в кризата е, че поглеждам цените на стоките все по-често. Само не мога да разбера, как е криза, а от няколко дни не мога да се доредя в близкия магазин за месо да взема една кайма. Добре, че имам резерви във фризера. Как така хората нямат пари, а опашката на три реда до вратата?

# 93
Peace ще пробвам праха за пране и омекотителя на Клевер, марката на Била.

Вчера четох някъде, че омекотителите съдържат куп канцерогенни вещества. Отървете се от тях.

Отдавна се отървах от тях - след като преди 6-7 години направих зверска алергия... А и няма такава смрад като тази от омекотителите.
Също и мокрите кърпички - и те съдържат агресивни химикали.

# 94
 Tired само с прах прането ми остава на хармоника, и едно твърдо, аз слагам съвсем малко с цел по-удачен вид на дрехата и по-лесно гладене. Бъркам някъде явно, нямам сушилня, може това да е

# 95
Peace ще пробвам праха за пране и омекотителя на Клевер, марката на Била. Използвали ли сте друго от тази марка, за което да кажете, че е сполучливо, цените наистина са изключително добри.

Моля те недей  Praynig Излъгах се веднъж да взема течен прах на Клевър,още се ядосвам.
1.Не е добре концентриран и трябва да се сложи доста.
2.Дрехите не се изпират въобще хубаво.
3/най-ужасното/ Миришат на гадно и спарено,незнам как да го опиша - на работнически дрехи  Laughing Като ги извадя от сушилнята направо не ми се душат,все едно не са прани   Sick

Течният РЕКС е в пъти по-добър,ухае много хубаво и пере добре.Но най-доволна съм от САвекс парфюм.Е,няма такъв наситен и продължителен аромат.Дори и след 2-3 седмици в гардероба дрехите ухаят на току що изпрано и свежо  Peace /да не решите,че е реклама,просто от 2 месеца го ползвам и съм много доволна/.

# 96
Tired само с прах прането ми остава на хармоника, и едно твърдо, аз слагам съвсем малко с цел по-удачен вид на дрехата и по-лесно гладене. Бъркам някъде явно, нямам сушилня, може това да е

Не е от липсата на сушилня. Дали не е от твърдостта на водата при вас Rolling Eyes Въпреки, че във Варна също пера без омекотител, а там водата е много твърда, обаче пак не са на хармоника.
Или пък от силната центрофуга?...

ПП - някъде в зелената тема има съвети как да се замести омекотителя с нещо природно, мисля, че беше със сода.

# 97
  • София
За яйцата се сетих - започнахме да купуваме размер М весто Л - малка разлика, ама си я има  Peace

# 98
  • София
Още нещо се сетих. Когато е краят на месеца и вече сме много на зор отивам да пазарувам с точно определена сума пари и оставям картите вкъщи. Така и да искам да купя нещо извън това, което съм определила - просто няма с какво  Wink

# 99
Още нещо се сетих. Когато е краят на месеца и вече сме много на зор отивам да пазарувам с точно определена сума пари и оставям картите вкъщи. Така и да искам да купя нещо извън това, което съм определила - просто няма с какво  Wink

Ооо,то това важи и извън края на месеца,просто отивам само с пари,които за списъка и толкова.Може би само веднъж месечно си позволявам волности,че иначе става страшно,като се знам каква съм,то не са кремчета,масчици....я да видя на онзи щанд какво има,какво ли пък да си купя сега ей така....и после съм разорена  Tired

# 100
  • Ямбол
Аз спрях цигарите. Това ми е най-големия принос от 6 месеца насам.
Не може да ми се хвалят как някои делят залъка на  n части, а иначе дават пари за дим и пепел.

Обаче все още смятам, че някои евтини неща излизат скъпо.
Например китайски обувки и дрехи.
Дрехите втора употреба са по-приемлив вариант от китайските евтинийки.

Храната ни така или иначе е на малко по-ниска цена, понеже е от търговия на едро и с отстъпки за количество и редовен клиент.

Почивките все още не сме съкратили, но трябва да спра да живея, ако и тях изхвърля.
Така или иначе обичаме излетите, гората, палатки, селски туризъм.
Тази година и за морето съм измислила вариант, но не бързам още.

# 101
  • France
Като стана дума за кучешка храна, да ви споделя моят опит с кучето на хазяите:
То тежи около 20кг и ми излиза 12лв./мес.  макс. Готвя му манджа  Simple Smile. Купувам патешки фенер за 80ст/кг или крила за 1лв., варя ги в тенджерата под налягане с обелките от моркови, зеле. След като изстине, добавям 2-3 хляба, който е по 50ст. в Кауфланд, или стар хляб, останал от нас. Тази смес му стига за 7 дена.
Иначе, пестя от препарати много пари, защото ползвам турски Персил- 9кг за 20лв, Доместос- 1.80/л, омекотител на Хенкел по 2лв/л.
Преди Коледа, купихме 1/2 прасе по 4.80/кг. Направихме луканки- страхотни станаха... Та това прасе още го ядем, при положение, че маса народ почерпихме. И кучето го одобри  Laughing
Правя зимнина: туршийки, чушки за пълнене, печени, които стават за манджа и салата и т.н.
Почивам на море по 2 месеца, защото имам каравана. С детето, ни излиза по 11лв/ден. ако сме тримата- 14.50/ден. Носим храна и пиене от тук. Не ми пречи да готвя всеки ден. Сметнах, че 30 дена престой на морето ни струва 350, защото няма сметки в къщи.
Пазарувам от 2-ра употреба, където има страхотни нови неща, с етикет. Също и от Продавалника. За детето- от пазара в Димитровград.
По заведения не ходим. По- евтино е да поканим гости, които веднага се отзовават, защото готвя вкусно.
Дай Боже, да има работа, за отидем на почивка и това лято.

# 102
  • Балчик
Аз омекотители също не ползвам
Рядко даже изобщо вече не ползвам кредитните си карти
Пера с бебешки прах за пране Тео - бебе  / в къщи нямам бебета , но има алергии /
Ограничихме излизането вечер с похапване до примерно петък вечер , на кафе ходим рядко по - скоро от липса на време
Започнах все по - често да готвя у дома , но пък това ми донесе по - високи сметки за ток / с газ не искам да си имам работа /
Но пък от страна да доходите ни имаме малко почакване , преди година шефа беше намалил заплатите с 10 %  на част от фирмата и тук преди три месеца ни ги възстанови. Но все си мисля , че така икономии не се правят , едно време си спомнян като бях у дома на моите родители , те бяха си направили един вид затворено стопанство, само олио и прах за пране си купуваха и благодарение на това пестяха пари и ги влагаха в далеч по - големи неща . Вярно , че сега този метод е почти неприложим за съжаление

# 103
Защо да не може има хора които си произвездат почти всичко по селата.Твоите родители как са го правили.А как да откажем цигарите незнам те са най- големия разход.От храна неможе да се пести трябва да е възможно най-качествена иначе след време ще ходим по лекари.  Simple Smile

# 104
  • София /Абсурдистан
А какво ползвате вместо омекотители? Защото аз ако не сложа омекотител, после дрехите и хавлиите стоят мирно, толкова са твърди. Нали имаше едни омекотители за бебешки и детски дрехи, аз съм купувала и от тях, те също ли са вредни?

Общи условия

Активация на акаунт