Хитрини за справяне в кризата?

• 215 198
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Варна
Прави ми впечатление, че смятате само вечерята у дома като част от бюджета за храна. А не закусвате ли вкъщи? Ако да - там също отиват продукти. Ако не - това, което купувате отвън трябва да се добави към бюджета, обядите също. И така сумата става доста по-висока.

# 1 936
  • София
Добре, ама вашите деца на морето поне не ядат ли сладолед? Моите откакто се е стоплило вкъщи ядат по един, какво остава за морето. Отделно - как така сядате на заведение и не пият нищо? Не ожадняват ли? Моите изпиват по две чаши сок на сядане.
Не знам, вярвам ви, че при вас е така, но също така виждам, че е неприложимо при мен. Как да стане това - идва сервитьорката, поръчвам, децата казват "Искаме сок ябълка" и аз да й кажа - "Не, не им носете!".  Confused
Или жега, прибираме се от плажа, виждат сладоледите - не, няма да ядете сладолед. Абсурдно е.

# 1 937
Ами аз почивка си я представям като почивка - да седнеш, да се отпуснеш и да си хапнеш и пийнеш. Само за детето двата сока са 4лв. За мен биричка-две, за моя три.четири или твърд алкохол 100-200гр - и отива на 10тина лв само пиенето. За мен.
Отделно през деня сладоледи, царевици, фрапенце за мен, бира или мастика за моя, една въртележка или захарен памук вечер - та отиват още 15тина е така. Затова - аз и там в другата тема съм го писала - предвиждам 50лв на ден. Ама се отплесваме.

Месечинка - аз няколко пъти питам - ама няма отговор - събота и неделя как се кара на едно ядене само при това постно  Thinking

# 1 938
ВилиКо,
преди няколко поста-когато дискутирахме за евтините обувки-ме убеждаваше,че когато имаш 300 лв на месец за ядене - си купуваш от 5 лв патъчки..
Изведнъж казваш,че харчиш по 50 лв на ден на морето?
Е как става това?? Аз живея до морето,ходим всяка съб/неделя, ама убий ме-досега не съм си купувала нито фрапе, нито нещо си от плажа. Sad

# 1 939
Вилико, дойде ред аз да попитам какви са тези количества - двама души, 4-6 бири и отделно твърд алкохол на ден? Аз винаги съм давала за пример за пияч моя мъж - учил е в Москва, т.е. има железен тренинг - продължава да пие дълго след като другите са под масата, но системно три-четири бири плюс твърдо на ден... дори той не може. Ще го похваля значи.
За мен няма да споменавам.
Ето още едно потвърждение колко са различни хората.

# 1 940
Другарко - айде чети - стопъти написах, че не си купувам от тия обувки, но ги знам. И сто пъти написах, че давам пример, като не осъждам тези, които нямат възможност и си купуват от тях. Пък за морето - веднъж годишно ходим и там се отпускам - да, инак не бих отишла просто. Няма да стоя цял ден жадна, за да не пия едно фрапе от 2лв. Егати почивката.
Аргун - четете бе хора - има думата "ИЛИ". тОЕСТ ИЛИБИРИЧКИ ИЛИ ТВЪРД. сЕГА ЯСНО ЛИ Е?

# 1 941
Въх, наистина съм го прочела като И, не като Или.
Но дори бирите са доста. Това от моята гледна точка. Ние ще умрем от толкова, а изобщо не сме пример за трезвеност.

# 1 942
Е как ще умреш от 3-4 бири - за мъж говоря  newsm78

# 1 943
Вчера ходих на Женския пазар. Купих картофчета по  50 стотинки килото, краставици - по 70ст -имаше и по 80 ст, кайсии по 1.60лв. Имаше и лук -5 вр за лев , и други неща.  Доматите ми се видяха скъпи, затова от Фантастико - сега са на промоция - взех по 1.45 лв за кг. От Фантастико си купувам и месото. Обикновено има някакво на промоция. Тая седмица са котлети по 6.35 лв. Аз взех плешка без кост по 6.95 и ми я смляха на кайма.
 Ние сме четирима, син на 14, щерка на 10. Те трябва да закусят вкъщи, гледам и аз да ям, че да не купувам банички и др. Абе 8 - 10 филии може и да стигнат за закуската. Обяд и вечеря- пак трябва да са за четирима , за да може и аз да си взема храна, и мъжа ми да обядва. Отиват големи количества, а и все се чудя какво да разнообразявам.
Пангасиус сега има в Кауфланд на намаление -около 3-4 лв килото

# 1 944
Е, как бе, моят е сто килограма и пак максимума му е две бири. За систематично пиене говоря.
А е издържлив на пиене по случаи. Обаче дори той не пие повече от две бири дни наред.

# 1 945
Е, как бе, моят е сто килограма и пак максимума му е две бири. За систематично пиене говоря.
А е издържлив на пиене по случаи. Обаче дори той не пие повече от две бири дни наред.
Това е от килограмите. Моя няма 60  Laughing
Аз съм 50 и спокойно изпивам 2, може и 3.

# 1 946
# 1 947
  • София
На мен не ми се опират две бири, а съм далече от 100кг. За един мъж, 4-5 бири въобще не са много, още повече на морето, където първата я изпиваш жаден на един дъх.

# 1 948
Въх, наистина съм го прочела като И, не като Или.
Но дори бирите са доста. Това от моята гледна точка. Ние ще умрем от толкова, а изобщо не сме пример за трезвеност.
Ама не сте и със железен тренниг Grinning
Две-три бири мога да изпия без проблем  както съм има няма 45килца.

# 1 949
  • София
Е, как бе, моят е сто килограма и пак максимума му е две бири.

Shocked
Е, стига де. Явно си е до човек, но това ми звучи нереално.
Аз, дето все още не съм стигнала стоте  Laughing, ако хапвам вечер в кръчмичка пия повече.

Общи условия

Активация на акаунт