Хитрини за справяне в кризата?

• 216 486
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 980
Аз слагам 50мл. за около 5кг.пране
Моята пералня е за 6 newsm78

# 1 981
  • София
7кг стандартна пералня ли е?

Не.
Моята е до 5 кг.

# 1 982
Тъмните само с течен препарат за черно. Този в Кауфланд-Grand maximo - не е лош. Икономичен е. цената му е 3 и нещо за 1,5 л.

Този ползвахме може би към 6 месеца, но накрая дрехите се захабиха много.

А по колко такъв течен се слага? За колко време горе долу стига?

Сега с Ариела 21 перални за 8.10 лв., той е 1.500 кг., по 70 мл. на пране, в пари е 0.38 лв.
5 кг. ми е пералнята.

# 1 983
Е знам,че е куча марка, но за толкова пари-толкова..По начало препаратите за черно са скъпи-течните.
И все пак е много по-добре, отколкото да переш черно с прах за цветно. Избелява..

# 1 984
Е, Ариел е 8.10 , а споменатия от Кауфланд е 3 и нещо - на половината.

# 1 985
Е, Ариел е 8.10 , а споменатия от Кауфланд е 3 и нещо - на половината.

3.60 лв. е, но на мен ми стигаше за 10 пранета, т.е. за 21 излизаше към 7.60 лв., но както казах - захаби дрехите, наложи се да купувам Вениш и др. за петна, с които да ги оправям (по принцип не ми се налага), та ми излезе доста скъпичко.

# 1 986
# 1 987
Момичета, пак малко се измества темата, но и аз да си кажа-пера напоследък
с таблетки Скип (2 бр.са 0,70 лв), слагам по една таблетка за половин зареж-
дане 3,5кг. А избирам тази програма за пране, защото ми се налага да пера
често и е някаква икономична(40 л вода, 45 мин.), пълната програма е 2 часа
и кусур. От другите прахове Сано си е на сметка, за 13 лв пера около 2 месеца.
Не се сърди, човече, такъв евтин течен Ариел къде намираш? В нашия супер
гледам цена около 10 лв за един литър (май 13 пранета). Цените във въпросния су-
пер са като в Била, т.е.уж не е много скъп магазин.
Забелязала съм, че голяма част от съседите в почивните дни ходят по разни извън-
градски местности (напр.хижа Здравец) и влачат по 2-3 десетлитрови туби за вода. Наливат
си от някакви изворчета вместо да купуват минерална, което си е не малка икономия.
Мен обаче малко ме е шубе да пием такава непроверена вода.
Янтра, ако навия мъжът ми за тая пъстърва до Калофер ще ти пиша да обясняваш къде е точно.

# 1 988
Veniz, от Метро го взимам Ариел-а.
А кажи сега таблетите Скип къде ги има, много добре звучи  Simple Smile

# 1 989
Все се обаждам, след като сте отминали някой въпрос, ама да си кажа. Ние пием много безалкохолно -кола предимно. Вече, когато седнем някъде - на морето например -си поръчваме голяма минерална вода. Миналата година беше 1.50 лв. И това ни е пиенето. Разни сокчета, мокчета - не се признават.

# 1 990
Не се сърди, човече  Hug
Чак сега успях да разгледам менюто подробно Simple Smile
И мога да кажа, че е напълно реално! Ние също сме 3ма.. и общо-взето се готвят подобни неща.
Особено сега пък като сме само двамата с малкия.. ми даже и на 1/2 не мога да го изпълня Simple Smile
Само дето таткото като си беше вкъщи повече хвърчаха мръвки (ама тук си имаме помощ от свекитата и не се усеща много) ..

Peace

И на кръчми не ходим - нито ми е приятно, нито пия, нито детето се чувства добре в затворени пространства..
И не купувам сокчета, крокита и солети на всяко поискване.. Преценям може, не може..

.. общо взето сметката е вярна Simple Smile

# 1 991
Мерси, Не се сърди, човече, явно в Метро са си най-на сметка
перилните препарати. Таблетки Скип взимам от малък специализиран
магазин за препарати до нас (който даже е доста скъпичък), мисля си,
че ги има навсякъде в магазинчетата, където продават и Сано.

# 1 992
  • Ямбол
...
Лилянa, кажи какво имаш предвид, нещо на едро ли? Казвай Simple Smile
...
Нещо от чужбина например. Но не от Турция.
От няколко години ползвам един прах Вулкан, преди това съм ползвала Ариел за бяло. Австрийски или немски е, не помня точно. Носят ми го шофьори. Много съм доволна - цена-25-30лв. за 9кг, съхранява дрехите, дори и цветовете, няма натрапчива миризма, изпира добре. Има други, които могат да се намерят в чужбина на по-ниски цени, а да са с добро качество.
В темата за праховете има по-компетентни хора, които могат да насочват за марките и качествата.

# 1 993
В Хранс Комерс цените са като Метро в повечето случаи.

# 1 994
  • София
В Хранс Комерс цените са като Метро в повечето случаи.

Големи боклуци продават в тоя Хранс Комерс.
Влизала съм два пъти, и стигнах до извода, че си струва само познати марки да се купуват оттам.
Те пък не са в изобилие.
Например нямаше един нормален прах за пране, само някакви никому неизвестни, с които не бих рискувала.
Единствено някакъв препарат за под купих, че ми е все тая, стига да има нещо и да мирише приятно. Пък и за 1.40 си струва да се пробва.
Хранителните им стоки са ужасни в голямата си част Confused

Общи условия

Активация на акаунт