Хитрини за справяне в кризата?

• 216 442
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 025
Страшна си,ей!
Благодаря!

# 2 026
  • София
Обаче аз съм една беотговорна майка, дава сладолед на децата си! Naughty Убийте я с камъни!  Mr. Green
Много ми е смешно като почнете да пишете такива неща-безотговорна майка,не знам си какво си,заплюйте ме,убийте ме с камъни....Темата далеч не е за това кой с какво и кога си захранва детето,а и като гледам на всички ни децата ядат сладолед.Просто някои,като моите,ядат по един на ден на морето.Като не сме на морето-гледам да не е всеки ден просто.

# 2 027

Миналата година обиколихме страната с детето 3 пъти сигурно (15 000 км за 3 месеца)... за 500-600 лв, вкл. горивото (ама съм на метан  Mr. Green) и спането.. и яденето.. 

Съвсем в духа на темата ще е, ако споделиш как успяхте да се вместите в този бюджет.

Ето основните:
1. горивото - както казах съм на метан - 4 лв / 100 км
2. нощувките - по квартири или т.нар. селски къщи - 10/12 лв нощувка със закуска (общо с детето).. и на гости на приятелки Simple Smile (съфорумки дори  Heart Eyes) .. От време на време и при свекитата в Бургас (там па е фрии всичко  Mr. Green)
3. храненето - на дребния му носих стерилизирани манджи от вкъщи, предварително сготвени Simple Smile .. аз карах главно на плодове и сладолед (то не че в тия жеги нещо ми се ядеше особено) или някоя супа на обед - той също си чопваше тук-там Simple Smile ..

Не съм била 90 дни (като писах 3 месеца) нон стоп някъде.. но поне 10 дни в месеца със сигурност Simple Smile
Запалих се да събирам печати от 100те нац. обекта.. Та за тоз перид имахме 60  Crazy

Обаче аз съм една беотговорна майка, дава сладолед на децата си! Naughty Убийте я с камъни!  Mr. Green
Много ми е смешно като почнете да пишете такива неща-безотговорна майка,не знам си какво си,заплюйте ме,убийте ме с камъни....Темата далеч не е за това кой с какво и кога си захранва детето,а и като гледам на всички ни децата ядат сладолед.Просто някои,като моите,ядат по един на ден на морето.Като не сме на морето-гледам да не е всеки ден просто.
Както си ги възпиташ.. Не е само за сладоледа..

# 2 028
Е какво значи научено?
Вие в жегите научени ли сте да не пиете течности, да не ядете сладолед - тоест не ви припива и прияжда повече лятото, така ли?

# 2 029
  • София
duhi_puhi , благодаря ако трябва да си възпитавам детето да близва от моя сладолед.  Naughty За майките е вреден - дебелее се.  Mr. Green Всеки си угажда с нещо - те със сладолед, аз ще си купя една книга в месеца, или някаква козметика. Играчки почти не купуваме, защото са им интересни точно 2 часа. За това гледам поне откъм храни да не ги ощетявам. Какво толкова странно има?

# 2 030
  • София
Е какво значи научено?
Вие в жегите научени ли сте да не пиете течности, да не ядете сладолед - тоест не ви припива и прияжда повече лятото, така ли?

Ако е заради жегата, водата е достатъчна.
Другото си е глезотия, а сладоледът пък въобще не разхлажда.
За това става въпрос.
Иначе моето дете си пие сокове и си яде сладолед - на морето - на корем, защото все някой го черпи Mr. Green

# 2 031
Абе глезотия - водата била достатъчна - направо ми става  Sick
Всеки да си дава както иска. За мен сладоледа от 70ст не е проблем на морето, веднъж годишно. Както и да е.

# 2 032
  • София
Децата са деца. Аз също съм на мнение, че не трябва за всичко да им се угажда. Трябва да знаят, че не всичко може сега, веднага и на момента. Но не може и всичко да им се отказва. Дъщеря ми е на 5 и като й откажа нещо сама добавя "Дааа, знам , нямаме достатъчно парички за всичко и ако го купим няма да има после да храна." Е, кажете ми, нормално ли е едно толкова малко дете да се травмира заради липсата на достатъчно пари? Аз се чувствам гузна. За това се опитвам каквото мога да им купя като храна и напитки и не е смущаващо нездравословно да го правя. Не искам да им набивам всекидневно в малките глави, че парите не стигат. И без това са го осъзнали.

# 2 033
Абе айде бе - какво угаждане виждате в това детето да поиска сок и аз да се изрепча - е, няма да стане на момента, когато ти си жадно, а когато аз реша - щото така трябва ooooh!

# 2 034
  • София
Е какво значи научено?

За това става въпрос.
Иначе моето дете си пие сокове и си яде сладолед - на морето - на корем, защото все някой го черпи Mr. Green
Това ме довърши - значи е глезотия. Ама ако е на аванта - може.  Sick

# 2 035
И аз не се лишавам от сладолед,но не го ям пред детето,за да не я съблазнявам с нещо което не бих й дала(мое мнение,както и бирата с картофки от баща  й ,които не се консумират пред нея ,а като си легне към 20 часа). Иначе май от ядене не можем ние да пестим ,колкото й да купим,все се изяжда за норматив, и не става,иначе съм се примирила ,че дрехи не си купувам вече от 2 години(майка ми ми прави подаръци дрехи:)),но за малката трябва да има всичко ,и играчки ,и добра храна,и дрешки ,книжки и лев-че за въртележката ,а за мен може и да не се отпускам , и мъжа ми е така!Как ми се иска да свърши вече тази криза ,да има работа и да се отпуснат душите на хората!
И моето дете не е пило сок и пие само вода ,просто не знае вкуса на другото,и айрян пие ,но го мисли за мялко(АМ)Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 16:53 от tanyatais

# 2 036
  • София
Много обърнахме темата,много.
Но да си кажа,че мнението ми се покрива с това на duhi_puhi .
Абе айде бе - какво угаждане виждате в това детето да поиска сок и аз да се изрепча - е, няма да стане на момента, когато ти си жадно, а когато аз реша - щото така трябва ooooh!
Моите деца когато са жадни искат вода,не сок.Това не е ли нормално....или задължително жаждата се утолява със сок.

# 2 037
Че е глезотия сладоледа - глезотия е..
А пък понеже работя в хранителния бранш .. ииии снабдяваме със суровини всякакви всички производители на сладолед (и не само).. Няма да ви казвам как намалих ама рязко консумацията.. Въпреки, че го обожавам..
Натурални сокове в кутия - същата работа.. Или ще е плод или по-добре да е възможно най- на рядко..

И да, давам главно вода.. Детето също не иска сокове - просто не съм предлагала, за да му става навик..

Не обичам да харча пари за сокчета, вафлички и щуротийки, само защото ми е казал "Искам". И да гризне 2 пъти и толкова..
Нося от вкъщи, като излизаме на разходка.

# 2 038
  • София
Е какво значи научено?

За това става въпрос.
Това ме довърши - значи е глезотия. Ама ако е на аванта - може.  Sick

Laughing Не исках така да прозвучи.
И аз му купувам, разбира се.
Глезотия в добрия смисъл имах предвид.
И аз мога да пия вода на морето в жегата, ама предпочитам бира, детето - сок.
Мисълта ми беше, че водата напълно задоволява жаждата, при това най-добре!

# 2 039
Е какво излезе - вие не давате сокове на децата и те знаят, че ако са жадни - се иска единствено вода newsm78

Общи условия

Активация на акаунт