Хитрини за справяне в кризата?

• 216 477
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
Това като онзи виц - шефа е гъ*, ама в най-добрия смисъл! Joy

Да, права си, глезотия е. Ама пък за какво да му се невиди живеем, ако не си позволяваме такива глезотийки - сладолед, фрапе, мохито, бира?  Laughing И то особено 7 дни в годината...не е целогодишно.

# 2 041
  • София
Пак четеш и преиначаваш,viliko. Ми вода пият,какво да пият,ти като ожаднееш отиваш до магазина да си купиш сок или си наливаш вода?Просто рядко им се допива сок.Много ли е странно това,сега почвам да се замислям.
За съжаление голямата ми дъщеря в учебно време изпива по едно малко сокче със сламка често.Налага се,защото посещава специализиран център за деца,където никой няма да се занимава да я чака да пие вода глътка по глътка половин час.Със сок е по лесно.И се примирих с това.Така че-купувам сокове.Когато детето ми е на училище.Когато са ваканция като сега,много рядко купувам ,а и те не се сещат.

# 2 042
Е какво излезе - вие не давате сокове на децата и те знаят, че ако са жадни - се иска единствено вода newsm78
Да.
Синът ми пие с литри.. страшно е бесен и винаги е потен..
И съм го питала много пъти, когато каже "Искам вода" - дали не иска сок - "Не, искам вода" .
И много се радвам, че е така.

Не казвам, че не пие сокове - разбира се, че му взимам и Капита, и Флорини, и всякакви подобни.. Но се случва изключително рядко.
Когато го питам какво иска за пиене (даже и на заведение да сме) - винаги казва "Водичка" .. и след това ако ВИДИ някой със сок, може и да си поиска.. за да пийне 3 глътки.. и майка му да го допие  Crazy
Същото е и със сладоледа.

Ако иска сок/нектар - съм го научила да му правя вкъщи - ак оняма пресни подходящи - от компот (с домашни плодове и 1-2л. захар) или самразени плодове.. пасирани Simple Smile Прекрасно става Simple Smile

# 2 043
  • София
Това като онзи виц - шефа е гъ*, ама в най-добрия смисъл! Joy

Да, права си, глезотия е. Ама пък за какво да му се невиди живеем, ако не си позволяваме такива глезотийки - сладолед, фрапе, мохито, бира?  Laughing И то особено 7 дни в годината...не е целогодишно.

Ми аз на морето не седя 7 дни, а 2-3 месеца, така че не мога да си позволя финансовия режим да е много по-различен от тукашния. И 5 сладоледа и още толкова сока ми разбиват бюджета, друг е въпросът, и че толкова време не е добре да се живее на сладоледи, не че моят син не е способен. Mr. Green
Клеми, мисля, че няма за какво да спорим.

# 2 044
Пак казвам - който иска - нека си купи на ниска цена, който го е гнус - не го гони кризата явно.
Кризата си е криза,но здравето ми е най-важно.

Веригите си имат нещо като класа за чистота,подреденост,качество /и пак е относително/.
Била,Хит... са на едно ниво.
Фантастико е по средата.
На дъното на всички класации е Хранс Комерс.Води само по цени.

# 2 045
  • София
Ето за това ме мори кризата.
Защото знам какво има в евтините и най-вече в българските сокове, и сладоледи, и всичко.
И се стремя да купувам само качествени неща, а отделно вкъщи всички са адски ящни и ядат по много. И не ми се получава хем по много, хем качествено.  ooooh! Направо едва се добутва края на месеца. Ако пиеха вода...щяха да ми отпаднат едни 100лв сигурно от бюджета. Защото едно 3лв на ден са им само сока и прясното мляко.

# 2 046
Когато го питам какво иска за пиене (даже и на заведение да сме) - винаги казва "Водичка" .. и след това ако ВИДИ някой със сок, може и да си поиска.. за да пийне 3 глътки.. и майка му да го допие  Crazy
и да добави и малко алкохол  Stuck Out Tongue

# 2 047
  • София
Това е точно така.
И аз се мъча да храня фамилията що-годе качествено.
Не купувам евтини колбаси, пилешко, готова кайма,  както и са ми гадни продуктите на Хранс Комерс.
А не съм гнуслива по принцип.

# 2 048
  • София
Ей за това вися тука.
Уж да разбера как става номера.
И до тук разбрах, че има три типа семейства. не - четири.
Първи тип - ядат по-нискокачествена храна, но доволно количество.
Втори тип - ядат хубава храна, но минимални количества.
трети тип - въртят се като мене в омагьосан кръг и се чудят как вълка сит и агнето цяло да излезе.
Четвърти тип - не ги е хванала кризата.
 Mr. Green

# 2 049
Пак казвам - който иска - нека си купи на ниска цена, който го е гнус - не го гони кризата явно.

Веригите си имат нещо като класа за чистота,подреденост,качество /и пак е относително/.
Фантастико е по средата.
Е нали за цена говоря  ooooh!

И това, че децата ви си поръчват вода , защото вие така сте ги научили на мен пък ми е странно. Сина ми си има вкус и определено му се пие сок. И аз не познавам дете, което да си поръчва вода. Ама да си поръчаш сок - за мен не е глезотия. Сладоледа от 70ст също. Особено на море.

# 2 050

Фантастико е по средата.
Е нали за цена говоря  ooooh!
Само цената ли е важна?  Rolling Eyes А здравето?

# 2 051
В пакетирания прах - за какво здраве говориш  ooooh!

# 2 052
"Хран комерес" освен всичко друго вече не подържа и ниски цени,а стоката е боклучава.
За момента от магазините най-евтин е "Пени"!
Относно сладоледа,моят доктор го препоръчва целогодишно!А в "Пени" има немски" Риос",3.50,със сметана и наподобява руският,който е ненадминат/италианският също/
Жажда ,всеки знае се утолява с вода!Всичко останало е,както научиш детето.Какво значи пие му се?
Не одобрявам всекидневното помпане с джусчета и подобни химии.
А почивката е за това,да си позволиш всичко,за което през останалото време отлагаш и разбира се без ангажименти.Когато трябва да се съобразяваш с други хора - това не е почивка!

# 2 053
и да добави и малко алкохол  Stuck Out Tongue
Майка му не пие алкохол Simple Smile Ама грам..  Rolling Eyes

# 2 054
Ето за това ме мори кризата.
Защото знам какво има в евтините и най-вече в българските сокове, и сладоледи, и всичко.
И се стремя да купувам само качествени неща, а отделно вкъщи всички са адски ящни и ядат по много.

Кажи ми кои сладоледи са качествени според теб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт